De Play Store en apps op Android updaten

Je kunt je Android-apps en de Play Store-app één voor één, allemaal tegelijk of automatisch updaten. Als je je apps updatet naar de nieuwste versie, krijg je toegang tot de nieuwste functies en worden de app-beveiliging en -stabiliteit verbeterd.

Belangrijk:

Een Android-app updaten

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Apps en apparaat beheren en dan Beheren.
  4. Tik op de app die je wilt updaten.
    • Tip: Apps waarvoor een update beschikbaar is, hebben het label Update beschikbaar.
  5. Tik op Updaten.

De Google Play Store updaten

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Instellingen en dan Over en dan Play Store-versie.
  4. Als de Play Store up-to-date is, krijg je een bericht. Tik op OK.
    • Als er een update beschikbaar is, wordt deze over een paar minuten automatisch gedownload en geïnstalleerd.

Alle Android-apps automatisch updaten

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Instellingen en dan Netwerkvoorkeuren en dan Apps automatisch updaten.
  4. Selecteer een optie:
    • Via elk netwerk om apps te updaten via wifi of mobiele data.
    • Alleen via wifi om apps alleen te updaten wanneer je verbinding hebt met wifi.

Opmerking: Als er een inlogfout optreedt voor een account op je apparaat, worden apps mogelijk niet automatisch geüpdatet.

Apps updaten met beperkte hoeveelheid mobiele data

Belangrijk: Deze optie is beschikbaar voor een beperkte groep.
  1. Open de Play Store-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Instellingen en dan Netwerkvoorkeuren en dan Apps automatisch updaten.
  4. Tik op Updaten met beperkte hoeveelheid mobiele data.
Hoe het werkt
Google Play kan een beperkt gedeelte van je maandelijkse mobiele data gebruiken om je apps automatisch te updaten. Google Play geeft app-updates prioriteit op basis van verschillende factoren, zoals apps met nieuwe functies of apps die je waarschijnlijk het meest gaat gebruiken. Google Play probeert apps altijd eerst via wifi te updaten.
Hoeveel mobiele data deze instelling gebruikt
Als deze instelling aanstaat, kiest Google Play een budget op basis van verschillende factoren. Bijvoorbeeld:
  • Als je in de afgelopen 30 dagen apps handmatig hebt geüpdatet via mobiele data, gebruikt Google Play die totale hoeveelheid mobiele data als budget.
  • Als je apps niet updatet via mobiele data, gebruikt Google Play de gemiddelde hoeveelheid mobiele data die de meeste mensen in je land/regio gebruiken zodat je meest gebruikte apps nog steeds automatisch kunnen worden geüpdatet.

Alle informatie wordt gebruikt in overeenstemming met het Privacybeleid van Google.

Als je de Play Store-gegevens wist, worden je instellingen en vorige budget gereset.

Afzonderlijke Android-apps automatisch updaten

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Apps en apparaat beheren.
  4. Tik op Beheren en zoek de app die je automatisch wilt updaten.
  5. Tik op de app om de pagina Details van de app te openen.
  6. Tik op de pagina Details van de app op Meer Meer.
  7. Zet Auto-update aan aan.

Als er updates beschikbaar zijn, wordt de app automatisch geüpdatet. Als je automatische updates wilt uitzetten, zet je Auto-update aan uit.

Tips:

• Na een update hebben bepaalde apps soms nieuwe rechten nodig. Je kunt een melding krijgen waarin wordt gevraagd of je de nieuwe rechten wilt accepteren.
  • Je moet je apparaat misschien opnieuw opstarten om een app te updaten.
  • Als je een specifieke app zoekt, tik je op Apps en apparaten beherenen dan Beheren.
  • Als er een update beschikbaar is voor de app, zie je de knop Updaten op de pagina Details van de app.