Få og spor Google Play-poengene dine

Når du har registrert deg, tjener du poeng for Google Play-kjøp som er gjort via Google-kontoen du har registrert. Du får ikke poeng for kjøp du har gjort før du ble med i programmet for Google Play-poeng.

Tilgjengeligheten av Play-poeng, premienivåer og multiplikatorer varierer fra land til land. Play-poeng er ikke tilgjengelige i alle land.

Slik får du poeng

• Kjøp apper eller spill i Play-butikken
  • Abonner på Google One fra Android
  • Utfør kjøp i apper og spill og kjøp abonnementer
  • Kjøp bøker med Google Play
    • Viktig: Du kan ikke løse inn Play-saldo mot bøker i Belgia, Frankrike, Hellas, Israel, Spania, Tyskland eller Østerrike.
Hvilket innhold du kan kjøpe og tjene poeng på, avhenger av landet ditt.

Ting du bør vite om poeng

• Du kan få poeng for Google Play-kjøp du gjør på Android-enheter, datamaskiner og smart-TV-er.
  • Du kan ikke kjøpe poeng eller konvertere poeng til kontanter.
  • Du kan ikke overføre poeng mellom kontoer eller til andre, selv om de er med i familiegruppen din.
  • Hvis du har Google Play-poeng og endrer faktureringslandet ditt, går poengene dine tapt, og nivået ditt overføres ikke til det nye faktureringslandet.

Slik beregnes poeng

For å beregne opptjente poeng, multipliser prisen på varen med den grunnleggende poengfrekvensen for nivået ditt. Antallet poeng du får, rundes opp eller ned til nærmeste heltall. Hvis du tjener under et bestemt beløp basert på den aktuelle regionen, kan du få 0 poeng.

Du får bare poeng for prisen på varen, ikke inkludert eventuelle skatter avgifter.

Eksempel:

På bronsenivået får du 1 poeng per USD 1 for alle kjøp. Hvis du bruker USD 5, får du 5 poeng.

• Når du går opp til sølvnivået, får du 1,10 poeng per USD 1. Hvis du bruker USD 5, får du 6 poeng (rundet opp fra 5,50).
Tips: Ved starten av hvert kalenderår kan nivået ditt endres basert på hvor mange poeng du fikk året før. Jo høyere nivået ditt er, jo mer får du for hver gang du bruker USD 1 for alle kjøp. Finn ut mer om nivåendringer.

Dette kan du bruke poengene dine på

Opptjente poeng teller mot både Play-poeng-saldoen og nivåfremgangen.

• Play-poengsaldoen: Bruk disse poengene til å låse opp spesielle varer i apper og spill eller bytte dem mot Google Play-saldo. Når du bruker eller bytter poeng, trekkes poengene fra denne saldoen. Eventuelle poeng du får, utløper ett år etter den siste gangen du fikk eller brukte poeng.
  • Nivåfremdrift: Poeng du har opptjent i et kalenderår, regnes som fremdrift mot neste nivå. Poengene trekkes ikke fra nivåfremdriften din når du bruker dem. Når du har nådd et nivå, beholder du dette nivået til slutten av neste kalenderår.

Når du returnerer eller kansellerer et kjøp der du har opptjent poeng, trekkes disse poengene fra Play-poengsaldoen og nivåfremdriften.

Sjekk poengene dine og når de utløper

Få ekstra poeng gjennom kampanjer

Noen kampanjer øker poengfrekvensen for utvalgte kjøp. I spesifiserte tidsperioder kan du tjene poeng med den høyeste tilgjengelige poengfrekvensen.

• Flere kampanjer kan ikke kombineres på ett enkelt kjøp.
  • Kampanjer har en fast poengfrekvens som brukes.
  • Kampanjer og utløpsdatoer kan variere.
  • Noen kampanjer kan kreve aktivering.
  • Enkelte kampanjer kan ha en utløpsdato. Hvis du kjøper noe etter utløpsdatoen, får du poeng med den vanlige poengfrekvensen for nivået du er på.
  • Noen promoteringer er åpne for utvalgte deltakere basert på kjøpsloggen deres eller interaksjoner med Google Play Butikk-appen.
  • Promoteringer for flere kjøp er valutaspesifikke. For at kjøpene skal være kvalifisert, må de kjøpes i valutaen som brukes for kampanjen.
    • Eksempel på kampanje: «Foreta fem kjøp på USD 0,99 eller mer og få 100 poeng». Bare kjøp i USD er kvalifisert for denne kampanjen.
  • For kampanjer som gjelder installering av apper eller spill, må det være den første gangen du installerer appen. Du må laste ned og beholde appen eller spillet på telefonen i en dag for å beholde poengene. Du mister poengene hvis du ikke gjør det.

Abonnementer:

• Hvis du kjøper et abonnement via appen, får du poeng med den vanlige poengfrekvensen for nivået du er på.
  • Med enkelte kampanjer kan førstegangsabonnenter få flere poeng i utvalgte apper og spill.
  • Du kan bare få en maksimal poengbonus én gang når du abonnerer for første gang i apper eller spill.
  • Gjennom utvalgte abonnementer i apper og spill kan du få flere poeng når du blir fakturert.
  • Du får bare poeng for kjøp som gjøres via Google Play.

Sjekk kampanjene dine

1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play.
  2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
  3. Trykk på Play-poeng og så Tjen.
    • Øverst ser du den grunnleggende poengfrekvensen for nivået ditt.
    • Nederst ser du en liste over kampanjer og tilknyttede spesialtilbud.

Her er et eksempel på hvordan poeng beregnes med en spesiell poengfrekvens:

Jonas har nådd sølvnivået, og den grunnleggende poengfrekvensen hans for alle kjøp er 1,10 poeng per USD 1.
Han får et spesialtilbud der han kan få 3 poeng per USD 1 i et bestemt spill. Fordi spesialtilbudet har en høyere poengfrekvens enn den grunnleggende poengfrekvensen, får han poengfrekvensen i spesialtilbudet for kjøp i det bestemte spillet.
Når han bruker USD 1 i spillet i løpet av spesialtilbudet, får han 3 poeng for det aktuelle kjøpet.

Løs inn ukentlige premier

Hvis du er på sølvnivået eller høyere i programmet for Play-poeng, kan du få belønninger ved å gjøre krav på den ukentlige premien din.

Viktig: Ukentlige premier tilbakestilles på fredager i Play-landet ditt.

1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play.
  2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
  3. Trykk på Play-poeng og så Fordeler.
    • For å løse inn premien, trykk på Åpne og så Løs inn den ukentlige premien
    • For å sjekke om du har løst inn den ukentlige premien allerede, trykk på Mer Mer og så Poenglogg.