Ad Grantsin COVID-19-materiaali

COVID-19 on vaikuttanut järjestösi mahdollisuuksiin päästä tavoitteisiinsa. Me voimme auttaa.
Tiedämme, että nykytilanne tuo järjestöille ainutlaatuisia haasteita. COVID-19:n aikana sinun on tärkeämpää kuin koskaan tavoittaa kohdeyleisösi sekä lahjoittajat ja huolehtia suhteistanne aktiivisesti Ad Grants ‑tilin avulla.

Olemme koonneet alle vinkkejä ja materiaalia, joiden avulla voit arvioida Ad Grants ‑mainoksiasi ja sopeutua muuttuvaan markkinatilanteeseen.

Suunnitellusti eteenpäin

Suunnittele tulevaisuutta pohtimalla näitä kysymyksiä:

1. Miten tilanne vaikuttaa organisaatiooni? Aloita asioista, joihin voit vaikuttaa. Katso alta ohjeita, joilla saat Ad Grants ‑tilillä aikaan konkreettisia ja vaikuttavia muutoksia.
  2. Mitkä ovat tärkeimmät prioriteettimme tällä hetkellä?  Ovatko ne muuttuneet COVID-19:n takia? Pohdi näiden kysymysten avulla, mihin suuntaan sinun kannattaa viedä mainoksia ja niiden toimintakehotuksia.
  3. Miten muokkaamme viestinnän ja palvelut lahjoittajien ja edunsaajien tarpeiden mukaisiksi?  Kun suunnittelet verkkopalvelujasi kokonaisuutena, viestinnän ja palveluiden muuttaminen tarkoittaa myös mainosten muuttamista.

Tavoita tärkeimmät käyttäjät

Nyt jos koskaan on tärkeää, että tavoitat organisaatiosi palveluista hyötyvät ihmiset sekä mahdolliset tukijat. Kun käyttäjä etsii Google.comista tietoa organisaatiosi toiminta-alueesta, mainoksesi erottuvat parhaiten, kun ne ovat käyttäjän haun kannalta relevantteja.

Tehokkaat avainsanat ja tilin rakenne

Avainsanojen suunnittelija antaa Hakuverkostokampanjoihin uusia avainsanaideoita, jotka vastaavat organisaatiosi palveluita. Klikkaa Ads-tilin oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta  ja valitse Suunnittelu-kohdasta Avainsanojen suunnittelija.
  1. Valitse avainsanoja, joiden yhteydessä mainos näytetään, ja kokoa niitä mainosryhmiin teemoittain.
  2. Kirjoita jokaista mainosryhmää kohden 3–5 houkuttelevaa mainosta, jotka liittyvät kyseisen ryhmän avainsanoihin.
  3. Mainoksia näytetään vuorotellen, ja parhaiten toimivat mainokset asetetaan ryhmässä etusijalle.

Mitä paremmin avainsanat liittyvät mainoksiisi ja mainokset laskeutumissivuusi, sitä parempi on käyttökokemus ja sitä kautta myös mainostesi laatu.

Selkeiden mainosviestien arviointi

• Pohdi mainostesi kontekstia ja sävyä. Kiinnitä huomiota siihen, miten yleisö voi kokea tietyt sanat. Käytä varoen kaksimerkityksisiä sanoja, kuten "suojautuminen", "testaus", "torjunta" tai "virus". Kansainvälisiä kampanjoita suunnitellessa sinun on syytä tietää, millä termeillä COVID-19:ään ja paikallisiin häiriöihin viitataan tällä alueella.
  • Mieti, onko viestisi hyödyllinen. Muokkaa mainoksiasi tarvittaessa. Voit esimerkiksi kertoa, jos tarjoat erilaisia palveluja, kuten kontaktittomia ruokalahjoituksia.

Seuraa tuloksiasi ja auta käyttäjiä pysymään ajan tasalla

Varmista, että tuloksesi pysyvät hyvällä tasolla tutkimalla mainosten vaikuttavuuden olennaisia mittareita, kuten klikkausprosenttia. Muokkaa mainoksiasi niin, että ne ovat organisaatiosi nykytilanteen mukaisia.

