HD-, 4K UHD- ja HDR-videoiden katsominen

Joissakin tapauksissa voit valita Googlessa ostamasi sisällön laadun. Suurin osa sisällöstä on saatavilla teräväpiirtona (HD). HD-video näytetään korkeammalla resoluutiolla kuin tavallinen (SD) video, joten kuvat näyttävät terävämmiltä ja selkeämmiltä.

Videon laatuongelmien korjaaminen

Jos ostamasi sisällön laatu on odotettua heikompi, tee näin:

1. Tarkista ostamasi videon laatu: Voit katsella vain ostamallasi laadulla ja laitteesi tukemalla parhaalla laadulla. Näet ostamasi videon laadun sähköpostiisi tulleesta kuitista.
  2. Tarkista internetyhteyden nopeus: Tarvitset vähintään 2 Mb/s:n internetyhteyden HD- tai 4K-videoiden toistamiseen.
  3. Tarkista laitteen yhteensopivuus ja muut vaatimukset: Jos haluat toistaa videon korkeammalla laadulla, sinun on käytettävä yhteensopivaa laitetta. Videon laadusta riippuen laitteen täytyy ehkä täyttää myös muita vaatimuksia.

Vinkki: Jos laitteesi täyttää kaikki vaatimukset eikä video silti toistu oikealla kuvanlaadulla, ota meihin yhteyttä.

Milloin videot toistetaan HD-laatuisina

Lisenssisopimuksista ja laitteesi yhteensopivuudesta riippuen voit toistaa videoita HD-laatuisena. Video toistetaan SD-laatuisena, jos

• sitä ei ole saatavilla HD-laatuisena
  • internetyhteytesi nopeus ei riitä HD-striimaukseen
  • laitteen näyttö ei täytä vähimmäisvaatimuksia.

Laitteiden yhteensopivuus ja muut vaatimukset

Videon toisto korkeammalla laadulla edellyttää yhteensopivaa laitetta ja laadusta riippuen mahdollisesti myös muiden vaatimusten täyttämistä.

HD-videovaatimukset

HD-toistoa tuetaan

• Useimmat Android-laitteet
  • iOS-laitteilla, joiden käyttöjärjestelmä on iOS 7 tai uudempi
  • HD-televisioiden kanssa käytetyillä Chromecast-laitteilla
  • Android TV ‑laitteilla
  • muilla älytelevisioilla, joiden näytön resoluutio on yli 720p
  • YouTube Safari-selaimilla.
4K UHD ‐videoiden vaatimukset

Tarvitset 4K Ultra High Definition (UHD) ‑laatuisten videoiden katseluun

• yhteensopivan laitteen:
    • 4K Android TV ‐laite
    • 4K-televisioon liitetty Chromecast Ultra
    • Chromecast with Google TV
  • vähintään 15 Mb/s:n latausnopeuden.
HDR-videoiden vaatimukset

Kun teet ostoksen, näet joko HDR-kuvakkeen. , DV tai HDR10+ mukaisesti.

HDR-toisto on käytettävissä vain 4K UHD ‐videoissa seuraavilla yhteensopivilla laitteilla:

• 4K Android TV ‐laite
  • Chromecast Ultra liitettynä yhteensopivaan televisioon.
  • Chromecast with Google TV

Vinkki: HDR-toisto toimii automaattisesti, jos televisio tukee useita HDR-muotoja. Katso tarkat HDR-toisto-ohjeet television valmistajan tukisivustolta.