Google Playn pikasovellusten ongelmien korjaaminen

Huom. Android Instant Apps on tällä hetkellä käytettävissä vain tietyillä laitteilla.

Voit löytää ratkaisuja pikasovellusten ongelmiin alla olevien ohjeiden avulla. Jos ongelmasi liittyy laitteellesi asennettuun sovellukseen, hae ohjeita kirjoittamalla ongelman kuvaus sivun yläreunan Hae Google Playn ohjekeskuksesta ‑kenttään.

Valitse ongelma

Haluan muuttaa pikasovellusten asetuksia

Google Playn pikasovellukset päälle tai pois päältä

1. Avaa Google Play ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Yleiset ja sitten Google Playn pikasovellukset.
  4. Ota Google Playn pikasovellukset käyttöön tai poista ne käytöstä.

Tietyn pikasovelluksen datan tyhjentäminen

Voit tyhjentää käyttämäsi pikasovelluksen datan:

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus Asetukset.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset, joka näyttää äskettäin avatut sovellukset ylimpänä.
  3. Napauta pikasovellusta, jonka asetusta haluat muuttaa.
  4. Valitse Tyhjennä sovelluksen tiedot

Vinkki: Voit ylläpitää Google-tiliisi liitettyjä sovelluksia myös Oma tili ‑sivulla. Muista, että kehittäjälle jakamiisi tietoihin sovelletaan kyseisen kehittäjän tietosuojakäytäntöä. Ota yhteyttä kehittäjään, jos haluat vaikuttaa näihin tietoihin.

Jumiutuva, kaatuva tai latautumaton pikasovellus

Verkkoyhteyden tarkistaminen

Tarkista, että sinulla on aktiivinen ja toimiva Wi-Fi- tai mobiilidatayhteys. Helpoin tapa on tehdä verkkohaku. Klikkaa tätä linkkiä, niin teet Googlessa kissa-aiheisen haun. Jos näet tietoja kissoista, internetyhteydessäsi ei luultavasti ole ongelmaa.

Jos haku ei toimi, yhteydessä voi olla ongelma. Yritä korjata yhteysongelmat.

Sovelluksen uudelleenlataaminen

Kun olet todennut internetyhteyden toimivaksi, klikkaa linkkiä uudelleen ja katso, latautuuko pikasovellus oikein.

Käyttö verkossa

Jos sovellus ei toimi, vaikka tarkistit yhteyden ja yritit uudelleenlataamista, voit käyttää sisältöä verkkoselaimella (esim. Chromella tai Firefoxilla).

Ostoksen maksaminen pikasovelluksessa ei onnistu

Maksaminen ei onnistu

Jos ostoksen maksaminen ei onnistu pikasovelluksessa, kokeile näitä ratkaisuja tavallisiin ongelmiin

Haluan käyttää toista maksutapaa tai ‑vaihtoehtoa

Kaikki maksuvaihtoehdot eivät ole käytettävissä pikasovelluksissa. Jos haluat käyttää maksutapaa, joka ei näy luettelossa maksamisen yhteydessä, lataa sovellus laitteellesi tai maksa verkossa.

Haluan tarkistaa viimeksi käytetyt pikasovellukset

Voit katsoa, mitä pikasovelluksia olet käyttänyt viime aikoina:
  1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus Asetukset.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset, niin näet äskettäin avatut sovellukset ylimpänä.
  3. Napauta sovellusta, niin näet lisätietoja siitä. Käyttämäsi pikasovellukset näkyvät myös viimeisimpien sovellusten joukossa puhelimen yleiskatsausvalikossa Yhteenveto.