Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

DATETIME_ADD

Voegt een opgegeven tijdsinterval toe aan een datum.

Gebruiksvoorbeeld

DATETIME_ADD(Order Date, INTERVAL 1 WEEK)

Syntaxis

DATETIME_ADD(datetime_expression, INTERVAL integer part)

Parameters

• datetime_expression: een veld of expressie voor Datum of Datum en tijd.
  • integer: een veld of een expressie voor een geheel getal voor het aantal delen dat moet worden toegevoegd.
  • part: de eenheid van de tijdmeting die moet worden toegevoegd. DATETIME_ADD ondersteunt de volgende waarden voor part:
    • MICROSECOND: Beschikbaar voor de velden of expressies Datum en tijd.
    • MILLISECOND: Beschikbaar voor de velden of expressies Datum en tijd.
    • SECOND: Beschikbaar voor de velden of expressies Datum en tijd.
    • MINUTE: Beschikbaar voor de velden of expressies Datum en tijd.
    • HOUR: Beschikbaar voor de velden of expressies Datum en tijd.
    • DAY
    • WEEK: Dit datumdeel begint op zondag.
    • ISOWEEK: Gebruikt ISO 8601-weekgrenzen. ISO-weken beginnen op maandag.
    • MONTH
    • QUARTER
    • YEAR
    • ISOYEAR: Gebruikt de ISO 8601-jaargrens gebaseerd op weeknummer. De ISO-jaargrens is de maandag van de 1e week waarvan de donderdag bij het bijbehorende Gregoriaanse kalenderjaar hoort.

Type geretourneerde gegevens

Datum en tijd

Voorbeelden

Example formula Output
DATETIME_ADD(DATETIME "2023-01-25 15:30:00", INTERVAL 10 MINUTE)

25 januari 2023 15:40:00 uur

DATETIME_ADD(DATE "2023-01-25", INTERVAL 5 DAY)

30 januari 2023 24:00:00 uur

Opmerkingen

Deze functie is niet beschikbaar voor datumtypen in compatibiliteitsmodus.

Als u MONTH-, QUARTER- of YEAR-delen gebruikt en de resulterende datum op (of in de buurt van) ligt van de laatste dag van de maand, retourneert DATETIME_ADD de laatste dag van de maand. Dit kan gebeuren als de maand in de resulterende datum minder dagen heeft dan de maand in de startdatum.

Bijvoorbeeld: Datum = 31 augustus 2020, dan retourneert DATETIME_ADD(Date, INTERVAL 1 MONTH) 30 september 2020.