Fotorechten instellen op je iPhone of iPad

Als je iOS 14 of hoger gebruikt, kun je kiezen uit de volgende rechtenniveaus voor foto's:

• Toegang tot alle foto's toestaan: Hiermee worden al je foto's gedeeld met Google Maps. Dit geldt ook voor foto's die je neemt nadat je deze optie hebt geselecteerd.
  • Foto's selecteren: Hiermee worden alleen geselecteerde foto's gedeeld met Google Maps. Dit zijn de enige foto's waarmee je in Google Maps interactie kunt hebben.
  • Niet toestaan: Er worden geen foto's gedeeld met Google Maps.

Tip: Als je 'Toegang tot alle foto's toestaan' selecteert, krijg je aanbevelingen voor foto's en suggesties om deze te groeperen.

Fotorechten instellen

Als je fotosuggesties wilt krijgen, doe je het volgende:

1. Open de Google Maps-app Maps op je iPhone of iPad.
  2. Selecteer een plaats of zoek hiernaar and then tik op Foto's and then tik op Een foto toevoegen.
  3. Selecteer de foto's die je wilt delen met Google Maps.
  4. Voordat je de foto's verstuurt, wordt je mogelijk gevraagd of je fotosuggesties wilt inschakelen. Tik op Meer informatie.
  5. Tik op Toegang tot alle foto's toestaan.

Als je het rechtenniveau 'Foto's selecteren' kiest, kun je alleen de foto's vinden die je in de Google Maps-app selecteert. Toekomstige foto's worden niet gedeeld, tenzij je de rechten wijzigt in 'Toegang tot alle foto's toestaan'.

Fotorechten wijzigen

Je kunt de ingestelde fotorechten altijd wijzigen.

1. Open Instellingen op je iPhone of iPad.
  2. Scroll en selecteer de Google Maps-app Maps.
  3. Tik op Foto's.
  4. Selecteer het gewenste rechtenniveau.

Hoe rechten van invloed zijn op je gebruik van Google Maps

Je instellingen voor fotorechten hebben invloed op andere functionaliteit van de Google Maps-app, waaronder deze:

• Meldingen van buiten de app waarmee je naar de pagina 'Deel je ervaringen' in de app wordt geleid. Denk aan meldingen als 'Voeg foto's toe van je recente reis naar Wenen'.
  • De suggesties op de pagina 'Deel je ervaringen' in de app voor wat je aan Maps kunt bijdragen.
  • Welke foto's je aan een post of review kunt toevoegen.

Je krijgt alleen meldingen en suggesties voor de foto's die je met Maps deelt. Als je het rechtenniveau 'Foto's selecteren' kiest, krijg je geen meldingen of suggesties voor nieuwe foto's die je neemt en voor foto's die je niet met ons hebt gedeeld.

Als je het rechtenniveau 'Niet toestaan' kiest, is het volgende niet mogelijk:

• Meldingen krijgen van buiten de app met het verzoek om je ervaringen te delen
  • Op basis van je bezochte plaatsen uploadsuggesties bekijken voor foto's