Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

DATETIME_SUB

Trekt een opgegeven tijdsinterval af van een datum.

Gebruiksvoorbeeld

DATETIME_SUB(Besteldatum, INTERVAL 1 WEEK)

Syntaxis

DATETIME_SUB(expressie_voor_datum/tijd, INTERVAL geheel getal)

Parameters

• datetime_expression: een veld of expressie voor 'Datum' of 'Datum en tijd'.
  • integer: een numeriek veld of een expressie voor een geheel getal voor het aantal delen dat moet worden afgetrokken.
  • part: de eenheid van de tijdmeting die moet worden afgetrokken. DATETIME_ADD ondersteunt de volgende waarden voor deel:
    • MICROSECOND: beschikbaar voor de velden of expressies 'Datum en tijd.
    • MILLISECOND: beschikbaar voor de velden of expressies 'Datum en tijd'.
    • SECOND: beschikbaar voor de velden of expressies 'Datum en tijd'.
    • MINUTE: beschikbaar voor de velden of expressies 'Datum en tijd'.
    • HOUR: beschikbaar voor de velden of expressies 'Datum en tijd'.
    • DAY
    • WEEK. Gelijk aan 7 keer de waarde DAY.
    • MONTH
    • QUARTER
    • YEAR

Type opgevraagde gegevens

Datum en tijd

Voorbeelden

Formule Resultaat
DATETIME_SUB(DATETIME "2008-12-25 15:30:00", INTERVAL 10 MINUTE) 2008-12-25 15:20:00
DATETIME_SUB(DATE "2008-12-25", INTERVAL 5 DAY)
2008-12-20

Opmerkingen

Deze functie is niet beschikbaar voor datumtypen in compatibiliteitsmodus.

Er gelden speciale vereisten voor de delen MONTH, QUARTER en YEAR als de datum op (of in de buurt van) de laatste dag van de maand valt. Als de resulterende maand minder dagen heeft dan de oorspronkelijke dag van 'Datum' of 'Datum en tijd', is de resulterende dag de laatste dag van de nieuwe maand.