Lapsilukon käyttäminen Google TV:ssä

Määritä lastenprofiili Google TV:llä valitaksesi mitä sovelluksia lapsesi voivat käyttää, ja ottaaksesi nukkuma-ajan muistutukset ja käyttöajan rajoitukset käyttöön.

Lastenprofiilit eivät välttämättä ole saatavilla kaikilla alueilla tai joillain laitteilla.

Lapsen profiilin määrittäminen ja käyttö

Lastenprofiilin lisääminen

1. Valitse Google TV:n aloitusnäytöltä profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain.
  2. Valitse Kuka katsoo? ‑kohdasta Lisää lapsi ja sitten Aloita.
  3. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Jos lapsellasi on Google-tili tai lastenprofiili perheryhmässäsi: Valitse lapsi, jolle haluat tehdä määrityksen.
    • Jos et ole määrittänyt lasta perheryhmässäsi: Valitse LIsää lapsija seuraa näytön ohjeita.
  4. Valitse sovellukset, jotka haluat sisällyttää lapsesi aloitusnäyttöön.
  5. Voit ottaa lapsilukon käyttöön näytön ohjeiden mukaisesti.

Lastenprofiiliin vaihtaminen

1. Valitse Google TV:n aloitusnäytöltä profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain.
  2. Valitse lapsen profiili.

Profiilin lukituksen käyttöönotto

Tärkeää: Kun käytät profiilin lukitusta, sinun pitää syöttää aikuisen Google-tilin PIN-koodi tai salasana poistuaksesi lastenprofiilista. Tämä on sama PIN-koodi tai salasana, jota käytät Google Payssa tai muissa Googlen palveluissa.

1. Valitse Google TV:n aloitusnäytöltä Asetukset Asetukset ja sitten Tilit ja sisäänkirjautuminen.
  2. Valitse lapsesi profiili ja sitten Profiilin lukitus.
  3. Jos haluat laittaa profiilin lukituksen päälle, vahvista henkilöllisyytesi ja lisää Google-tilisi PIN-koodi tai salasana.

Mitä Google TV:n lastenprofiilien aloitusnäytöllä näkyy?

Google TV:n aloitusnäytöltä löytämäsi sisältö riippuu asuinpaikastasi ja laitteelle valitsemastasi kielestä.

• Jos käytät Google TV ‑laitetta muualla kuin sen ostoalueella, käyttökokemus voi olla erilainen.
  • Myös eri alueilla käyttökokemuksissa voi olla eroja.

Näet seuraavat tiedot

• Omat sovellukset: Sovellukset, jotka vanhempi on sallinut käyttöönoton yhteydessä tai asetusten kautta.
  • Suositut elokuvat- ja/tai Suositut ohjelmat ‐rivi: Suosittuja, koko perheelle sopivia suosituksia, jotka perustuvat vanhemman sallimiin sovelluksiin. Nämä suositukset eivät ole personoituja ja perustuvat suosituimpaan sisältöön.
  • Sovelluksiin perustuvat rivit: Koko perheelle sopivia suosituksia koko perheen sovelluksista, jotka vanhempi on sallinut.
  • Koko perheen kirjaston rivit: Ostetut elokuvat ja ohjelmat, jotka vanhempi on jakanut Koko perheen kirjaston kautta ja jotka noudattavat vanhemman asettamaa sisältörajoitusta.

Valitse mitä ja milloin lapset voivat katsoa

Sisällön tai sovellusten salliminen tai estäminen

Sovellusten salliminen tai piilottaminen

1. Valitse Google TV:n aloitusnäytöltä Asetukset Asetukset ja sitten Tilit ja sisäänkirjautuminen.
  2. Valitse lapsesi profiili ja sitten Hallinnoi sovelluksia.
    • Sovellusten salliminen: Valitse sininen ruutu sovelluksen vierestä. Sovellukset asennetaan automaattisesti.
    • Sovellusten piilottaminen: Poista valinta sinisestä ruudusta sovelluksen vierestä.

Sisällön salliminen tai estäminen sisältörajoituksen mukaan

Voit rajoittaa sitä, mitä elokuvia ja ohjelmia lastenprofiilissa näytetään, kun asetat lapsen tilille sisältörajoituksia.
  1. Valitse Google TV:n aloitusnäytöltä Asetukset Asetukset ja sitten Tilit ja sisäänkirjautuminen.
  2. Valitse lapsesi profiili ja sitten Sisältörajoitukset.
  3. Aseta Elokuvien ja TV:n rajoitukset.

Sisältörajoitukset koskevat tätä sisältöä:

• Googlen elokuva- ja ohjelmasuositukset lastenprofiileissa, mukaan lukien "Suositut elokuvat" ja "Suositut ohjelmat".
  • Koko perheen kirjaston kautta jaettu sisältö. Lue lisää koko perheen kirjastosta.

Ne eivät koske tätä sisältöä:

• Sovellusten suoraan suosittelema sisältö.
  • Hakutulokset sovelluksista.

Vinkki: Sovellukset voivat tarjota omia sisältörajoitusvaihtoehtojaan.

