Bruk en skjermleser med Google Play

Du kan lese bøker, tidsskrifter og nyhetsartikler eller lytte til musikk i Google Play med en skjermleser.

Du kan lese bøker, blader og nyhetsartikler eller lytte til musikk i Google Play med TalkBack-skjermleseren. Finn ut hvordan du slår på TalkBack.

Kommentar: TalkBack er ikke tilgjengelig for alle formater.

Finn og lytt til bøker, nyheter og musikk

Finn og les bøker

Finn boken din

1. Du må slå på TalkBack hvis du ikke har gjort det allerede.
  2. Åpne Play Bøker Play Bøker.
  3. Utforsk appen for å finne en bok:
    • Faner: Nederst i appen finner du faner som «Startside», «Butikk» og «Bibliotek» eller «Mitt bibliotek». Enkelte av disse kan føre deg ut av appen.
    • Uttrekksmenyen for navigasjon: Du finner uttrekksmenyen for navigasjon øverst til venstre. Åpne den for å se Butikk, Hjelp og tilbakemelding og Innstillinger.
    • «Startside»: Søk etter en bok du ikke har, og last den ned.

Les en bok

1. Du må slå på TalkBack hvis du ikke har gjort det allerede.
  2. Åpne Play Bøker Play Bøker.
    1. Hvis du allerede har boken, finner du den på «Bibliotek»- eller «Startside»-skjermen.
    2. Hvis du ikke har boken ennå, kan du søke etter den øverst på «Startside»-skjermen, velge et resultat og laste ned boken.
  3. Åpne boken.
  4. Trykk på skjermen, og dobbelttrykk for å åpne skumlesingsmodus.
  5. Velg Mer Mer og så Høytlesing.
    • For å gå gjennom teksten på en side, sveip.
    • For å bla i sider, sveip med to fingre mot høyre eller venstre.

Finn og spill av filmer

Bla gjennom filmer

1. Hvis du ikke har gjort det allerede, må du slå på TalkBack.
  2. Åpne Play Filmer Play Filmer.
  3. Sveip eller trykk for å utforske startskjermen.
    • Når du sveiper, blar du gjennom listen over filmer/knapper.
    • For å få informasjon om filmene, dobbelttrykk på knappene.
    • Trykk lenge for å åpne flere handlinger (liker / liker ikke, legg til / fjern fra ønskelisten).

Spill av en film

1. Hvis du ikke har gjort det allerede, må du slå på TalkBack.
  2. Åpne Play Filmer Play Filmer.
  3. Du kan spille av en film du har kjøpt, eller spille av en trailer for filmen som blir anbefalt for deg.
    • Spill av en film: Dobbelttrykk på filmknappen for å gå til detaljsiden. Dobbelttrykk deretter på avspillingsknappen.
    • Finn andre alternativer: Trykk og hold på Play Filmer-startsiden for å vise andre alternativer.
Les nyhetene

Naviger i nyhetsartikler

1. Du må slå på TalkBack hvis du ikke har gjort det allerede.
  2. Åpne Play Aviskiosk Google Play Aviskiosk.
  3. Nå er du på startskjermen. Med fanene nederst kan du navigere til forskjellige steder i appen, for eksempel «For deg», «Bibliotek», «Utforsk» og «Les senere».
    • Uttrekksmenyen: Øverst til venstre.
    • For deg: Nederst til venstre. Denne fanen inneholder foreslåtte nyhetsartikler.
    • Bibliotek: Nederst. Denne fanen inneholder kilder og emner du har angitt at du er interessert i.
    • Utforsk: Nederst. Denne fanen inneholder en liste over emner du kan legge til i biblioteket.
    • Les senere: Nederst til høyre. Denne fanen inneholder artikler du har lagret for å lese senere.

Les en artikkel

1. Du må slå på TalkBack hvis du ikke har gjort det allerede.
  2. Åpne Play Aviskiosk Google Play Aviskiosk.
  3. Sveip eller bruk berøringsutforskning for å finne en artikkel, og dobbelttrykk for å begynne å lese den.
  4. Valgfritt: For å lagre en artikkel du vil lese senere, velg Les senere Add bookmark øverst til høyre.

Tips og triks

• De fleste skjermer har faner og uttrekksmenyen for navigasjon, så du kan bruke dem som orienteringspunkter.
  • Hvis du ikke finner uttrekksmenyen for navigasjon, kan du åpne den ved å sveipe mot høyre med to fingre.