Esteettömämpi Google TV

Voit lisätä Google TV:n esteettömyyttä näytönlukuohjelman, tekstitysten, kytkimen käytön ja muiden ominaisuuksien avulla.

Näytönlukuohjelman käyttö

1. Valitse Google TV:n aloitusnäytöltä Asetukset Asetukset ja sitten Saavutettavuus.
  2. Valitse Palvelut-kohdasta TalkBack ja sitten Laita päälle ja sitten OK.

Näytönlukuohjelman asetusten muuttaminen

1. Valitse Google TV:n aloitusnäytöltä Asetukset Asetukset ja sitten Saavutettavuus.
  2. Valitse Palvelut-kohdasta TalkBack ja sitten Määritys.
  3. Voit muuttaa asetuksista puheen äänenvoimakkuutta tai määrää (esim. "sano painetut näppäimet", käyttövinkit) sekä salasanojen sanomista ääneen.

Vinkki: Jos haluat löytää muita TalkBackin valintoja ja asetuksia, esimerkiksi puheen nopeuden ja intonaation, valitse Esteettömyys-valikosta Tekstistä puheeksi.

Tekstitysten laittaminen päälle

Tärkeää: Tekstitysvalintasi eivät välttämättä vaikuta kaikkiin sovelluksiin.

1. Valitse Google TV:n aloitusnäytöltä Asetukset Asetukset ja sitten Saavutettavuus ja sitten Tekstitykset.
  2. Jos haluat näyttää tekstitykset, laita Näyttö päälle.
  3. Valitse haluamasi vaihtoehdot.

Suurikontrastisen tekstin laittaminen päälle

1. Valitse Google TV:n aloitusnäytöltä Asetukset Asetukset ja sitten Saavutettavuus.
  2. Laita päälle Suuren kontrastin teksti (kokeellinen).

Kytkimen laittaminen päälle

1. Valitse Google TV:n aloitusnäytöltä Asetukset Asetukset ja sitten Saavutettavuus.
  2. Valitse Palvelut-kohdasta Kytkimen käyttö ja sitten Laita päälle ja sitten OK.

Vinkki: Lue lisää kytkimen käytöstä Androidilla.

Esteettömyyden pikanäppäinten käyttö

Tärkeää: Esteettömyyden pikanäppäimillä voit laittaa esteettömyysominaisuuksia nopeasti päälle. Ennen kuin voit käyttää pikanäppäimiä, ne on ensin laitettava päälle.

Näin laitat päälle saavutettavuuspikanäppäimet:
  1. Valitse Google TV:n aloitusnäytöltä Asetukset Asetukset ja sitten Saavutettavuus.
  2. Valitse Ota saavutettavuustilan pikanäppäin käyttöön.
    • Pikanäppäin laittaa oletuksena päälle myös TalkBackin.
  3. Muuta pikanäppäimen vaikutusta valitsemalla Pikanäppäinpalvelu.
  4. Valitse haluamasi vaihtoehto.
  5. Valitse OK.
Jos haluat käyttää pikanäppäintä kaukosäätimellä, paina takaisin-nuolta ja alaspäin-painiketta yhtä aikaa kolme sekuntia.

Audiokuvauksen sisältävän sisällön etsiminen

Pyydä Googlea etsimään elokuvia, joissa on audiokuvaus.

1. Aloita painamalla kaukosäätimen Google Assistant ‐painiketta Assistant
  2. Sano "Find movies with audio descriptions".
  3. Valitse mikä tahansa elokuva näytöllä näkyvistä suosituksista.