Päivittäisen käyttöajan asettaminen
  1. Valitse Google TV:n aloitusnäytöltä Asetukset Asetukset ja sitten Tilit ja sisäänkirjautuminen.
  2. Valitse lapsesi profiili ja sitten Käyttöaika ja sitten Päivittäinen raja.
  3. Valitse päivät, joille haluat ajoittaa päivittäisen rajan.
  4. Valitse, kuinka monta tuntia lapsesi saa katsoa televisiota päivässä.
    • Voit asettaa rajoja 15 minuutin aikaväleillä 8 tuntiin asti.
Päivittäisen nukkuma-ajan asettaminen
  1. Valitse Google TV:n aloitusnäytöltä Asetukset Asetukset ja sitten Tilit ja sisäänkirjautuminen.
  2. Valitse lapsesi profiili ja sitten Käyttöaika ja sitten Nukkuma-aika.
  3. Valitse päivät, joille haluat ajoittaa nukkuma-ajan.
  4. Valitse, milloin lapsesi TV-aika alkaa ja loppuu.
    • Aikoja on valittavissa 30 minuutin aikaväleillä.
Anna lisäaikaa

Kun lapsesi päivittäinen katseluaika loppuu, voit antaa lisäaikaa:

1. Valitse aikarajan näytöltä Lisää aikaa More time.
  2. Valitse annettava lisäaika.
    • Voit antaa lisäaikaa 15 minuutin aikaväleillä 8 tuntiin asti.
  3. Varmista lisäaika antamalla Google-tilisi PIN-koodi tai salasana.
Lapsen katselulistan hallinnointi

Google-perheryhmän vanhemmat voivat lisätä elokuvia ja ohjelmia lapsen katselulistalle tai poistaa niitä sieltä, jotta haluttu sisältö löytyy helposti myöhemmin. Tämän voi tehdä joko vanhemman profiilista, lastenprofiileista tai verkkoselaimesta, jossa olet kirjautunut lapsen Google-tilille. Katselulistat päivittyvät kaikilla laitteilla, joille lapsi on kirjautuneena, kun lisäät listalle jotain.

Lapsen katselulistan löytäminen

Voit löytää lapsesi katselulistan näillä tavoilla:

• Siirry vanhemman profiilissa Kirjasto-välilehdelle.
  • Etsi lastenprofiilin aloitusnäytöltä Katselulista-rivi.
  • Tee seuraava haku selaimella, johon olet kirjautuneena lapsesi Google-tilillä: oma katselulista.

Vinkki: Katselulista näkyy vain, jos sillä on ainakin yksi elokuva tai ohjelma.

Elokuvien ja ohjelmien lisääminen lapsen katselulistalle tai poistaminen siltä

Vanhemman profiilista Google TV ‐laitteella:

1. Etsi aloitusnäytöltä katselulistalle lisättävä sisältö.
  2. Paina pitkään kaukosäätimen Select-painiketta.
  3. Valitse Lisää katselulistalle .
  4. Valitse laitteelta lastenprofiili, johon haluat lisätä elokuvan tai ohjelman.
    • Lisätty elokuva tai ohjelma näkyy Katselulista-rivillä valitsemassasi lastenprofiilissa ja kaikilla laitteilla, joille lapsi on kirjautuneena.
  5. Voit poistaa elokuvan tai ohjelman lastenprofiilista valitsemalla Katselulistalla ja sitten lastenprofiili.
    • Elokuva tai ohjelma poistetaan Katselulista-riviltä valitsemastasi lastenprofiilista ja kaikilta laitteilta, joille lapsi on kirjautuneena.

Lastenprofiilista Google TV ‐laitteella:

1. Etsi aloitusnäytöltä katselulistalle lisättävä sisältö.
  2. Paina pitkään kaukosäätimen Select-painiketta.
  3. Valitse Lisää katselulistalle .
    • Lisätty elokuva tai ohjelma näkyy Katselulista-rivillä ja kaikilla laitteilla, joille lapsi on kirjautuneena.
  4. Poista valitsemalla Katselulistalla .
    • Elokuva tai ohjelma poistetaan Katselulista-riviltä kaikilta laitteilta, joille lapsi on kirjautuneena.

Selaimella, johon olet kirjautuneena lapsen Google-tilillä:

1. Siirry selaimella osoitteeseen google.com.
  2. Hae sisältöä.
  3. Valitse Katselulista .
    • Lisätty elokuva tai ohjelma näkyy Katselulista-rivillä ja kaikilla laitteilla, joille lapsi on kirjautuneena.

Lapsilukon käyttö YouTubessa

Valvottujen tilien käyttöönotto YouTubessa
  1. Siirry puhelimella tai tietokoneella osoitteeseen g.co/YourFamily.
  2. Kirjaudu sisään Google-tilille, jota käytät lapsen tilin hoitamiseen.
  3. Valitse perheryhmästäsi lapsitili.
    • Jos sinulla on Google-lastenprofiili, sinua saatetaan pyytää luomaan lapselle Gmail-osoite. Seuraa näytön ohjeita.
  4. Valitse Lapsilukkoasetukset-kohdasta YouTuben asetukset.
  5. Valitse YouTube ja YouTube Music (vanhempien valvoma) ja seuraa näytön ohjeita.

Tietoa valvotuista YouTube-tileistä:

Kirjaston sisällön piilottaminen tai näyttäminen

Kirjaston sisällön piilottaminen
  1. Korosta lapsesi profiilissa sisältö, jonka haluat piilottaa.
  2. Paina kaukosäätimen Select-painiketta pitkään.
  3. Valitse Piilota.
Kirjaston sisällön näyttäminen
  1. Valitse Google TV:n aloitusnäytöltä Asetukset Asetukset ja sitten Tilit ja sisäänkirjautuminen.
  2. Valitse lapsesi profiili ja sitten Piilotetut elokuvat ja TV-ohjelmat.
  3. Etsi ja valitse sisältöä, jonka haluat näyttää.
  4. Jos haluat näyttää sisällön, valitse Näytä.