Yksityisten sovellusten julkaiseminen

Huom. Jos Google on yrityksesi mobiilihallinnan (EMM) tarjoaja, voit julkaista yksityisiä sovelluksia hallintakonsolista. Jos käytät kolmannen osapuolen mobiilihallinnan tarjoajaa, voit ehkä julkaista yksityisiä sovelluksia EMM-konsolistasi. Saat lisätietoa mobiilihallinnan tarjoajaltasi.

Jotta voit julkaista yksityisiä sovelluksia Play Consolesta, sinun on rekisteröitävä Google Play ‑kehittäjätili. Tili antaa sinulle sopivat järjestelmänvalvojan oikeudet, jotta voit ladata ja julkaista yksityisiä sovelluksia Managed Google Playhin. Sovellus jaetaan sitten käyttäjille EMM-konsolin kautta.

Yksityisten sovellusten asetukset on määritettävä niin, että sovellukset ovat vain organisaatiosi käytettävissä ja voit asettaa ne helposti löydettäviksi. Sinun on myös määritettävä tietyt asetukset, jos hostaat sovellusta itse Googlen sijaan. Jos haluat ladata ja julkaista yksityisiä sovelluksia, tarvitset vain Android App Bundlen tai Android-sovelluspaketin (APK:n) ja nimen.

Kehittäjäksi rekisteröityminen

Julkaistaksesi yksityisen tai julkisen sovelluksen sinun on rekisteröidyttävä kehittäjäksi. Näin voit rekisteröityä:

1. Kirjaudu Google-tilille, joka toimii kehittäjätilisi omistajana.
  2. Aloita rekisteröityminen avaamalla Play Console.
  3. Valitse suostumuksen valintaruutu hyväksyäksesi Kehittäjien jakelusopimuksen.
    • Jos tilisi on aiemmin rikkonut tätä sopimusta, et voi rekisteröityä Google Play ‑kehittäjäksi.
  4. Siirry kohtaan Jatka maksuun.
  5. Maksa rekisteröitymismaksu ja valitse Hyväksy ja jatka.
  6. Anna kehittäjätilisi tiedot, mukaan lukien kehittäjän nimi, joka näkyy Google Playssa.

Google Play ‑kehittäjän rekisteröintiprosessi voi kestää jopa 48 tuntia.

Omalle organisaatiolle julkaiseminen

Kun sovelluksesi on rajoitettu organisaatioille, sovelluksesi on yksityinen ja vain näiden organisaatioiden saatavilla. Jos haluat julkaista sovelluksesi julkiseen käyttöön, sinun on julkaistava uusi sovellus toisella pakettinimellä.

Kun sovelluksesi on julkaistu, se on valmis haettavaksi ja jaeltavaksi EMM-konsolin kautta muutaman minuutin sisällä.

1. Avaa Play Console.
  2. Siirry kohtaan Kaikki sovellukset > Luo sovellus.
  3. Valitse oletuskieli ja lisää sovellukselle nimi.
    • Kirjoita nimi siinä muodossa, jossa haluat sen näkyvän Managed Google Playssa.
  4. Valitse Julkaisu > Määritys > Lisäasetukset.
  5. Valitse Managed Google Play ‑välilehti.
  6. Valitse Organisaatiot-kohdasta Lisää organisaatio.
    • Lisää organisaatiotunnus ja kuvaus (tai nimi) jokaiselle organisaatiolle, jolle haluat julkaista sovelluksen, ja valitse Lisää. Sovellusta kohti voi lisätä korkeintaan 1 000 organisaatiota.
  7. Klikkaa Tallenna muutokset.
  8. (Valinnainen) Määritä sovellukselle muita parametreja toisilla sivuilla.
  9. Siirry kohtaan Julkaisu > Tuotanto, jos haluat luoda uuden julkaisun ja ladata sovelluspaketin tai APK:n.
  10. Kun olet vahvistanut, että sovelluksen kaikki tiedot ovat oikein, voit aloittaa julkaisun valitsemalla Aloita tuotantoversion julkaisu.
Kolmannen osapuolen kehittäjälle julkaisulupa

Jos kolmannen osapuolen kehittäjät (esim. toimisto tai ohjelmistokehitysyritys) luovat omia yksityisiä sovelluksia organisaatiollesi, he tarvitsevat organisaation tunnuksen julkaistakseen sille sovelluksia.

Näin voit saada organisaation tunnuksen:

1. Avaa EMM-iframe.
  2. Klikkaa .
  3. Kopioi Organisaation tiedot ‑laatikosta organisaation tunnuksen merkkijono, ja lähetä se kehittäjälle.

Huom. Kolmannen osapuolen kehittäjät voivat ehkä julkaista yksityisiä sovelluksia suoraan kehittäjän työkaluistaan. Lue lisää yksityisten sovellusten julkaisemisesta yritysasiakkaille.

Yksityisen sovelluksen julkaiseminen asiakasorganisaatiossa (kolmannen osapuolen kehittäjänä):

Jos olet toimiston kehittäjä ja haluat hallinnoida julkaisuvirtaa asiakkaan puolesta, tai jos et halua useille organisaatioille kehittämäsi sovelluksen näkyvän julkisessa Play Kaupassa, organisaatioiden tunnusten avulla voit julkaista sovellukset suoraan asiakkaan organisaatioille.

1. Avaa Play Console.
  2. Julkaise yksityinen sovellus asiakkaan organisaatiolle asiakkaalta saamasi organisaatiotunnuksen avulla.