Google Play Pointsin ongelmien korjaaminen

Jos sinulla on ongelmia Google Play ‑pisteiden kanssa, etsi ongelmasi alempaa.

Google Play ‑pisteiden liittymisongelmat

Google Play Pointsiin liittymisen edellytykset:

• Sinun pitää olla jossain seuraavista maista: Australia, Itävalta, Belgia, Chile, Tšekin tasavalta, Tanska, Suomi, Ranska, Saksa, Kreikka, Hongkong, Intia, Indonesia, Irlanti, Israel, Italia, Japani, Korea, Meksiko, Alankomaat, Uusi-Seelanti, Norja, Puola, Portugali, Saudi-Arabia, Etelä-Afrikka, Espanja, Ruotsi, Sveitsi, Taiwan, Thaimaa, Turkki, Arabiemiirikunnat, Yhdistynyt kuningaskunta tai Yhdysvallat.
  • Sinulla on Google Playta tukeva Android-laite tai tietokone. Lue lisää tuetuista laitteista.
  • Sinulla on Google Play ‑tili, joka ei ole oppilaitoksen tai vanhemman ylläpitämä. Katso, miten voit vaihtaa tiliä.
  • Sinulla on toimiva maksutapa. Lue lisää maksutavan lisäämisestä Google Playhin.
  • Laskutusosoitteesi vastaa Google Playn maatasi. Lue lisää Google Playn maan muuttamisesta.

Ratkaisuja Google Play ‐pisteiden ansaitsemis- ja käyttöönongelmiin

Google Play ‐pisteitä ei näy ostokseni yhteydessä

Vaihe 1: Varmista, että olet liittynyt Google Play ‑pisteisiin

Liity Google Play ‑pisteisiin, niin ansaitset ostoksista pisteitä. Et voi saada pisteitä ostoksista, jotka tehtiin ennen Google Play ‑pisteisiin liittymistä.
Tärkeää: Saat pisteitä vain kun ostat jotakin omalla tililläsi. Et saa pisteitä perheenjäsenten ostoksista Google Playssa, vaikka he käyttäisivät perhetilin maksutapaa.

Vaihe 2: Odota hetki ja tarkista sitten pistehistoriasi

Tietystä sisällöstä ja tietyillä laitteilla (esim. Android TV:llä) saatujen pisteiden vahvistaminen voi kestää jonkin aikaan.
  1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Play Points.
  4. Katso, montako pistettä sait ostoksesta, valitsemalla Lisää Lisää ja sitten Pistehistoria.

Vaihe 3: Tarkista että ostit tuotteen samalla Google-tilillä, jolla liityit Google Play ‑pisteisiin

Jos ongelmasi ei ratkennut, katso muut tukivaihtoehdot.
Ostin pisteillä pelin sisäisen tuotteen, mutta en saanut sitä

Vaihe 1: Tarkista pistehistoria

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Play Points.
  4. Katso, montako pistettä sait ostoksesta, valitsemalla Lisää Lisää ja sitten Pistehistoria.
Jos pisteitäsi ei käytetty, avaa sovellus ja yritä ostosta uudelleen.

Vaihe 2: Pakota sovelluksen tai pelin lopetus ja avaa se uudelleen

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset Asetukset.
  2. Valitse laitteestasi riippuen joko Sovellukset tai Sovellusten hallinta.
  3. Valitse sovellus, jolla teit sovelluksen sisäisen ostoksen.
  4. Valitse Pakota lopetus.
  5. Avaa uudelleen sovellus, jolla teit sovelluksen sisäisen ostoksen.
  6. Tarkista, näkyykö tuotetta.

Vaihe 3: Käynnistä laite uudelleen

1. Paina pitkään virtapainiketta Android‑puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Virta pois tai Käynnistä uudelleen Näkymä vaihtelee laitteen mukaan.
  3. Tarvittaessa paina virtapainiketta pitkään, jolloin laite käynnistyy uudelleen.
  4. Odota, että laite on käynnistynyt.
  5. Avaa sovellus tai peli uudelleen ja katso, näetkö sovelluksen sisäistä ostosta.

Vaihe 4: Päivitä Play Kauppa ‑sovellus

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Valikko Valikko ja sitten Asetukset ja sitten Koontiversio tai Play Kaupan versio.
Tämä on yleensä asetuslistan lopussa.

Vaihe 5: Tarkista, että laitteen päivämäärä ja kellonaika ovat oikein

1. Avaa Android-laitteen Asetukset Asetukset.
  2. Valitse Päivämäärä ja aika.
  3. Etsi kohdat "Automaattinen päivä ja aika" sekä "Automaattinen aikavyöhyke" ja toimi alla olevien ohjeiden mukaan.
Jos ”Automaattinen päivä ja aika” ja ”Automaattinen aikavyöhyke” ovat pois päältä:
  1. Laita molemmat päälle.
  2. Odota muutama minuutti ja tarkista, ratkesiko ongelma.
  3. Jos ei ratkennut, käynnistä laite uudelleen ja tarkista tilanne uudelleen.
Jos ”Automaattinen päivä ja aika” ja ”Automaattinen aikavyöhyke” ovat päällä:
Jos nämä asetukset ovat päällä, päivämäärä ja aika eivät todennäköisesti aiheuta ongelmaasi. Tarkista yhteytesi ja käynnistä laite uudelleen.

