Publiser private apper

Merk: Hvis du bruker Google som EMM-leverandør, kan du publisere private apper fra administrasjonskonsollen. Hvis du bruker en tredjeparts EMM-leverandør, kan det hende du kan publisere private apper fra EMM-konsollen. Kontakt EMM-leverandøren din for å få mer informasjon.

Du må registrere deg for en Google Play-utviklerkonto før du kan publisere private apper fra Play-konsollen. Med denne kontoen får du de riktige administratorrettighetene for å laste opp og publisere private apper via administrering i Google Play. Deretter kan du bruke EMM-konsollen til å distribuere disse appene til brukerne.

For private apper må du spesifisere innstillingene sånn at de bare er tilgjengelige for brukere i organisasjonen og er enkle å finne. Du må også spesifisere enkelte innstillinger hvis du (og ikke Google) er vert for appen. Du trenger bare en Android-appsamling (App Bundle) eller Android-programpakke (APK) og en tittel for å laste opp og publisere private apper.

Registrer deg som utvikler

Du må registrere deg som utvikler for å publisere private og offentlige apper. Slik registrerer du deg:

1. Logg på Google-kontoen som skal fungere som kontoeier for utviklerkontoen din.
  2. Åpne Play-konsollen for å starte registreringen.
  3. Merk av i avtaleboksen for å godta distribusjonsavtalen for utviklere.
    • Hvis kontoen din tidligere har brutt denne avtalen, kan du ikke registrere deg som Google Play-utvikler.
  4. Gå til Fortsett til betalingen.
  5. Betal registreringsavgiften, og klikk på Godta og fortsett.
  6. Skriv inn kontoopplysningene for utviklerkontoen din, inkludert utviklernavnet – som er navnet som vises på Google Play.

Det kan ta opptil 48 timer å behandle Google Play-registreringen din.

Publiser til organisasjonen din

Når appen din er begrenset til bestemte organisasjoner, er appen din privat og bare tilgjengelig for disse organisasjonene. Hvis du vil at appen din skal være offentlig tilgjengelig, må du publisere en ny app med et annet pakkenavn.

Når appen er publisert, kan du søke etter og distribuere den via EMM-konsollen i løpet av noen minutter.

1. Åpne Play-konsollen.
  2. Gå til Alle apper > Opprett app.
  3. Velg standardspråk og legg til tittel for appen.
    • Navnet bør være akkurat sånn du vil at det skal vises i administrering i Google Play.
  4. Gå til Utgave > Konfigurer > Avanserte innstillinger.
  5. Velg fanen Administrering i Google Play.
  6. Klikk på Legg til organisasjon i Organisasjoner.
    • Legg inn organisasjons-ID-en og en beskrivelse (eller et navn) for hver organisasjon du vil publisere appen til, og klikk på Legg til. Du kan legge inn opptil 1000 organisasjoner per app.
  7. Klikk på Lagre endringene.
  8. (Valgfritt) Konfigurer flere parametere for appen på andre sider.
  9. Gå til Utgave > Produksjon for å opprette en ny utgivelse og laste opp appsamlingen eller APK-en din.
  10. Når du har bekreftet at alle appdetaljene stemmer, kan du klikke på Start lansering til produksjonsversjon for å publisere utgivelsen.
Tillat publisering fra tredjepartsutviklere

Hvis du bruker tredjepartsutviklere (for eksempel et byrå eller et firma spesialisert i utvikling av programvare) til å lage tilpassede private apper for organisasjonen din, må du sende dem organisasjons-ID-en, slik at de kan publisere apper til organisasjonen din.

Slik finner du organisasjons-ID-en:

1. Åpne EMM-iframe-elementet.
  2. Klikk på .
  3. Kopier organisasjons-ID-strengen fra Organisasjonsdetaljer-feltet, og send den til utvikleren.

Merk: Tredjepartsutviklere kan publisere private apper direkte fra utviklerverktøyene sine. Du finner mer informasjon i veiledningen om publisering av private apper for bedriftskunder.

Slik publiserer du en privat app i en kundes organisasjon (som tredjepartsutvikler):

Hvis du er en utvikler som jobber for et byrå og vil administrere publiseringsprosessen på vegne av kunden, eller hvis du har laget en app for flere organisasjons- eller næringslivskunder og ikke vil at appen skal vises i den offentlige Play-butikken, kan du bruke kundenes organisasjons-ID-er til å publisere disse appene direkte til kundenes organisasjoner.

1. Åpne Play-konsollen.
  2. Bruk organisasjons-ID-en kunden har gitt deg, til å publisere den private appen til kundens organisasjon.