Achtergrondgegevens inschakelen

Als u de Play Store-app wilt gebruiken, moet u achtergrondgegevens inschakelen voor uw apparaat. Dit betekent dat apps gegevens kunnen downloaden voor toekomstig gebruik of meldingen kunnen weergeven, ook als u de app niet gebruikt. De instellingen zijn voor elke versie van Android verschillend. Controleer welke versie van Android u heeft.

Op Android 7.0 of hoger

Als de modus Databesparing is ingeschakeld en u geen wifi-verbinding heeft, kan dit van invloed zijn op Google Play. U kunt ervoor kiezen Google Play in de modus Databesparing achtergrondgegevens te laten ophalen via mobiele data.

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op uw apparaat.
  2. Tik op Netwerk en internet.
  3. Tik op Datagebruik en dan Databesparing.
  4. Als Databesparing is uitgeschakeld, hoeft u niets te doen. Als Databesparing is ingeschakeld, gaat u verder met stap 5.
  5. Tik op Onbeperkte datatoegang.
  6. Scroll omlaag en tik op de Google Play Store Google Play.
  7. Tik op de app of service die u wilt inschakelen.
Op Android 5.0 t/m 6.0
  1. Open de app Instellingen Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Datagebruik en dan Mobiele-datagebruik.
  3. Controleer of u het netwerk weergeeft waarvoor u het datagebruik van apps wilt bekijken of beperken.
  4. Scroll omlaag en tik op de Google Play Store Google Play.
  5. Tik op Achtergrondgegevens en dan Onbeperkt datagebruik toestaan.
Op Android 4.4 of lager
  1. Open de app Instellingen Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik onder 'Draadloos en netwerken' op Datagebruik.
  3. Tik rechtsboven op Menu Meer.
  4. Tik op het vakje naast Gegevens automatisch synchroniseren.
  5. Wanneer het dialoogvenster 'Auto-synchronisatie inschakelen?' wordt weergegeven, tikt u op OK.

Opmerking: Op sommige apparaten staan opties voor achtergrondgegevens bij Instellingen en dan Batterij- en gegevensbeheer en dan Levering van gegevens en dan Achtergrondgegevens.