Finn familievennlig innhold i Google Play

Vi sjekker at Google Play-appene overholder visse retningslinjer, men utviklere kan endre appene sine når som helst. Det er viktig at foreldre går gjennom all informasjon om apper før de lastes ned, for å sikre at appene er passende for barna.

Finn spill eller apper for barn

1. På Android-enheten din åpner du Google Play-butikken Google Play.
  2. Trykk på Spill eller Apper.
  3. For Film og TV trykker du på Familie.
  4. For Bøker trykker du på Barnebøker.
Finn ut mer om hvordan du finner familievennlig innhold.

Tips: For å hindre at andre som bruker enheten din, kan laste ned eller kjøpe innhold for voksne, kan du konfigurere foreldrekontroll.

Dette betyr «Lærergodkjent»-merket

Google har samarbeidet med eksperter i utdanningssektoren om å utvikle et rammeverk for vurdering av apper. Deretter har lærere fra hele USA hjulpet oss med å vurdere apper basert på dette rammeverket.
Apper som er godkjent av lærere,
  • er egnet for aldersgruppen
  • er bygget opp på en smart måte
  • er morsomme eller inspirerende
Lærere vurderer bare apper for aldersgruppene de underviser i, og alle lærerne er nøye utvalgt, opplært og evaluert før de blir med i programmet. Det tas ikke inn nye lærere eller spesialister i dette programmet akkurat nå.
Tips: Appene oppdateres regelmessig, og lærere og spesialister gjennomgår appene fortløpende. Dette betyr at utvalget av lærergodkjente apper endres over tid.

Aldersgrupper for Film og TV samt Bøker

Filmer og TV-serier

Det gis en aldersgrense på Google Play basert på egnetheten til hver film eller TV-serie.

På filmer og TV-serier kan du se dette:

• Aldersgruppe: En spesifikk aldersgruppe basert på innholdets egnethet, mellom 0 og 12 år.
  • Alle aldre: Aldersgrensen viser at den aktuelle filmen eller TV-serien passer for alle aldre.

Bøker

Google Play tilordner en aldersgruppe basert på utgiverens informasjon, for eksempel anbefalte leseferdigheter.

Sjekk personvernreglene for apper

Alle apper og spill i Barn-delen må ha en link til utviklernes personvernregler nederst på detaljsidene.

Vi anbefaler at du går gjennom personvernreglene før du laster ned en app, for å finne ut hvordan den samler inn og bruker personopplysninger.

Rapportér upassende innhold

Vi gjør vårt beste for å sikre at familievennlig innhold overholder de strengere kravene i retningslinjene for Google Play.

Hvis du finner innhold som kan være upassende for barn og familier, ber vi om at du melder fra til oss.