Retningslinjer for rettferdig behandling av finansielle kunder

I denne artikkelen finner du en oversikt over praksisen for brukerstøtte som Google Payment Malaysia («GPMY») har innført for å oppfylle kravene i dokumentet Fair Treatment of Financial Consumers Policy Document som Bank Negara Malaysia («BNM») utstedte 6. november 2019 og som trådte i kraft i mai 2020.

Slik beskytter vi kundenes interesser og velvære:

Vi har som mål å bygge inn rimelig behandling i institusjonens bedriftskultur og kjerneverdier

• Vi fastsetter minstekrav til standarder for rettferdig forretningspraksis i samarbeid med brukerne våre. Dette omfatter å overholde taushetsplikten til kundenes opplysninger, og
  • Vi tar tilbakemeldinger fra kundene på alvor og gir umiddelbart konstruktive tilbakemeldinger til de ansatte.

Vi forplikter oss til å sørge for at kundene våre får rettferdige vilkår

• Vi skal sørge for at vilkårene i kontraktene eller avtalene våre er rettferdige, oversiktlige og godt kommunisert til brukerne.
  • Vi skal sørge for at vilkårene gjenspeiler de respektive rettighetene, ansvaret og forpliktelsene tydelig og i så stor grad som mulig med et klart språk.
  • Vi forplikter oss til å gi minst tjueen (21) dagers varsel før eventuelle endringer i vilkårene/vilkårene for bruk trer i kraft.

Vi er opptatt av at kundene skal få tydelig og relevant informasjon om finansielle tjenester og produkter

• Vi skal gi Play-saldobrukerne relevant og oppdatert informasjon om Play-saldoen.
  • Vi utsteder en refusjon til Play-saldokontoen innen 1 måned fra datoen forespørselen sendes, og uten ekstra kostnader (unntatt det som er nødvendig for å fullføre refusjonen), i tilfelle brukeren
    • bestemmer seg for å avslutte kontoen sin
    • ikke lenger ønsker å bruke Play-saldoen eller
    • ble belastet feil på grunn av tekniske avvik.
  • Vi har som mål å sikre at Play-saldobrukerne får tydelig og relevant informasjon til rett tid (inkludert prosedyrer for klagehåndtering), slik at de kan ta velinformerte beslutninger før, under og etter salget. Du finner relevant informasjon i brukerstøtteartiklene våre.
  • Vi presenterer tydelige vilkår for Play-saldobrukere som er tilgjengelige i selskapets brukerstøtte på nettstedet, og det samme gjelder vilkårene for refusjon.

Vi forplikter oss til å sikre at GPMY-ansatte, representanter og agenter (samlet kalt «GPMY-medarbeidere») utviser aktsomhet og ferdighet når det gjelder økonomiske kunder.

• Vi skal forholde oss til økonomiske kunder med integritet og kommer ikke med falske eller overdrevne påstander.
  • Engasjementet vårt for Play-saldobrukere gjenspeiler Googles forpliktelser overfor brukerne, som oppført i Googles atferdsregler.

Vi forplikter oss til å behandle klager og krav knyttet til finansielle forbrukere på en rask, rettferdig og effektiv måte

• Vi skal gjøre vårt beste for å forstå problemet, gå nøye gjennom klagen og forklare grunnlaget for avgjørelsen når vi svarer finanskunden.
  • Vi jobber for å sørge for sikker drift, personvern for forbrukerinformasjon, pålitelige tjenester av høy kvalitet, åpenhet rundt produkter og tjenester samt svar på henvendelser, klager, refusjon og tvister.
  • Når vi mottar klagen, prøver vi å løse problemet. Hvis en kunde fortsatt ikke er fornøyd med det endelige resultatet, skal vi informere kunden om tilgjengeligheten til Ombudsman for Financial Services.