Google Kids Spacen välilehtien käyttäminen

Lapsi voi löytää ikäryhmälle sopivaa ja kiinnostuksen kohteisiinsa liittyvää sisältöä Google Kids Spacen välilehdiltä.

Tärkeää: Kirjat ja videosisältö eivät ole saatavilla kaikilla alueilla. Videosisällön saatavuus riippuu YouTube Kids ‐sovelluksen saatavuudesta. Kirjasisältöön tarvitaan Google Play Kirjat ‐sovellus. Lukemisen, katsomisen ja tekemisen välilehdet eivät näy alueilla, joilla sisältö ei ole käytettävissä. Sovellusten, kirjojen ja videoiden saatavuus voi muuttua ilman erillistä ilmoitusta.

Välilehdillä liikkuminen

Jokainen välilehti on suunniteltu sellaiseksi, että lapsi löytää sieltä helposti häntä kiinnostavaa sisältöä.

• Äskettäin avattu sisältö: Jokaisella välilehdellä on Jatka-osio, josta äskettäin avattu sisältö löytyy helposti.
  • "Kiinnostuksen kohteet" ‐palkki: Jatka-osion alla on "Kiinnostuksen kohteet" ‐palkki, josta lapsi löytää häntä kiinnostaviin asioihin liittyviä aiheita.
    • Vinkki: Napauttamalla aihetta saa siihen liittyviä sovellus- ja sisältöehdotuksia.
  • Oma sisältö: Kaikki laitteelle ladattu sisältö löytyy napauttamalla vasemmasta yläreunasta Oma sisältö.
Haku: Tiettyä aihetta voi hakea napauttamalla oikeasta yläreunasta Haku Näin Google Kids Spacen haku toimii.
Kiinnostuksen kohteiden muuttaminen

Ajan myötä lapsen kiinnostuksen kohteet voivat muuttua. Lapsi voi päivittää kiinnostuksen kohteitaan milloin vain.

1. Vieritä pelaamisen, katsomisen, lukemisen tai tekemisen välilehdellä kiinnostuksen kohteiden kuvakkeita niin pitkälle oikealle kuin mahdollista.
  2. Napauta Muuta kiinnostuksen kohteita.
  3. Auta lasta valitsemaan häntä kiinnostavia kategorioita ja poistamaan sellaisten aiheiden valintoja, jotka eivät enää tunnu kiinnostavilta.
  4. Valitse Valmis.
Sisällön lisääminen Google Kids Spaceen

Vanhemmat voivat lisätä Google Kids Spaceen sieltä puuttuvia sovelluksia ja kirjoja Google Play Kaupasta.

1. Paina oikeasta alakulmasta pitkään vanhempien valikkoa .
  2. Napauta Lisää sovelluksia ja sitten Siirry Google Playhin.
  3. Hae kirjoja tai sovelluksia, jotka haluat lisätä Google Kids Spaceen. Ennen niiden lisäämistä sinun on hyväksyttävä lataus. Jos sisältö on maksullista, myös ostopyyntö pitää hyväksyä.
    • Löydät lisäämäsi sovellukset ja kirjat "Oma sisältö" ‐kohdasta.

Vinkki: Kirjoja voi lisätä Google Kids Spaceen myös jakamalla ne koko perheen kirjaston kautta.

Google Kids Spacen sisällön valintaperusteet

Sisältöä valitaan Google Kids Spaceen eri tavoin.

• Sovellukset: Google Kids Spacen välilehdillä suositeltavat sovellukset ovat opettajien hyväksymiä. Vanhemmat voivat myös itse lisätä sovelluksia lapsensa käytettäväksi. Lue lisää opettajien hyväksymistä sovelluksista.
    • Vinkki: Kaikki Google Kids Spacesta ladattavat sovellukset ovat opettajien hyväksymiä. Jos lataat sovelluksen muualta, esimerkiksi Play Kaupasta, se ei välttämättä ole opettajien hyväksymä.
  • Kirjat: Kirjat ovat asiantuntijoiden valitsemia.
  • Videot: Videoiden valinnassa huomioidaan käyttäjäpalaute, ihmisen tekemä tarkastus sekä muita tekijöitä, kuten suosio ja relevanssi.

