Vanhempien Google Play ‑opas

Katso lisätietoja Google Playn vanhemmille tarkoitetuista ominaisuuksista tutustumalla alla oleviin aiheisiin.

Sisältöä lapsille

1. Avaa Google Play Kauppa Google Play Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Pelit tai Sovellukset.
  3. Avaa Elokuvat & TV valitsemalla Perhe.
  4. Avaa Kirjat valitsemalla Lasten kirjat.
Lue lisää lapsille sopivan sisällön löytämisestä.

Lisätietoja Google Playn ominaisuuksista ja asetuksista

Lapsille sopivan sisällön löytäminen
  1. Avaa Google Play Kauppa Google Play Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Pelit tai Sovellukset.
  3. Avaa Elokuvat & TV valitsemalla Perhe.
  4. Avaa Kirjat valitsemalla Lasten kirjat.
Lue lisää lapsille sopivan sisällön löytämisestä.
Lapsen tilin valvonta
Voit käyttää esimerkiksi näitä lapsilukko-ominaisuuksia:
  • Lukitse lapsen näyttö automaattisesti yöksi.
  • Estä sovellukset, joita et halua lapsesi käyttävän.
  • Lisää käyttöaikarajoituksia.
  • Hyväksy Google Playn laskutusjärjestelmän kautta tehtyjä uusia sovellusostoja tai sovelluksen sisäisiä ostoksia.

Tärkeää: Ostosten hyväksyntäasetukset koskevat vain Google Playn laskutusjärjestelmän kautta tehtyjä ostoksia.

Family Link

• Lataa Family Link.
  • Lisää valvonta lapsen Google-tilille tai luo lapselle Google-tili.
  • Valitse haluamasi asetukset.
Lue lisää lapsen Google-tilin luomisesta ja ylläpidosta.
Lasten sovellusten mainokset

Myös mainosten tulee noudattaa sovelluksen tai pelin ikärajoitusta. Näytettävät mainokset voivat muuttua ajan mittaan, joten suosittelemme tarkistamaan ajoittain, millaisia mainoksia näytetään.

Jos näet mainoksia, jotka eivät sovi sovelluksen ikäryhmälle, voit tehdä mainoksesta ilmoituksen Googlelle.

Lapsilukon käyttö aikuisille tarkoitetun sisällön rajoittamiseen

Jos jaat Android-puhelimen tai ‑tabletin muiden (myös lasten) kanssa, voit ottaa käyttöön lapsilukon, joka estää sisällön lataamisen ja ostamisen sen ikärajoituksen perusteella. Voit valita eri lapsilukkoasetuksen kaikille eri sisältötyypeille ja kaikille laitteille. Ostosten hyväksyntäasetukset koskevat vain Google Playn laskutusjärjestelmän kautta tehtyjä ostoksia.

Lue lisää lapsilukon käyttöönotosta.

Tahattomien ostosten estäminen salasanasuojauksella

Autamme estämään vahingossa tapahtuvat tai ei-toivotut ostokset laitteellasi. Tästä syystä vaaditaan todennus ennen kuin ostoksia voidaan tehdä Lapset-osion sovelluksesta, vaikka todennusta ei yleensä vaadittaisi. Ostosten hyväksyntäasetukset koskevat vain Google Playn laskutusjärjestelmän kautta tehtyjä ostoksia.

Lue lisää salasanoista ja todennuksesta.
Google Playn Koko perheen kirjaston käyttö

Voit jakaa Google Playsta ostettuja sovelluksia, pelejä, elokuvia, TV-ohjelmia ja kirjoja jopa viiden muun perheenjäsenen kanssa Google Playn Koko perheen kirjastossa.

Lue lisää koko perheen kirjastosta.