Lisätietoja Android Performance Tunerista

Android Vitalsissa on nyt uusi Tulostiedot-ominaisuus, joka on suunnattu erityisesti pelikehittäjille ja muille kehittäjille, joiden sovelluksissa käytetään natiivikoodia. Tulostietojen taustalla on Android Performance Tuner, uusi lisäosa, joka tuo pelikehittäjille uusia Android Vitals ‑ominaisuuksia.

Tässä artikkelissa kerrotaan Android Performance Tunerin ja tulostietojen taustalla olevista peruskäsitteistä sekä laskelmista, joihin ne perustuvat.

Peruskäsitteet

Vastaavuusparametrit ja laatutasot

Sovelluksesi vastaavuusparametrit vaikuttavat pelisi toimivuuteen ja graafiseen tarkkuuteen, kuten mesh-yksityiskohtaisuuteen, pintakuvioiden resoluutioon ja sahalaitaisuuden poistotapaan. Ne voivat olla jatkuvia (esim. 0–100 %), binäärisiä (kyllä/ei) tai jonkin muun arvojoukon mukaisia.

Laatutaso on vastaavuusparametreille määritetty arvojoukko. Laatutasojen avulla voit määritellä parametrien yhdistelmiä, jotka tuottavat hyväksyttävän vastaavuustason tasaisella kuvanopeudella jollekin käyttäjiesi alajoukolle. Kaikki mahdolliset parametrien yhdistelmät eivät tuota mielekästä käyttökokemusta.

Miten vastaavuusparametrit ja laatutasot määritetään

Sovelluksesi vastaavuusparametrit ja laatutasot määritetään Android Performance Tunerin integroinnin aikana. Voit määrittää integroinnissa enintään 15 laatutasoa ja rajoittamattoman määrän vastaavuusparametrejä. Tasot sekvensoidaan nousevassa vastaavuusjärjestyksessä, jossa 1 on pienin vastaavuustaso.

Laatutasot ja vastaavuusparametrit näkyvät Play Consolessa (Laatu > Android Vitals > Yleiskatsaus > valitseTutki laatutasoja), mutta vain luku ‑tilassa. Jotta voit muuttaa parametrejä, sinun on julkaistava päivitys. Lue lisää asiaan liittyvästä integrointioppaasta.

Miten vastaavuusparametrejä ja laatutasoja käytetään

Laatutasoja käytetään istuntojen merkitsemiseen tageilla, jotta voit määrittää, toimivatko laitemallit liian korkealla tai liian matalalla laatutasolla.

Vastaavuusparametrien avulla kullekin käyttäjälaitteelle määritetään laatutaso.

Tärkeää: Jos vastaavuusparametrit (ja laatutasot) eivät kuvaa tarkasti sovelluksesi asetuksia käyttäjälaitteilla, käyttökertojasi ei voida yhdistää mihinkään ennalta määritettyyn laatutasoon. Näiden käyttökertojen laatutaso on "tuntematon". Ongelmien vianetsintä tuntemattomalla laatutasolla on hankalaa, sillä se voi sisältää useita eri vastaavuustasoja. Jos näin tapahtuu, suosittelemme tarkistamaan integroinnin.

Jos haluat lisätietoja laatutasoista, myös käyttäjän määrittämistä laatutasoista, katso Android Performance Tunerin vianetsintä ja usein kysyttyä.

Merkinnät

Merkinnät ovat pelin tai sovelluksen kohtauksissa olevia tageja. Ne antavat kontekstuaalista tietoa pelin tapahtumista kussakin kuvassa. Merkintöjen rakenne:

• Merkintätyyppi: Merkintäarvo
    • Esimerkki: "Hahmo": "Päähenkilö"

Huom. Yhdellä kuvalla voi olla useita merkintöjä.

Miten merkintöjä luodaan

Merkinnät luodaan integroinnin aikana. Jotta voit muuttaa merkintöjä, sinun on julkaistava päivitys. Lue lisää asiaan liittyvästä integrointioppaan osiosta.

Miten vastaavuusparametrejä ja laatutasoja käytetään

Miten merkintöjä käytetään

Merkinnöistä saat tietoja siitä, aiheuttavatko tietyt pelisi kohtaukset ongelmia tai onko niillä mahdollisuuksia. Jotta näet ongelmien oikean tarkkuustason, sinun on määritettävä riittävän yksityiskohtaiset merkinnät.

Kohdekuvanopeus ja kohdekuva-aika

Kuva-ajan vertailuarvosi luodaan kohdekuvanopeuden perusteella kaikilla laitemalleilla. Tätä varten se muunnetaan kohdekuva-ajaksi, ja hitaiden kuvien kynnysarvo määritetään toleranssia käyttäen.