Vinkkejä:

Google Kids Spacen välilehdet

Pelaamisen välilehti

Pelaamisen välilehdeltä lapsi löytää laitteelle aiemmin asennetut sovellukset sekä Google Kids Spacen suosittelemia sovelluksia, jotka voi asentaa maksutta. Lue lisää opettajien hyväksymistä sovelluksista.

Voit päättää, onko lapsella mahdollisuus ladata ja asentaa opettajien hyväksymiä maksuttomia sovelluksia Google Kids Spacesta ilman erillistä lupaa. Voit myös valita, että kaikkiin sovellusasennuksiin tarvitaan erillinen hyväksyntä vanhemmalta. Voit asentaa muita kuin Google Kids Spacen suosittelemia sovelluksia Google Play Kaupasta, johon pääset vanhempien valikon kautta.

Play-sovellusten valintaperusteet

Google Kids Spacen mukana tulevat sovellukset ovat opettajien ja kasvatus‑ ja media-alan asiantuntijoiden hyväksymiä. Sovellukset hyväksytään vain, jos ne ovat huolella suunniteltuja, hauskoja ja ikäryhmälle sopivia.

Google Kids Spacen suositellut sovellukset järjestetään ikäryhmittäin. Lapsen saatavilla olevat sovellukset valitaan lapsen Google-tilille lisätyn iän perusteella.

Opettajien hyväksymät sovellukset päivittyvät säännöllisesti, ja sovelluksia lisätään ja poistetaan kaiken aikaa. Sovellusten saatavuus voi muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Jos sovellus poistetaan opettajien hyväksymistä sovelluksista, se ei automaattisesti poistu lapsen laitteelta. Jos et halua lapsen enää pääsevän Google Kids Spacesta poistettuun sovellukseen, voit estää sen käytön Google Kids Spacen tai Family Linkin avulla.

Sovelluksen poistaminen

Tärkeää: Jos poistat sovelluksen Google Kids Spacesta, se poistuu myös laitteelta.

1. Paina sovellusta pitkään Google Kids Spacessa.
  2. Napauta Lisää Lisää ja sitten Poista ja sitten OK.

Sovelluksen estäminen välilehdellä

Tärkeää: Jos estät sovelluksen välilehdellä, se poistuu Google Kids Spacesta mutta ei laitteelta.

1. Paina sovellusta pitkään Google Kids Spacessa.
  2. Napauta Lisää Lisää ja sitten Estä ja sitten OK.
Lukemisen välilehti

Tärkeää: Kun vanhemmat avaavat Google Kids Spacen ensimmäistä kertaa, heitä kehotetaan ottamaan Google Play Kirjat käyttöön.

Lukemisen välilehdellä lapsi voi asuinalueesta riippuen lukea maksuttomia, asiantuntijoiden valitsemia kirjoja. Lapsi voi käyttää myös Google Play Kirjojen kautta ostettuja kirjoja ja koko perheen kirjastoon lisättyjä lastenkirjoja.

Kirjojen valintaperusteet lukemisen välilehdellä

Lukemisen välilehden Kaikki-osiossa ja aihepiiriin perustuvissa suodattimissa käytetään Google Play Kirjojen sisältöä, jonka käyttö Google Kids Spacessa on maksutonta. Tällä hetkellä Google Kids Spacen käyttäjien saatavilla olevat kirjat ovat asiantuntijoiden valitsemia. Osaan näistä kirjoista Google Kids Space on saanut julkaisijalta erillisen lisenssin, ja niitä ei muuten olisi saatavilla maksutta.

Lukemisen välilehden sisältö vaihtelee alueittain. "Omat kirjat" ‑osioon kootaan kirjat, jotka lapsi omistaa Google Play Kirjojen tai koko perheen kirjaston kautta. Kaikki kirjat, jotka lapsi avaa Kaikki-osiosta, lisätään automaattisesti "Omat kirjat" ‑osioon.

Vinkki: Kirjojen laatuarviot perustuvat esimerkiksi ikäryhmälle sopivuuteen, kerronnan laatuun, kuviin ja monimuotoisuuteen.

Lukuasetukset

Kun lapsi avaa kirjoja Google Kids Spacessa, saatavilla on monia vaihtoehtoja lukemiseen.

