Google Kids Spacen hallinnointi Family Linkin avulla

Kun käytät Family Link ‐sovellusta Google Kids Spacen kanssa, voit hallinnoida lapsen toimintaa Google Kids Spacessa etänä ja sinulla on enemmän vaihtoehtoja. Voit hallinnoida Family Linkillä myös muita kuin Google Kids Space ‐laitteita, kunhan lapsi on määritetty perheenjäseneksi.

Kun teet muutoksia lapsen tilin asetuksiin Family Linkissä, muutokset näkyvät lapsen laitteilla.

Vaatimukset

Jotta voit käyttää Family Linkiä lapsen Google-tilin ylläpitämiseen, sinun on täytettävä seuraavat edellytykset:

• Sinulla on Google-tili. Jos sinulla ei ole Google-tiliä, voit luoda sellaisen maksutta.
  • Olet vähintään 18-vuotias tai maassasi sovellettavaa ikää vanhempi.
  • Sinulla on jokin näistä laitteista:
    • Android-laite, jossa on versio 5.0 tai uudempi
    • iPhone tai iPad, jossa on iOS 13 tai uudempi
    • Chromebook, joka tukee Android-sovelluksia ja jolle voit ladata Family Link ‐sovelluksen. Joitakin asetuksia voit muuttaa myös osoitteessa g.co/YourFamily.
  • Asut lapsen kanssa samassa maassa.

Jotta voit käyttää Family Linkiä lapsen laitteen valvontaan, lapsen on täytettävä seuraavat edellytykset:

• Sinulla on Google-tili.
  • Sinulla on jokin näistä laitteista:
    • Android-laite, jossa on versio 5.1 tai uudempi
    • Chromebook, jossa on ChromeOS 71 tai uudempi.

Family Link ‑sovelluksen lataaminen

Voit ladata Family Link ‐sovelluksen Play Kaupasta tai Apple Storesta.

Tärkeimpien ominaisuuksien määrittäminen

Käyttöaikarajoitusten asettaminen
  1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link laitteella.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse alareunasta Säätimet Controls.
  4. Valitse seuraavista:
    • Päivittäisen käyttöaikarajan asettaminen ensimmäistä kertaa: Valitse Päivittäinen raja ‐kohdasta Ota käyttöön. Aseta sitten päivittäinen raja tunteina ja minuutteina.
    • Kuluvan päivän rajan muuttaminen vanhemman laitteella: Valitse Päivittäinen raja ‐kohdasta Muuta tämän päivän osalta. Aseta sitten päivittäinen raja tunteina ja minuutteina. Voit myös laittaa rajan pois päältä.
    • Viikkoaikataulun muokkaaminen vanhemman laitteella: Valitse Päivittäinen raja ‐kohdasta Muokkaa viikkoaikataulua. Valitse sitten päivät, joina haluat rajoittaa käyttöaikaa. Voit myös laittaa viikkoaikataulun pois päältä.
  5. Napauta pyydettäessä Valmis.

Vinkkejä:

• Voit muokata viikkoaikataulua ja muuttaa rajaa mille tahansa päivälle. Jos haluat ottaa aikarajan käyttöön joko kaikkina päivinä tai maanantaista perjantaihin, valitse Käytä myös….
  • Jos lapsella on useita laitteita, näet kaikki laitteet valitsemalla Näytä lisää.

Voit asettaa päivittäiset rajat lapsen laitteella seuraavasti:

1. Avaa lapsen laitteella Asetukset Controls.
  • Android-versio 8.1 ja uudemmat: Napauta Digitaalinen hyvinvointi ja lapsilukko.
  • Muut Android-versiot: Napauta Google ja sitten Lapsilukko.
  1. Valitse seuraavista:
    • Etsi nykyiset asetukset: Valitse Päivittäinen raja.
    • Muokkaa päivittäisen rajan asetuksia: Vahvista olevasi vanhempi kirjautumalla sisään tai lisäämällä vanhemman käyttökoodi.

Vinkki: Päivittäiset käyttörajat koskevat kaikkia lapsen käyttämiä Android-laitteita ja Chromebookeja. Jos päiväraja on esimerkiksi kaksi tuntia, lapsi voi käyttää kutakin laitetta kaksi tuntia.

Sovellusten salliminen tai estäminen

Kun laite on yhdistetty internetiin, sovellus estetään tai esto kumotaan noin viidessä minuutissa. Jos lapsi käyttää sovellusta samaan aikaan kun estät sen, hän saa yhden minuutin toimintansa lopettamiseen ennen kuin sovellus estetään. Sovellus estetään lapsen kaikilta Android-laitteilta ja Chromebookeilta.

