Bruk Play Instant Apps

Fra Play-butikken kan du bruke apper med Google Play Instant uten å installere dem på enheten din.

Bruk Instant Apps

Slik fungerer Play Instant Apps

Når du trykker på en link, sjekker Google Play om det finnes en app som kan åpne den. Linken åpnes i en instant-app (hvis tilgjengelig) hvis du ikke har den aktuelle appen installert på enheten.
En instant-app laster bare inn de delene av appen som trengs for å utføre den aktive handlingen. Disse appdelene og eventuelle data som lagres i dem, legges til midlertidig på enheten. Under «Slett dataene for spesifikke instant-apper» nedenfor ser du hvordan du fjerner slike data.
Merk: Du kan når som helst slå av Play Instant Apps ved å følge veiledningen under «Slå instant-apper på eller av» ovenfor.

Se nylig brukte instant-apper

Du kan se hvilke instant-apper du har brukt i det siste:
  1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger på enheten.
  2. Gå til Google Google Søketterfulgt avInstant Apps.
  3. Trykk på en app for å se flere detaljer om bruken av den. Du kan også se instant-apper du har brukt, i listen over nylige apper i oversiktsmenyen på telefonen Oversikt.

Installer apper

Du kan bruke instant-apper uten å installere dem på enheten. Men hvis du vil bruke en app regelmessig – eller uten nett – kan du installere den. Finn frem til den aktuelle appen i Play-butikken, eller ta en titt på Instant Apps-menyen:

Installer apper via Google Play-butikken

1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play.
  2. Bla gjennom eller søk etter appen du vil installere.
  3. Velg den.
  4. Trykk på Installer.
  5. Følg veiledningen på skjermen for å installere appen på enheten.

Installer apper via Instant Apps-menyen

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger på enheten.
  2. Gå til Google Google Søketterfulgt avInstant Apps.
  3. Klikk på appen du vil installere.
  4. Trykk på Installer
  5. Følg veiledningen på skjermen for å installere appen på enheten.

Fjern dataene for spesifikke instant-apper

Du kan fjerne dataene for instant-apper du har brukt:

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger på enheten.
  2. Gå til Google Google Søketterfulgt avInstant Apps.
  3. Trykk på instant-appen du vil endre innstillingen for.
  4. Trykk på Slett appdata

Tips: Du bør også gå til kontosiden din for å administrere apper du har koblet til Google-kontoen din. Vær oppmerksom på at all informasjon du har delt med utvikleren, er underlagt utviklerens personvernregler, så du må kontakte utvikleren direkte hvis du vil administrere denne informasjonen.

Administrer tillatelser for Instant Apps

Du kan kontrollere tillatelser og tilgang til informasjonen din for instant-apper også – akkurat som for installerte apper. Finn ut mer om hvordan du administrerer tillatelsene dine

Hjelp med Instant Apps

Hvis du har problemer med Play Instant Apps, kan du gå hit for å få hjelp og feilsøke problemet.