• Lukeminen itsenäisesti: Lapsi voi lukea kirjaa ilman apua.
  • Harjoittelu: Lapsi saa apua lukemiseen. Napauta Harjoittele .
  • Kuuntelu: Kirja luetaan ääneen lapselle. Napauta Lue .
  • Ohittaminen: Lapsi voi siirtyä eteenpäin kirjassa. Napauta Sivut .
  • Merkintä: Lapsi voi lisätä minkä tahansa sivun kirjanmerkkeihin, jolloin sinne voi palata myöhemmin. Kirjanmerkki näkyy etenemispalkissa.
  • Lapsille sopiva sanakirja: Google Kids Spaceen sisältyy ikäryhmälle sopiva sanakirja:
    • Lapsi voi avata sen napauttamalla ensin mitä tahansa sanaa kirjassa ja sitten kysymysmerkkiä .

Kirjojen lisääminen koko perheen kirjastosta Google Kids Spaceen

Vaihe 1: Laita koko perheen kirjasto päälle Playn asetuksista

Tärkeää: Jos et kuulu perheryhmään, sinun on ensin luotava sellainen.

1. Avaa Google Play ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Perhe ja sitten Tilaa Koko perheen kirjasto.
  4. Ota Koko perheen kirjasto käyttöön seuraamalla näytön ohjeita.

Vaihe 2: Lisää kirjoja koko perheen kirjastosta

1. Napauta oikeasta alakulmasta vanhempien valikkoa .
  2. Napauta Play Kauppa ‐sovellusta Google Play ja sitten Lisää sovelluksia ja sittenSiirry Google Playhin.
  3. Napauta oikeasta yläkulmasta profiilikuvaketta ja sitten Kirjasto ja sitten Kirjat.
  4. Kosketa pitkään kirjaa, jonka haluat lisätä.
  5. Napauta ponnahdusvalikosta Lisää koko perheen kirjastoon.

Vinkki: Lue lisää Family Link ‐kirjastosta.

Kirjojen poistaminen Google Kids Spacesta

1. Napauta oikeasta alakulmasta vanhempien valikkoa .
  2. Napauta Play Kauppa ‐sovellusta Google Play ja sitten Lisää sovelluksiaja sitten Siirry Google Playhin.
  3. Napauta oikeasta yläreunasta profiilikuvaketta ja sitten Kirjasto Kirjat.
  4. Kosketa pitkään kirjaa, jonka haluat poistaa.
  5. Napauta ponnahdusvalikosta Poista lataus.
Katsomisen välilehti

Katseluvälilehdellä lapsi voi alueestaan riippuen katsoa suositeltuja YouTube Kids ‑videoita.

Tärkeää: YouTube Kids pitää ottaa käyttöön, ennen kuin lapsi voi katsoa videoita katseluvälilehdellä. Jos estät YouTube Kidsin, välilehdellä ei näy videoita vaan ilmoitus "Estetty". Kun pääsy YouTube Kidsiin on sallittu, lapsi näkee videoita katseluvälilehden yläosassa.

Kun lapsi avaa videon, hänet ohjataan YouTube Kidsiin. Sieltä hänen pitää palata takaisin Google Kids Spaceen näytön alareunan siirtymispalkista.

Videoiden poistaminen tai estäminen

Näin poistat videoita:

1. Napauta Oma sisältö.
  2. Kosketa pitkään videota, jonka haluat poistaa.
  3. Napauta Lisää Lisää ja sitten Poista ja sitten OK.

Näin estät videoita:

1. Napauta Oma sisältö.
  2. Kosketa pitkään videota, jonka haluat estää.
  3. Napauta Lisää Lisää ja sitten Estä ja sitten OK.
Tekemisen välilehti

Tekemisen välilehdellä lapsi voi alueestaan riippuen käyttää YouTube Kidsin suositeltuja, offline-aktiviteeteista kertovia videoita. YouTube Kids on otettava käyttöön, ennen kuin lapsi pääsee käsiksi tekemistä kuvaavaan sisältöön.

Tärkeää: YouTube Kids on otettava käyttöön, jotta videoita näkyy lapselle tekemisen välilehdellä. Jos estät YouTube Kidsin, välilehdellä ei näy videoita vaan ilmoitus "Estetty".

Kun lapsi napauttaa videon käyntiin, hänet ohjataan YouTube Kidsiin. Sieltä hänen pitää palata takaisin Google Kids Spaceen näytön alareunan siirtymispalkista.