Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

PARSE_DATE

Converteert tekst naar een datum.

Gebruiksvoorbeeld

PARSE_DATE("%x", DateText)

Syntaxis

PARSE_DATE(tekenreeks_voor_indeling, tekst)

Parameters

format_string: Bekijk Ondersteunde indelingselementen voor DATE voor een lijst met indelingselementen die deze functie ondersteunt.

text: een tekstweergave van een datum.

Type opgevraagde gegevens

Datum

Voorbeeld

In dit voorbeeld is DateText een veld met een tekstdatum en -tijd. Het resultaat van de toepassing PARSE_DATE met de juiste tekenreeks_voor_indeling is een Datumwaarde.

DateTimeText Formule Resultaat
25/12/08
PARSE_DATE("%d/%m/%Y", DateTimeText)
2008-12-25

Opmerkingen

Als u PARSE_DATE gebruikt, moet u rekening houden met het volgende:

• Niet-gespecificeerde velden Een niet-gespecificeerd veld wordt geïnitialiseerd vanaf 1-1-1970.
  • Niet-hoofdlettergevoelige namen Namen zoals maandag, februari, enzovoort, zijn niet hoofdlettergevoelig.
  • Witruimte Een of meer opeenvolgende witruimten in de indelingstekenreeks komen overeen met nul of met meer opeenvolgende witruimten in de datumtekenreeks. Daarnaast zijn witruimten aan het begin en aan het einde in de datumtekenreeks altijd toegestaan, ook als ze niet in de indelingstekenreeks staan.
  • Prioriteit van indelingen Als twee (of meer) indelingselementen elkaar overlappen (bijvoorbeeld als zowel %F als %Y van invloed zijn op het jaar), overschrijft het laatste element over het algemeen alle eerdere elementen.
Deze functie ondersteunt indelingselementen, maar biedt geen volledige ondersteuning voor %Q, %a, %A, %g, %G, %j, %u, %U, %V, %w, en %W.