Tärkeää: Jotkin sovellukset ovat tarpeellisia käytönvalvonta-asetusten tai lapsen laitteen toiminnan kannalta. Tällaisia sovelluksia ei voi estää.

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link laitteella.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Säätimetja sitten Sovellusrajoitukset.
  4. Valitse sovellus, jonka haluat estää.
  5. Valitse Estä Estä ja sitten Valmis.
Lapsen sijainnin näkeminen

Jos olet vanhempi, voit nähdä lapsesi Android-laitteen sijainnin Family Link ‑sovelluksessa.

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link laitteella.
  2. Valitse Sijainti ja sitten Määritä.
  3. Jos sinulla on useita lapsia, valitse, kenelle lapsista haluat laittaa sijainnin jakamisen päälle.
  4. Valitse Laita päälle.

Google Kids Spacen asetusten muuttaminen Family Linkillä

Tärkeää: Vanhemmat voivat muuttaa lasten laitteiden asetuksia Family Linkin kautta erityisesti Family Linkin Google Kids Space ‐osiossa. Kuitenkin myös muualla Family Linkissä olevat sisältö- tai sovellusasetukset vaikuttavat lasten Google Kids Spacen käyttökokemukseen. Jos esimerkiksi asetat sovellukselle käyttörajan Google Kids Space ‐osiossa, se näkyy myös Family Linkin sovellusrajoitusosiossa.

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link laitteella.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Säätimet ja sitten Sisältörajoitukset ja sitten Google Kids Space.

Päivitettävien asetuksien valitseminen

Kirjoja ja videoita suosittelevien sovellusten salliminen tai estäminen

Näin voit sallia tai estää Google Play Kirjat ja YouTube Kidsin:

1. Valitse lapsen nimi Family Link ‐sovelluksen Google Kids Space ‐asetuksista.
  2. Laita Salli sovellus päälle tai pois päältä.

Vinkki: Voit muuttaa sallittua tallennustilaa sovelluskohtaisesti laitteen asetuksista. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset ‐kohdasta Lupienhallinta, niin voit hallinnoida Kirjojen ja Kameran tallennustilalupia sekä YouTube Kidsin mikrofonilupaa.

Sovellusten salliminen tai estäminen tai rajoitusten asettaminen

Voit hallinnoida lapsen laitteella olevia sovelluksia ja valita sovelluksesta, mihin muihin laitteen sovelluksiin (esim. laskimeen tai kameraan) pääsy sallitaan.

Tärkeää: Vanhemmat voivat milloin tahansa valita, mitä muita laitesovelluksia sallitaan tai estetään. Jotkin sovellukset eivät ole saatavilla Google Kids Spacessa.

1. Napauta hallinnoitavaa sovellusta Family Link ‐sovelluksen Google Kids Space ‐asetuksista.
  2. Valitse haluamasi vaihtoehto:
    • Estä
    • Aseta raja
    • Salli aina
Sovellusten hyväksyntöjen salliminen

Voit halutessasi antaa lapsen asentaa Google Kids Spacen suosittelemia ja erityisesti hänen ikäryhmälleen valittuja sovelluksia. Voit myös valita, että haluat tarkistaa jokaisen sovelluksen ennen sen asentamista. Jotta voit hyväksyä kunkin sovelluksen ennen sen lataamista, kirjoita salasanasi tai hyväksy pyynnöt laitteesi Family Linkin kautta. Aiemmin ladatut tai Koko perheen kirjaston kautta jaetut sovellukset eivät edellytä lisähyväksyntää.

Mainoksia sisältävien sovellusten piilottaminen

Voit halutessasi piilottaa suositellut sovellukset, joissa on mainoksia. Kun tämä asetus otetaan käyttöön, Google Kids Space suosittelee jatkossa vain sovelluksia, joissa ei ole mainoksia. Jos valitset tämän vaihtoehdon, suositeltujen sovellusten määrää rajoitetaan. Tämä asetus ei vaikuta sovelluksiin, joissa on mainoksia ja jotka on asennettu laitteelle jo aiemmin. Voit tarkistaa Family Linkistä, mitä mainoksia sisältäviä sovelluksia lapsesi saatavilla on, ja halutessasi voit estää nämä sovellukset.

Vinkki: Jos haluat valita mainoksia ja sovelluksen sisäisiä ostoksia sisältäviä yksittäisiä sovelluksia, valitse Family Linkistä Hallinnoi ja sitten Mainoksia ja ostoja sisältävät sovellukset