Spam

We staan geen apps toe die spam versturen naar gebruikers of naar Google Play, zoals apps die gebruikers ongewenste berichten sturen of apps die sterk lijken op andere apps of die van slechte kwaliteit zijn.

ALLES SAMENVOUWEN ALLES UITVOUWEN

Berichtenspam

We staan geen apps toe die sms'jes, e-mails of andere berichten namens de gebruiker versturen zonder de gebruiker de mogelijkheid te bieden de content en ontvangers goed te keuren.
Voorbeelden van veelvoorkomende schendingen
  • Als de gebruiker op de knop Delen drukt, stuurt de app berichten uit naam van de gebruiker zonder de gebruiker de mogelijkheid te bieden de content en ontvangers goed te keuren:

Webweergavespam en partnerspam

We staan geen apps toe die primair tot doel hebben partnerverkeer naar een website te verhogen of een webweergave te geven van een website zonder toestemming van de eigenaar of beheerder van de website.
Voorbeelden van veelvoorkomende schendingen
  • Een app waarvan de primaire doelstelling is verwijzingsverkeer naar een website te verhogen om credits te ontvangen voor gebruikersaanmeldingen of aankopen op die website.
  • Apps waarvan de primaire doelstelling is zonder toestemming een webweergave van een website te bieden.

① Deze app heet 'Ted’s Shopping Deals', maar biedt alleen een webweergave van Google Shopping.

Herhaalde content

We staan geen apps toe die slechts dezelfde functionaliteit bieden als andere apps die al aanwezig zijn op Google Play. Apps moeten waardevol zijn voor gebruikers vanwege hun unieke content of services.
Voorbeelden van veelvoorkomende schendingen
  • Kopiëren van content uit andere apps zonder originele content of waarde toe te voegen.
  • Meerdere apps maken die in functionaliteit, content en gebruikerservaring sterk op elkaar lijken. Als deze apps weinig contentvolume hebben, kunt u overwegen één app te maken met daarin alle content.