Administrer barnets Google Play-apper

Når du bruker Family Link til å administrere Google-kontoen til barnet ditt, kan du velge å begrense hvilke apper barnet kan bruke på bestemte enheter.

Hvis du skal administrere barnets apper, må barnet bruke en av disse enhetene:

• en Android-enhet (med Android 5.1 eller nyere)
  • en Chromebook (med ChromeOS-versjon 71 eller nyere)

Viktig: Du kan ikke angi grenser for systemapper. Du kan angi grenser for enheter med Android 7 eller nyere.

Velg hvilke apper fra Google Play barnet kan bruke

Blokker eller opphev blokkeringen av apper

Appen blir blokkert, eller blokkeringen blir opphevet, etter ca. 5 minutter, eller når enheten er koblet til internett. Hvis du blokkerer appen mens barnet bruker den, får hen en advarsel om at appen blokkeres om 1 minutt. Appen skal bli blokkert på alle barnets Android- og Chromebook-enheter.

Viktig: Noen apper kan ikke blokkeres, fordi de er nødvendige for at foreldretilsynet eller barnets enhet skal fungere.

Family Link-appen

Trykk på knappen nedenfor for å gå til barnets kontoinnstillinger du sist besøkte i Family Link-appen.

Blokker eller opphev blokkeringen av apper i Family Link
  1. Åpne Family Link-appen Family Link.
  2. Velg barnet ditt.
  3. Trykk på Kontroller og så Begrensninger for apper.
  4. Velg appen du vil tillate eller blokkere.
  5. Trykk på Blokkér Blokkér og så Ferdig.

Tips:

• Kontoinnstillingene er de samme uavhengig av om barnet kan kontrollere dem selv eller ikke. Når denne kontrollen er endret, anbefaler vi at foreldre sjekker at innstillingene er riktige.
  • Du kan også administrere kontoen til barnet ditt ved å klikke på barnets navn på g.co/YourFamily.

Velg apper som alltid skal være tillatt
Viktig: «Apper som alltid er tillatt» støttes bare for barn som er logget på enheter med Android 7 eller nyere, bortsett fra enheter som kjører Google Kids Space. Sjekk hvilken Android-versjon barnet har.
  1. Åpne Family Link-appen Family Link.
  2. Velg barnet.
  3. Trykk på Kontroller og så Begrensninger for apper.
  4. Velg den aktuelle appen.
  5. Trykk på Tillat alltid always allow og så Ferdig.

Tips:

• Apper som alltid er tillatt, regnes ikke med i skjermtiden. De er heller ikke tilgjengelige i pausetiden til barnet.
  • Hvis du trykker på «Lås», er heller ikke apper som alltid er tillatt, tilgjengelige, med mindre du endrer denne innstillingen i låseskjermen til enheten.
    1. Velg Enheter og så enheten du vil oppdatere.
    2. Trykk på Innstillinger for låseskjermen og så Apper som alltid er tillatt.
Endre utvalget av apper som alltid skal være tillatt
Viktig: «Apper som alltid er tillatt» støttes bare for barn som er logget på enheter med Android 7 eller nyere, bortsett fra enheter som kjører Google Kids Space. Sjekk hvilken Android-versjon barnet har.
  1. Åpne Family Link-appen Family Link.
  2. Velg barnet.
  3. Trykk på Kontroller etterfulgt av Appgrenser.
  4. Velg den aktuelle appen.

Velg et alternativ:

• Tillat alltid always allow.
  • Angi en tidsgrense Angi grense.
  • Blokker en app Blokkér.

Tips:

• Apper som alltid er tillatt, regnes ikke med i skjermtiden. De er heller ikke tilgjengelige i pausetiden til barnet.
  • Hvis du trykker på «Lås», er heller ikke apper som alltid er tillatt, tilgjengelige, med mindre du endrer denne innstillingen i låseskjermen til enheten.
    1. Velg Enheter og så enheten du vil oppdatere.
    2. Trykk på Innstillinger for låseskjermen og så Apper som alltid er tillatt.
Forhindre at barnet ditt laster ned apper for voksne

Du kan konfigurere foreldrekontroll for å begrense hvilket innhold barnet kan laste ned eller kjøpe fra Google Play.

1. Åpne Family Link-appen Family Link.
  2. Velg barnet ditt.
  3. Trykk på Kontroller og så Innholdsbegrensninger og så Google Play.
  4. Velg filtre under «Innholdsbegrensninger»:
    • Apper, spill, filmer og serier: Velg det høyeste modenhetsnivået på innhold som du vil tillate nedlasting eller kjøp av.
    • Musikk og bøker: Velg om du vil begrense nedlastinger eller kjøp av ikke-barnevennlig innhold.

Tips:

• Kontoinnstillingene er de samme uavhengig av om barnet kan kontrollere dem selv eller ikke. Når denne kontrollen er endret, anbefaler vi at foreldre sjekker at innstillingene er riktige.
  • Du kan også administrere kontoen til barnet ditt ved å klikke på barnets navn på g.co/YourFamily.

