Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

CURRENT_DATE

Retourneert de huidige datum op basis van de opgegeven of standaardtijdzone.

Gebruiksvoorbeeld

CURRENT_DATE()

CURRENT_DATE("Amerika/Los_Angeles")

Syntaxis

CURRENT_DATE([time_zone])

Parameters

• time_zone: optioneel. Een tekstveld of expressie voor de tijdzone. Deze parameter is een tekenreeks voor de tijdzone die moet worden gebruikt. Als er geen tijdzone wordt opgegeven, wordt de standaardtijdzone UTC gebruikt. Bekijk Definities voor tijdzones voor informatie over hoe u een tijdzone moet opgeven. Als de parameter time_zone resulteert in NULL, retourneert deze functie NULL.

Type opgevraagde gegevens

Datum

Voorbeelden

Formule Datum en tijd van vandaag Voorbeeld van resultaat
CURRENT_DATE() 10 januari 2020 10:38 uur 2020-1-10

Opmerkingen

Deze functie is niet beschikbaar voor datumtypen in compatibiliteitsmodus.