Een apparaat verwijderen van Google Play en bijnamen voor apparaten toevoegen

Je kunt kiezen welke van je apparaten worden getoond in app-menu's op de website van Google Play. Je kunt ook bijnamen voor apparaten opgeven zodat je ze makkelijker kunt herkennen.

Je kunt een apparaat ook van Google Play verwijderen door het te verbergen. Als een apparaat is verborgen, kun je vanuit je webbrowser geen apps installeren op dat apparaat.

Apparaten verwijderen van Google Play

Google Play houdt je eerder gebruikte apparaten bij. Je kunt een apparaat niet uit je Google Play-geschiedenis verwijderen, maar je kunt wel het volgende doen:

• Je account verwijderen van een apparaat. Als je je account verwijdert van een oud apparaat, is je Google Play-geschiedenis of -activiteit niet meer zichtbaar op dat apparaat.
  • Het apparaat verbergen op Google Play. Als je een apparaat verbergt, wordt het niet getoond als je iets downloadt via de Google Play-website.

Apparaten verbergen op Google Play

Als je een apparaat niet meer hebt of gebruikt, kun je het apparaat verbergen zodat je het niet ziet als je iets downloadt via je computer of mobiele browser:

1. Ga naar play.google.com.
  2. Klik rechtsboven op je profielicoon.
  3. Klik op Bibliotheek en apparaten.
  4. Selecteer het tabblad Apparaten.
  5. Klik naast het apparaat op Tonen in menu's.

Een bijnaam voor een apparaat toevoegen

Je kunt bijnamen voor apparaten toevoegen zodat je ze makkelijker kunt herkennen. Dit is handig als je meerdere apparaten hebt gekoppeld aan je account. Zo voeg je een bijnaam toe voor een apparaat:

1. Ga naar play.google.com.
  2. Klik rechtsboven op je profielicoon.
  3. Klik op Bibliotheek en apparaten.
  4. Selecteer het tabblad Apparaten.
  5. Tik op het apparaat dat je wilt wijzigen.
  6. Geef de nieuwe naam op onder Bijnaam.
  7. Klik op Updaten.