Kohdekuvanopeuden yksikkö on fps (kuvaa sekunnissa). Kuva-ajan yksikkö on ms. Yksinkertainen kaava näyttää niiden yhteyden:

• kuva-aika (ms) = 1 000 / kuvanopeus (fps)

Tällä hetkellä voit valita yhden seuraavista kohdekuvanopeuksista:

Kohdekuvanopeus (fps)

Kohdekuva-aika (ms)

30

33,333

60

16,667

120

8,333

Jos et ole varma oikeasta kohdekuvanopeudesta, valitse aluksi 30 fps. Tämä on hyvä peruskuvanopeus monille peleille. Voit muuttaa kohdekuvanopeutta milloin tahansa. Huomaa, että tämä ei muuta taustadataasi vaan ainoastaan käyttötietoja ja mittareita.

Hitaan ja nopean kuvan kynnysarvot

Käyttötietojen ja kuvamittareiden määritykseen tarvittavat kynnysarvot johdetaan kohdekuvanopeudesta:

• hitaan kuvan kynnysarvo = kohdekuva-aika + toleranssi
  • nopean kuvan kynnysarvo = 25 % nopeampi kuin kohdekuva-aika (jättää hieman liikkumavaraa)

Kohdekuvanopeuksien kynnysarvot:

Kohdekuvanopeus (fps)

Kohdekuva-aika (ms)

Hitaan kuvan kynnysarvo (ms) (SFT)

Nopean kuvan kynnysarvo (ms) (FFT)

30

33,333

35,37

25,0

60

16,667

18,54

12,5

120

8,333

10,12

6,25

Edut toleranssin käyttämisestä hitaan kuvan kynnysarvossa

Jotta saadut tiedot ovat vakaita ja käyttökelpoisia, kuva-ajan yhteydessä käytetään toleranssia. Näin korjataan mittauksen epätarkkuuksia ja varmistetaan, että näytämme vain ongelmia, jotka näkyvät käyttäjille, emmekä sellaisia poikkeamia, joita käyttäjä ei voi havaita.

Mahdollisuudet ja nopean kuvan kynnysarvo

Mahdollisuuden määrittämiseen käytetään 25 prosentin liikkumavaraa, mutta sitä on pidettävä ohjeellisena mahdollisuutena, ei takuuna. Suosittelemme aina perehtymään asiaan tarkemmin ja suorittamaan testejä ennen laitteiden laatutason nostamista. Vaikka laitteella olisi liikkumavaraa, se ei välttämättä riitä seuraavalla laatutasolla toimimiseen yhdenmukaisella kuvanopeudella.

Android Performance Tunerin laskelmat

Saat suurimmat hyödyt käyttötiedoistasi, kun ymmärrät Performance Tunerin taustalla olevat laskelmat.

Mitattu kuva-aika

Kun koostamme kuva-ajan useista kuvista sovelluksessasi, raportoimme 90. prosenttipisteen kuva-ajan. Tämä on kuviesi nopeimpien 90 prosentin enimmäiskuva-aika.

Tällä hetkellä 90 prosentin kynnysarvo on kiinteä, eikä sitä voi muuttaa.

Prosenttipisteen edut keskiarvoon verrattuna

Hyvä käyttökokemus edellyttää vakaata, tasaista kuvanopeutta koko käyttökerran ajan. Keskiarvo ei kerro mitään yhdenmukaisuudesta, koska nopeat ja hitaat kuvat voivat tasoittaa toisiaan. Käyttämällä 90. prosenttipistettä saadaan mittari, joka kuvaa sitä, miten valtaosa kuvista on toiminut.

Kuva-aikojen jaottelu

Kuva-ajat kerätään ja raportoidaan histogrammiryhminä eikä jatkuvana muuttujana, jotta käyttäjälaitteilta lähetetyn datan määrä voidaan minimoida. Raportoitava kuva-aika on yläraja siinä ryhmässä, johon kuva-aika on luokiteltu.

Siksi raportoidut kuva-ajat jaotellaan klustereiksi tietyn arvon ympärille, eikä jatkuvasti.

Oletusryhmät on määritetty siten, että niiden tarkkuus on sopiva vianetsintään 30, 60 ja 120 fps:n kohdearvoilla. Ne ovat myös riittävän kapeita, mikä varmistaa, että hitaita kuvia ei koskaan liioitella.

