Melding

Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

FORMAT_DATETIME

Hiermee converteert u een datum naar tekst met een bepaalde indeling.

Gebruiksvoorbeeld

FORMAT_DATETIME("%c", besteldatum)

Syntaxis

FORMAT_DATETIME(format_string, span class="red-text parameter">date_expression)

Parameters

format_string: Bekijk Ondersteunde indelingselementen voor DATETIME voor een lijst met indelingselementen die deze functie ondersteunt.

date_expression: een veld of expressie voor 'Datum' of 'Datum en tijd'.

Type opgevraagde gegevens

Tekst1

Voorbeelden

Formule Resultaat
FORMAT_DATETIME("%x", DATE "2008-12-25")
12/25/08
FORMAT_DATETIME("%c", DATETIME "2008-12-25 15:30:00")
Thu Dec 25 15:30:00 2008
FORMAT_DATETIME("%b-%d-%Y", DATETIME "2008-12-25 15:30:00")

Dec-25-2008

Opmerkingen

Deze functie is niet beschikbaar voor datumtypen in compatibiliteitsmodus.

1. Datumreeksen kunnen worden geïnterpreteerd als gegevenstypen in compatibiliteitsmodus. Als u de opgegeven indeling wilt behouden, wijzigt u het veldtype in Tekst.

Gerelateerde bronnen