Com les dades de navegació milloren Maps per a tothom

La navegació es basa en dades de navegació, cosa que fa que Google Maps sigui més útil per a tothom. Aquestes dades es recullen quan utilitzeu funcions com ara:

• La navegació pas a pas.
  • Les indicacions ràpides, que us mostren automàticament les hores estimades d'arribada actualitzades i la pròxima girada a mesura que us moveu per la ruta, directament des de la visió general de la ruta o la pantalla de bloqueig. Per desactivar les indicacions ràpides, aneu a Configuració Configuració o toqueu el punt blau.

Les dades de navegació sempre han ajudat (i continuen ajudant) Google Maps a oferir funcions en temps real, com ara l'estat del trànsit, interrupcions i trobar la ruta més ràpida.

Com funcionen les dades de navegació

Mentre navegueu amb Google Maps, Google recull dades per poder reflectir el món en temps real per a tothom. Aquestes dades poden ser:

• Ubicacions GPS
  • Detalls de navegació, com ara la ruta que heu seguit
  • Dades dels sensors dels vostres dispositius, com ara el baròmetre

Google utilitza les vostres dades per separat o en combinació amb d'altres per millorar Maps. D'aquesta manera, podem:

• Millorar la navegació.
  • Suggerir rutes alternatives més ràpides per estalviar temps.
  • Mostrar actualitzacions en temps real, com ara informació sobre el trànsit, interrupcions i condicions meteorològiques.

Google comença a recollir dades de navegació:

• En el cas de la navegació pas a pas: poc després de tocar Inicia Inicia.
  • En el cas de les indicacions ràpides: poc després de començar a moure-us per la ruta mentre Maps està obert.

Google deixa de recollir dades de navegació:

• En el cas de la navegació pas a pas: quan arribeu a la destinació. També podeu aturar la navegació tocant Surt o Tanca Tanca.
  • En el cas de les indicacions ràpides: quan arribeu a la destinació. També podeu tocar Enrere Enrere.

Obteniu més informació sobre com es recullen i s'utilitzen les vostres dades d'acord amb la política de privadesa de Google.

Com protegeix Google les dades de navegació

• Les dades de navegació, com ara la ruta que heu seguit, no estan associades al vostre Compte de Google, sinó a un identificador generat de manera segura que es restableix regularment. Això significa que Maps no pot cercar les vostres dades de navegació basant-se en el vostre Compte de Google.
  • Altres dades que es recullen mentre exploreu el món, com ara quan cerqueu indicacions per anar a un lloc, poden estar associades al vostre Compte de Google. Podeu canviar els controls i gestionar l'activitat, com ara l'historial d'ubicacions o l'activitat al web i en aplicacions, a Les teves dades a Maps.
  • Només recollim les dades de navegació que necessitem per oferir la millor experiència de Maps a tothom. Un cop tractades, se suprimeixen.
  • No associem cap actualització del mapa al vostre Compte de Google ni al vostre dispositiu.

Obteniu més informació sobre com protegeix Google la vostra informació.

Teniu el control

Podeu canviar el permís d'ubicació de Google Maps. Tingueu en compte que, si el denegueu, es desactivaran les funcions que utilitzin la ubicació en temps real, com ara la navegació pas a pas. Tanmateix, podreu continuar accedint a la llista d'indicacions i a una previsualització de la ruta.
Per canviar el permís d'ubicació de Maps:
  1. Al telèfon o a la tauleta Android, cerqueu l'aplicació Google Maps Maps.
  2. Manteniu premuda l'aplicació Google Maps Maps.
  3. Toqueu Informació de l'aplicació Informació i, a continuació, Permisos i, a continuació, Ubicació.
  4. Toqueu una opció:
    • Permet sempre: l'aplicació pot trobar la teva ubicació en qualsevol moment.
    • Només mentre s'utilitza l'aplicació: l'aplicació només pot accedir a la vostra ubicació mentre la feu servir.
    • Pregunta sempre: l'aplicació us demana accés a la vostra ubicació cada vegada que l'obriu. La vostra ubicació es podrà utilitzar fins que la tanqueu.
    • Denega: l'aplicació no pot accedir a la vostra ubicació encara que l'estigueu fent servir.

També podeu desactivar les indicacions ràpides en qualsevol moment:

1. Toqueu la vostra foto o inicial de perfil Account circle i, a continuació, Configuració i, a continuació, Configuració de la navegació.
    • També podeu tocar el punt blau a la pantalla de visió general de la ruta.
  2. Toqueu Indicacions ràpides.

Més informació