Een groep toevoegen als e-mailadres in Gmail

Hiervoor is de rol Eigenaar of Beheerder vereist.

Als je Gmail zo instelt dat je als groep berichten kunt sturen, stuurt Gmail een bevestigingscode naar de groep. Als je de e-mail wilt ontvangen en de code wilt verifiëren in Google Groepen, moet je mogelijk een aantal van je groepsinstellingen aanpassen.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van de groep.
  3. Klik links op Groepsinstellingenand thenAlgemeen.
  4. Selecteer onder Wie mag posten de optie Iedereen op internet.
  5. (Optioneel) Als je wilt dat alleen groepsleden met rechten voor berichtmoderatie de link zien, doe je het volgende:
    1. Klik aan de linkerkant op Groepsinstellingenand thenBeleid voor posts.
    2. Selecteer onder Berichtmoderatie de optie Berichten van niet-leden modereren of Alle berichten modereren.
  6. Als je de groep wilt instellen als adres in Gmail, volg je stap 1 t/m 3 in E-mails sturen vanaf een ander adres of een alias.
  7. (Aanbevolen) Verwijder de bevestigingsmail nadat je de code hebt geverifieerd. Kies een optie in Groepen:
    • Met berichtmoderatie:
      1. Klik links onder Gesprekken op In behandeling.
      2. Zoek het bericht > klik op Bericht weigeren .
    • Zonder berichtmoderatie:
      1. Klik aan de linkerkant op Gesprekken.
      2. Vink het vakje aan naast de naam van de afzender van het bericht.
      3. Klik rechtsboven op Verwijderen .
  8. (Optioneel) Herstel de oude instellingen voor de opties Wie mag posten en Berichtmoderatie.