Rapporter upassende innhold

Google Play

Sjekk først om innholdet har «Lærergodkjent»-merket Familiestjerne. Hvis du ser «Lærergodkjent»-merket, kan du hoppe over trinnene nedenfor og rapportere problemer med familieinnhold. Hvis ikke kan du følge fremgangsmåten nedenfor.

Play, apper, spill og musikk

1. Åpne Play Butikk-appen Play Butikk på barnets enhet.
  2. Trykk på det upassende innholdet.
  3. Trykk på Merk som upassende nederst på siden.
  4. Velg hvorfor du mener at innholdet er upassende.
  5. Trykk på Send inn.
Endre tillatelsene for barnets Play Spill-profil

Viktig: Når du aktiverer barnets Play Spill-profil, blir hen automatisk logget på når hen åpner et støttet spill.

1. Åpne Family Link-appen Family Link på enheten din.
  2. Velg barnet ditt.
  3. Trykk på Kontroller og så Innholdsbegrensninger.
  4. Trykk på Google Play og så Google Play Spill.
  5. Velg Godkjenn barnets Play Spill-profil eller Slett barnets Play Spill-profil.

Tips:

• Play Spill-innstillingen vises ikke på foreldreenheten din før barnet har bedt om samtykke.
  • Profiler under administrerte kontoer kan ikke ta opp og/eller dele gameplay.
  • Profiler under administrerte kontoer kan ikke ha venner på Play Spill.
  • Gamer-taggen til profiler under administrerte kontoer blir generert automatisk.
  • Ikke alle spill støtter automatisk pålogging med Play Spill-profiler for barn.

Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du lage en Play Spill-profil slik:

1. Gå til Android-innstillingene Innstillinger på barnets enhet.
  2. Trykk på Google og så Alle tjenester og så Innstillinger for Google-apper.
  3. Trykk på Play Spill og så Opprett en profil.
  4. Velg et spillernavn og brukerbilde for barnet.
  5. Trykk på Lagre.
  6. For å godkjenne den nye profilen på barnets enhet, trykk på Spør fysisk.
  7. Skriv inn foreldrepassordet.

Slik bytter du til en annen Play Spill-profil:

1. Gå til Android-innstillingene Innstillinger på barnets enhet.
  2. Trykk på Google og så Innstillinger for Google-apper.
  3. Trykk på Play Spill og så Påloggingskonto.
  4. Bytt profil for
    • alle spill
    • en undergruppe av spill
Angi foreldrekontroll på Play Spill

Foreldrekontroll endrer ikke hvilke spill du ser i Play Spill-appen, inkludert spill du har kjøpt eller som anbefales for deg.

Hvis du prøver å installere spill med Play Spill-appen, åpnes Play-butikken, der innstillingene for foreldrekontroll kan begrense tilgangen.

1. Åpne Family Link-appen Family Link.
  2. Velg barnet ditt.
  3. Trykk på Administrer innstillinger og så Google Play.
  4. Trykk på innholdstypen du vil filtrere.
  5. Velg hvordan du vil filtrere eller begrense tilgangen.

Tips: Du kan også administrere denne innstillingen ved å klikke på barnets navn på g.co/YourFamily.

Se barnets appaktivitet

Du kan sjekke hvor mye tid barnet bruker på apper på Android- og Chromebook-enhetene sine. Tiden registreres mens appen er åpen og vises på skjermen, men ikke når appen bare kjører i bakgrunnen.

1. Åpne Family Link-appen Family Link.
  2. Velg barnet ditt.
  3. Trykk på Høydepunkter og så Skjermtid.

Feilsøk problemer

Barnet mitt bruker en app fra Google Play som jeg ikke vil at hen skal ha

Hvis barnet har tilgang til en app du ikke vil hen skal bruke, kan du følge fremgangsmåten ovenfor for å blokkere appen.

Hvis du vil godkjenne hver enkelt app barnet laster ned eller kjøper, endrer du innstillingene for godkjenning av kjøp for barnet.

Merk: Apper du tidligere har installert eller godkjent, eller som er tilgjengelige via Play-familiebiblioteket, krever ikke godkjenning for å lastes ned.

Jeg vil dele apper med familien min

Du kan konfigurere Google Play-familiebiblioteket for å dele betalte apper som er kvalifisert, med familien din.

Merk: Hvis du konfigurerer foreldrekontroll for barnet ditt, ser hen ingen apper som overskrider foreldrekontroll-innstillingene du har valgt.

Feilmeldingen «Denne appen er ikke tilgjengelig for barn akkurat nå»

Barnet ditt ser denne feilmeldingen hvis hen prøver å laste ned en Google-app som ikke er tilgjengelig for barn under 13 år (eller aldersgrensen i landet ditt).

Jeg vil ikke spore barnets appaktivitet

Hvis du ikke vil følge med på barnets appaktivitet, kan du slå av den ekstra innstillingen for «Appaktivitet i Family Link».

Viktig: Hvis du slår av denne innstillingen, blir barnets data under «Appaktivitet i Family Link» slettet.

1. Åpne Family Link-appen Family Link.
  2. Velg barnet ditt.
  3. Trykk på Kontroller og så Kontoinnstillinger.
  4. Trykk på Personverninnstillinger og så Appaktivitet i Family Link.
  5. Følg veiledningen på skjermen.