Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

TODAY

Retourneert de huidige datum op basis van de opgegeven of standaardtijdzone.

Gebruiksvoorbeeld

TODAY()

TODAY("Amerika/Los_Angeles")

TODAY("-08")

Syntaxis

TODAY([time_zone])

Parameters

• time_zone: optioneel. Een tekstveld of expressie voor de tijdzone die moet worden gebruikt. Als er geen tijdzone wordt opgegeven, wordt de standaardtijdzone UTC gebruikt. Bekijk Definities voor tijdzones voor informatie over hoe u een tijdzone moet opgeven.

Als de parameter time_zone resulteert in NULL, retourneert deze functie NULL.

Type opgevraagde gegevens

Datum

Voorbeelden

Formule Datum van vandaag Resultaat
TODAY() 10 januari 2020 2020-1-10

Opmerkingen

TODAY is een synoniem voor CURRENT_DATE.