Rapportér belastninger du ikke kjenner igjen

Hvis du ser belastninger på betalingsmåten din som ikke vises i Google-kontoen du eier eller administrerer, bør du umiddelbart kontakte svindelavdelingen til utstederen av betalingsmåten.

Hvis belastningene du ikke kjenner igjen, er på Google-kontoen din, kan du klikke på feilsøkingsverktøyet nedenfor:

Feilsøk ukjente transaksjoner

Sjekk om belastningene kommer fra Google Play

1. Sjekk hvordan belastningen vises på kontoutskriften. Alle Google Play-kjøp vises på kontoutskriften din med følgende navn:
    • «GOOGLE*Apputviklerens navn» (for Android-apper)
    • «GOOGLE*Appnavn» (for Android-apper)
    • «GOOGLE*Innholdstype» (for eksempel «GOOGLE*Books» eller «GOOGLE*Bøker»)
  2. Hvis den aktuelle belastningen ikke er i et av disse formatene, kommer den ikke fra Google Play. Kontakt betalingsformidleren din (f.eks. banken din eller kortutstederen) for å få mer informasjon.

Viktig: Hvis du mistenker at et familiemedlem eller en venn har kjøpt noe, kan du være kvalifisert for refusjon. Du kan be om refusjon for Google Play-transaksjoner.

Be om refusjon hvis det var et familiemedlem eller en venn som foretok kjøpet

Følg veiledningen nedenfor for å få refusjon hvis det var en venn eller et familiemedlem som foretok kjøpet:

1. Gå til play.google.com.
  2. Klikk på profilbildet ditt øverst til høyre.
  3. Klikk på Betalinger og abonnementer og så Budsjett og bestillingslogg.
  4. Klikk på Rapportér et problem for bestillingen du vil returnere.
  5. Velg alternativet som beskriver situasjonen din.
  6. Fyll ut skjemaet, og skriv at du vil ha refusjon.
  7. Klikk på Send inn.

Tips: Finn ut hvordan du kan bruke passordbeskyttelse på enheten din for å forhindre uautoriserte belastninger.

Rapportér belastninger du ikke kjenner igjen, for debetkort, kredittkort, bankkonto, PayPal eller mobiloperatør
Viktig: Sørg for at du rapporterer uautoriserte transaksjoner innen 120 dager.

Sjekk statusen for rapporten din

Rapporter uautoriserte kjøp

1. Gå til «Rapportér uautoriserte kjøp»-skjemaet.
  2. Velg Sjekk statusen for kravet ditt.
Tips: For å sjekke statusen til rapporten din trenger du e-postadressen du brukte for å sende inn kravet, samt krav-ID-en vi har sendt til e-postadressen din.
Kanseller krav om uautoriserte belastninger

Hvis du har sendt inn et krav mens du var logget på Google-kontoen din, men oppdaget at belastningen kom fra en kjent kilde, kan du kansellere kravet på siden med kravstatusen.

Sånn kansellerer du krav:

1. Gå til siden med kravstatusen.
  2. Skriv inn e-postadressen du brukte da du sendte inn kravet, samt krav-ID-en du fikk tilsendt på e-post.
  3. Klikk på Søk.
  4. Velg kravet.
  5. Klikk på Kanseller kravet.