Uusimpien tulosten tutkiminen

Klikkausprosentti (CTR): Tämä on mainostesi toimivuuden tärkeimpiä mittareita. Se kertoo, miten usein käyttäjät klikkaavat mainostasi sen näyttämisen jälkeen. Jos klikkausprosentti hakuverkostossa jää alle yhden, mainoksiasi ei yleensä ole kohdistettu oikealle yleisölle. Tällöin voit yrittää parantaa mainoksiasi näiden mainosvinkkien avulla.
  • Tutustu kehitysmittareihisi ja ole valmis tekemään muutoksia. Jos esimerkiksi klikkausprosentti tai avainsanojen tehokkuus on muuttunut merkittävästi, viestin muokkaus voi olla tarpeen.
  • Mieti, mitkä työkalut voisivat auttaa sinua sopeutumaan tilanteeseen. Esimerkiksi Google Adsin mobiilisovellus (iOSAndroid) voi auttaa sinua seuraamaan kampanjoidesi tilannetta.

Mainosten päivittäminen palvelumuutosten mukaan

Keskeytä tarvittaessa mainosryhmiä tai mainoksia. Tarkista tuotteet ja palvelut, joihin COVID-19 vaikuttaa, ja muokkaa niitä tilanteen mukaan. Jos olet siirtänyt tapahtumia myöhemmäksi tai palveluja verkkoon, muista keskeyttää mainokset, jotka eivät enää ole ajan tasalla, tai päivittää mainoksiin tuoreimmat tilannetiedot.

Mittaa vaikuttavuutta päätöksenteon tueksi ja ajan säästämiseksi

Aikasi on arvokasta nyt, kun organisaation päivittäisessä toiminnassa on paljon muutoksia. Voit luottaa siihen, että mainokset löytävät sinulle parhaat käyttäjät.

Toivotun toiminnan seuraaminen sivustolla

Konversioseurannan avulla saat selville, johtavatko mainoksesi oikeanlaisiin tapahtumiin.
Konversioseuranta on maksuton työkalu, joka kertoo kävijöiden toivotuista toimista sivustollasi mainokseen reagoimisen jälkeen. Klikkaukset mittaavat liikennettä, kun taas konversiot mittaavat mainosten arvoa ja vaikutuksia organisaatiollesi.
Jos seuraat lahjoituksia kolmannen osapuolen palvelulla (esim. PayPal tai GiveLively), katso niihin liittyvät oppaamme.
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta  ja valitse Mittaus-kohdasta Konversiot.
  3. Klikkaa pluspainiketta .
  4. Klikkaa Verkkosivusto.
  5. Lisää "Konversion nimi" ‑kohtaan seurattavan konversion nimi, esimerkiksi "uutiskirjeen tilaus" tai "hääkimpun osto". Tämä auttaa sinua tunnistamaan konversiotapahtuman konversioraporteissasi.
  6. Valitse Luokka-kohdasta konversiotapahtuman kuvaus. Luokan avulla voit jakaa konversiot segmentteihin, jolloin näet samankaltaiset konversiot yhdessä.
    • Konversion luokka

Järjestön konversiotavoitteet
      Ostos/myynti
      • Lahjoitukset
      • Ostokset
      • Uudet maksulliset jäsenyydet
      • Lipunmyynti
      Rekisteröityminen
      • Ilmoittautuminen vapaaehtoiseksi
      • Sähköpostien tai uutiskirjeen tilaaminen
      • Uuden jäsenyyslomakkeen täyttäminen
      • Maksuttoman tilin luominen
      • Tapahtumaan ilmoittautuminen
      Liidi
      • Tietojen lataaminen
      • Soitot klikkaamalla
      • Sähköpostin lähetys klikkaamalla
      • Some-tilin avaaminen klikkaamalla
      • Yhteydenottolomakkeen lähetys
      • Yhteydenottopainikkeen klikkaus
      Avainsivun katselu
      • Yhteydenottosivulla käynti, jos sinulla ei ole yhteydenottolomaketta tai ‑painiketta
      • Sivustolla käytetyn ajan tavoitteet
      • Istuntokohtaisen sivumäärän tavoitteet
      • Videoiden katselu
      Muu
      • Jotain muuta
  7. Valitse Arvo-kohdasta, miten kunkin konversion arvoa seurataan.
    • Anna sama arvo kaikille konversioille. Kirjoita summa, jonka arvoinen kukin konversio on yrityksellesi.
    • Anna kullekin konversiolle oma arvo. Käytä tätä vaihtoehtoa, jos seuraat esimerkiksi erihintaisten tuotteiden ostoja. Kun myöhemmin lisäät konversioseurannan tagin, sinun on muokattava sitä seuraamaan tapahtumakohtaisia arvoja
    • Älä käytä arvoa
  8. Valitse Laskentatapa-kohdasta, miten konversiot lasketaan.
    • Yksi. Tämä asetus sopii parhaiten liideille, kuten verkkosivuston rekisteröitymislomakkeelle, kun vain yksi konversio mainosklikkausta kohti tuo lisäarvoa yrityksellesi.
    • Kaikki. Tämä asetus sopii parhaiten ostojen seurantaan, kun jokainen konversio tuo todennäköisesti lisäarvoa yritykselle.
  9. Klikkaa Konversioikkuna. Valitse avattavasta valikosta, kauanko konversioita seurataan mainosinteraktion jälkeen. Seurantajakson pituus voi olla 1–90 päivää. Lue lisää konversioikkunoista.
  10. Valitse View-through-konversioikkuna. Valitse avattavasta valikosta, kuinka pitkään view-through‑konversioita seurataan. Konversioikkunan pituus voi olla 1–30 päivää.
  11. Klikkaa Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen. Tällä asetuksella voit valita, sisällytetäänkö tämän konversiotapahtuman data Konversiot-raportointisarakkeeseen. Asetus on oletuksena valittuna. Jos poistat tämän asetuksen valinnan, data näkyy edelleen Kaikki konversiot ‑sarakkeessa. Asetus kannattaa ehkä laittaa pois päältä, jos käytät Smart Biddingia etkä halua sisällyttää juuri tätä konversiotapahtumaa hintatarjousstrategiaasi. Lue lisää Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen ‑asetuksesta.
  12.  Valitse Luo ja jatka.