Vaihe 6: Pyydä tukea sovelluskehittäjältä

Jos sovelluksen sisäiseen ostokseen liittyvä ongelma ei ratkennut ja haluat antaa palautetta tai pyytää apua, ota yhteyttä sovelluksen kehittäjään.
Jos et saanut pisteitä Play Pass ‑ostoksista tai muista ostoksista Googlen sovelluksissa, ota meihin yhteyttä.
Miksi en voi lunastaa sovelluksen tai pelin sisäistä hyvitystä

Vaihe 1: Tarkista pistehistoria

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Play Points.
  4. Katso, montako pistettä sait ostoksesta, valitsemalla Lisää Lisää ja sitten Pistehistoria.
Jos pisteitäsi ei käytetty, avaa sovellus ja yritä ostosta uudelleen.

Vaihe 2: Varmista, että tuotteen hinta on vähintään kupongin summan suuruinen

Saldoa voi käyttää vain sen suuruiseen tai suurempaan ostokseen.

Vaihe 3: Varmista, että et ennestään käytä toista kuponkia tai tarjousta

Samalla kertaa voi käyttää vain yhden saldon tai kampanjatarjouksen. Voit vaihtaa maksuvaiheessa saldon ja tarjousten välillä napauttamalla maksutapaa.

Vaihe 4: Pakota sovelluksen tai pelin lopetus ja avaa se uudelleen

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset Asetukset.
  2. Valitse laitteestasi riippuen joko Sovellukset tai Sovellusten hallinta.
  3. Valitse sovellus, jolla teit sovelluksen sisäisen ostoksen.
  4. Valitse Pakota lopetus.
  5. Avaa uudelleen sovellus, jolla teit sovelluksen sisäisen ostoksen.
  6. Tarkista, näkyykö tuotetta.

Vaihe 5: Tyhjennä Google Play Kaupan välimuisti ja data

Näin sovellus voi aloittaa alusta, ja ongelma saattaa ratketa.
  1. Avaa Android-laitteen Asetukset Asetukset.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Näytä kaikki sovellukset.
  3. Vieritä alaspäin ja valitse Google Play Kauppa Google Play.
  4. Valitse Tallennustila ja sitten Tyhjennä välimuisti.
  5. Valitse Poista data.
  6. Avaa Play Kauppa uudelleen.
  7. Käytä saldo uudelleen.
Jos ongelmasi ei ratkennut, katso muut tukivaihtoehdot.
En ole saanut pisteitä mainostetun sovelluksen lataamisesta
Sovelluksen tai pelin asennuskampanjoissa asennuskerran täytyy olla ensimmäinen. Sinun on ladattava sovellus tai peli puhelimelle yhden päivän ajaksi, jotta pisteet säilyvät. Muuten ne poistetaan.
Minulla on ongelma kolmannen osapuolen kuponkikoodin kanssa
Jos ongelma koskee kolmannen osapuolen alustalta saatua kuponkikoodia, ota yhteyttä suoraan kyseiseen tahoon.
En voi nähdä tai käyttää Google Play ‐pisteitäni
Jos havaitsemme tililläsi petoksia tai väärinkäyttöä, saatamme rajoittaa pääsyäsi Google Play Points ‑ohjelmaan suojataksemme tiliäsi luvattomalta pääsyltä tai väärinkäytöltä. Jos haluat jatkaa Google Play Pointsin käyttöä, seuraa virheilmoituksen ohjeita.

Puuttuvien Google Play ‐pisteiden löytäminen

Pisteitä hävisi, kun peruutin ostoksen tai pyysin hyvitystä
Jos voit saada hyvityksen tuotteesta, jonka ostit Google Playsta, kyseisestä ostoksesta ansaitsemasi pisteet vähennetään Play-pistesaldostasi ja tasolaskelmista.
Vaihdoin profiilin maata ja menetin pisteeni
Jos sinulla on Google Play ‑pisteitä ja vaihdat Playn maata, pisteesi eivät säily eikä tasosi siirry uuteen maahan. Uudessa maassa saatat menettää kupongit, jotka sait Google Play ‑pisteillä. Lue lisää Google Playn maan muuttamisesta.
  • Uudessa maassa saatat menettää kupongit, jotka sait Google Play ‑pisteillä.
  • Saat pitää kaikki pisteillä sovelluksissa ostamasi tuotteet.

Muita lähteitä