Ofte stillede spørgsmål

Omgåelse

Hvad er omgåelse?

Omgåelse er, når et produkt eller en tjeneste er designet til at bryde en barriere, der har til formål at styre adgangen til et ophavsretsligt beskyttet værk. Et website med en serienøglegenerator til ophavsretligt beskyttet software kan f.eks. yde en omgåelsestjeneste.

Hvem kan indgive en omgåelsesanmodning?

En omgåelsesanmodning kan kun indgives af indehaveren af rettighederne, dennes bemyndigede repræsentant eller en autoriseret forhandler af det ophavsretligt beskyttede materiale.

Forfalskning

Hvad er kopivarer?

Forfalskede varer efterligner et produkts brandelementer i et forsøg på at udgive sig for at være et ægte produkt fra brandindehaveren.

Hvordan forholder Google sig til websites med varer, der kan være kopivarer?

Som en del af vores servicevilkår kan vi skride til handling over for individuelle Google-konti, der angiveligt tilbyder eller reklamerer for kopivarer.

I Google Søgning fjerner vi websider, der sælger kopivarer, når vi finder ud af det. Ved hjælp af vores fjernelsesproces kan vi identificere websites, der konsekvent sælger kopivarer. Vi bruger disse oplysninger til at opdatere vores rangeringssystemer og begrænse synligheden af disse websites i Søgning.

Gå til den tjenestespecifikke fejlfindingsprocedure for at indgive en meddelelse om forfalskning.

Retskendelser

Accepterer Google tredjepartsretskendelser?

Hvis en domstol har afgjort, at websider i Googles søgeresultater eller indholdet i en Google-tjeneste er ulovligt, kan du indsende kendelsen gennem vores fejlfindingsprocedure, så vi kan gennemgå den. Bemærk! Vi accepterer kun gyldige retskendelser, der er underskrevet af en dommer. Vi kan frivilligt fjerne indholdet fra vores tjenester, hvis vi får oplyst bestemte webadresser, og hvis vilkårene i retskendelsen angiver det indhold, som overtræder loven.

Hvordan sender jeg en kopi af en kendelse til Google?

Hvis du vil indsende en kopi af en gyldig retskendelse gennem vores fejlfindingsprocedure, skal du starte med at vælge den tjeneste, hvor indholdet vises. Du skal f.eks. vælge "Websøgning", hvis websiden er forbundet med Googles søgeresultater. Vælg derefter muligheden: "Jeg har en retskendelse, der angiver bestemt indhold som ulovligt".

Når du har nået den rette webformular, beder vi dig om at angive følgende oplysninger:

• En kopi af retskendelsen
  • Adresserne for hver af de websider, der angiveligt indeholder det krænkende indhold
  • Den nøjagtige tekst eller det nøjagtige indhold fra hver enkelt webadresse, der er i strid med kendelsen og
  • Det specifikke afsnit eller den specifikke side af retskendelsen, der pålægger fjernelsen af disse websider.

Hvad hvis retskendelsen nævner Google?

Vi bruger denne fejlfindingsprocedure til at modtage og gennemgå retskendelser mod tredjeparter, der har uploadet det påståede ulovlige indhold. Hvis din retskendelse er rettet mod Google, skal du ikke indsende den gennem fejlfindingsproceduren – vi accepterer ikke forkyndelse af stævning på denne måde.

Bemærk! Da vi stræber efter gennemsigtighed, sendes en kopi af hver juridisk meddelelse, som vi modtager, muligvis også til tredjepartsorganisationen Lumen med henblik på offentliggørelse. Dit brev til os kan blive vist i Googles søgeresultater eller på Google-websiden i stedet for det fjernede indhold (dit navn vil være synligt, men Lumen fjerner personlige kontaktoplysninger). Du kan se et eksempel på en offentliggjort juridisk meddelelse her.