Seuraavaksi näytöllä näkyy, että olet luonut konversiotapahtuman. Luo tagi ohjeiden mukaisesti: voit joko asentaa sen itse tai käyttää Google Tag Manageria.

Ajan säästäminen automaattisilla hintatarjouksilla

Ymmärrämme, että ajanpuute on nyt järjestöille tavallista suurempi ongelma, koska päivittäinen toiminta ja markkinointistrategia muuttuvat.

Google Adsin automaattiset hintatarjoukset säästävät sinulta vaivaa ja arvailua, kun asetat tulostavoitteidesi mukaisia hintatarjouksia. Tilin ylläpitoon kuluvaa aikaa säästyy, kun kampanjasi optimoituvat automaattisesti parhaita tuloksia tuottavien mainosten mukaisiksi.

Smart Bidding ‑strategioihin kuuluva Maksimoi konversiot asettaa hintatarjoukset automaattisesti niin, että kampanjasi konversiot maksimoidaan ja koko budjettisi käytetään.
Tavoite Hintatarjousstrategia

Konversioiden lisääminen CPA-tavoitteen avulla

CPA-tavoite asettaa hintatarjoukset automaattisesti siten, että saat mahdollisimman monta konversiota valitsemallasi toimintakohtaisella hintatavoitteella. Jotkin konversiot voivat ylittää tavoitehintasi ja toiset alittaa sen.

CPA-tavoitehintatarjous on käytettävissä joko vakiostrategiana yksittäisessä kampanjassa tai portfolion hintatarjousstrategiana useissa kampanjoissa ja mainosryhmissä.

Lue lisää CPA-tavoitehintatarjouksista.

Tavoitellun mainostuoton (ROAS) saavuttaminen, kun kullakin konversiolla on eri arvo

Tavoiteltu mainostuotto ‑strategiassa hintatarjoukset määritetään automaattisesti siten, että saat mahdollisimman suuren konversioarvon valitulla tavoitellun mainostuoton arvolla. Joidenkin konversioiden tuotto voi ylittää tavoitteesi ja toisten tuotto alittaa sen.

Tämä strategia on käytettävissä portfolion hintatarjousstrategiana ja vakiotyyppisenä yksittäisten kampanjoiden strategiana.

Lue lisää Tavoiteltu mainostuotto ‑hintatarjousstrategiasta.

Konversioiden määrän kasvattaminen budjetin rajoissa

Maksimoi konversiot ‑strategia asettaa hintatarjoukset automaattisesti niin, että saat kampanjallesi mahdollisimman paljon konversioita ja käytät koko budjettisi.

Lue lisää Maksimoi konversiot ‑strategiasta.

Konversioarvon kasvattaminen budjetin rajoissa

Maksimoi konversioarvo ‑strategia asettaa hintatarjoukset automaattisesti siten, että saat kampanjallesi mahdollisimman suuren konversioarvon ja käytät koko budjettisi.

Lue lisää Maksimoi konversioarvo ‑strategiasta.

Katso lisää COVID-19-tilanteen vinkkejä ja materiaalia Google järjestöille ‑sivustolta.

Voit myös lukea lisää Googlen yleisistä COVID-19-toimista täältä.