Hitaiden ja nopeiden kuvien mittarit

Yksittäiset kuvat lasketaan hitaiksi tai nopeiksi vertaamalla niitä kuvien kynnysarvoihin:

• Yksittäisen kuvan katsotaan olevan hidas, jos sen kuva-aika on suurempi kuin hitaan kuvan kynnysarvo (SFT).
  • Yksittäisen kuvan katsotaan olevan nopea, jos sen kuva-aika nopeampi kuin nopean kuvan kynnysarvo (FFT).

Kuvien mittarit lasketaan yleensä vain tietyn ongelman tai mahdollisuuden kontekstissa. Esimerkkejä:

• hitaiden kuvien lukumäärä ja prosenttiosuus laitemallissa X laatutasolla 4
  • nopeiden kuvien lukumäärä ja prosenttiosuus merkinnällä Y kaikilla laatutasoilla
  • hitaiden ja nopeiden kuvien prosenttiosuus laitteessa Z

Huom. Ainut poikkeus tähän on yleiskatsauksen yhteenvedossa näkyvä hitaan kuvan mittari, joka mitataan kaikista kuvista.

Epäsymmetria

Hitaat ja nopeat kuvat eivät ole toistensa vastakohtia: niillä on erilaiset kynnysarvot ja kriteerit. Heikommin toimivalla laitemallilla tai merkinnällä voi siis olla nopeita kuvia, ja vastaavasti parhaiten toimivalla laitemallilla tai merkinnällä voi olla hitaita kuvia:

Kriteerit

Hitaat kuvat (%)

Nopeat kuvat (%)

Ongelma

90 %:n kuva-aika > SFT

> 10 %:n määritys

0–90 %

Mahdollisuus

90 %:n kuva-aika > FFT

0–10 %

> 90 %:n määritys

Huom. Joskus ilmoitetaan sekä hitaan että nopean kuvan mittarit, jotta ongelmalle tai mahdollisuudelle annetaan enemmän kontekstia.

Ongelmat ja mahdollisuudet

Ongelmat ja mahdollisuudet auttavat sinua tekemään muutoksia kuva-aika-arvojen perusteella. Ongelma ilmenee, jos laitemalli tai merkintä (määritelty edellä) jää jatkuvasti kohdekuva-ajasta. Mahdollisuus on laitemalli tai merkintä, joka ylittää jatkuvasti kohdekuva-ajan niin suurella marginaalilla, että liikkumavaraa jää vastaavuuden lisäämiseen.

Tunnistamme ongelmia ja mahdollisuuksia vertaamalla 90 prosentin prosenttipisteen kuva-aikoja hitaiden (SFT) ja nopeiden kuvien (FFT) kynnysarvoihin. Nämä kynnysarvot johdetaan kohdekuva-ajasta:

Käyttötietojen tyypit

Määritelmä

Laskutapa

Ongelma:

• Huonommin toimiva laitemalli
  • Huonommin toimiva merkintä

"vähintään 10 prosentissa kuvista kohdekuva-aika ei toteudu"

90 %:n prosenttipisteen kuva-aika > SFT

Mahdollisuus:

• Parhaiten toimiva laitemalli
  • Parhaiten toimiva merkintä

"vähintään 90 prosenttia kuva-ajoista ylittää selvästi kohdekuva-ajan"

90 %:n prosenttipisteen kuva-aika > FFT

Ongelmien ja mahdollisuuksien tärkeitä ominaisuuksia

Ongelmat ja mahdollisuudet määritetään vain seuraavassa kontekstissa:

• laitemalli x laatutaso
  • merkintä x laatutaso

Tämä auttaa tutkimaan ongelmaa tai mahdollisuutta. Esimerkki:

• Ongelma laitemallissa X laatutasolla 4 => tutki laitemallia X
  • Mahdollisuus merkinnässä Y kaikilla laatutasoilla => tutki merkintää Y

Ongelmat ja mahdollisuudet eivät ole toistensa vastakohtia. Ongelmilla on matalampi kynnys nousta esiin kuin mahdollisuuksilla. Lisäksi siinä, onko laitemalli tai merkintä ongelmaton vai onko sillä mahdollisuus, on suuri ero.

Merkintä voi olla joillakin tasoilla ongelma ja joillakin tasoilla mahdollisuus. Tämä pätee myös laitemalleihin, vaikkakin useammalla laatutasolla näkyvä laitemalli on ääritapaus.

Ongelmat ja mahdollisuudet ovat sidoksissa kohdekuvanopeuteen. Jos se muuttuu, myös ongelmat ja mahdollisuudet muuttuvat. Kuva-ajan taustadata ei kuitenkaan muutu.

Lisää aiheesta