Konfigurer appen din i appoversikten

Når du har opprettet appen din, kan du begynne å konfigurere den. I appoversikten finner du alle de viktigste trinnene for å gjøre appen tilgjengelig på Google Play.

Bruk av oversikten

For å begynne å konfigurere appen din, velg Oversikt i menyen til venstre. Under appdetaljene øverst på siden finner du ulike kategorier og oppgaver knyttet til konfigurering og utgivelse av apper. Du må fullføre de obligatoriske oppgavene før du kan lansere appen din på Google Play.

Når du har fullført en oppgave, ser du et grønt avmerkingssymbol og gjennomstreket tekst. Fremdriftslinjen øverst i delen oppdateres også. Etter hvert som du fullfører flere oppgaver, fylles oversikten din ut med resultatdata og viktig statistikk for bestemte tidsperioder.

Når du har lansert appen, kan du gå til oversikten for å se viktige beregninger, trender samt viktig statistikk for appen. Hvis du vil finne ut mer om disse beregningene, kan du gå til Se appstatistikk.

Innledende konfigurering

Appinnhold

Begynn med å oppgi litt informasjon om appen din og konfigurere butikkoppføringen din på Google Play. Ved å oppgi denne informasjonen hjelper du oss med å sikre at appen er trygg for de tiltenkte brukerne, samt at den overholder retningslinjene for Google Play og oppfyller juridiske krav.

Gå til Klargjør appen din for gjennomgang for å finne ut mer om hvilken informasjon du trenger.

Informasjon om appkategorisering og butikkoppføring

Velg en appkategori, oppgi kontaktinformasjon og konfigurer butikkoppføringen din.

Gi ut appen din

Test appen din

Test appen med bestemte testgrupper før du åpner testingen for flere Google Play-brukere. Brukere kan gi konstruktive tilbakemeldinger som hjelper deg med å forbedre appen, uten at det påvirker den offentlige vurderingen din.

Viktig: Utviklere med personlige kontoer som er opprettet etter 13. november 2023, må oppfylle spesifikke testkrav før de kan få tilgang til produksjonsutgaven for å gi ut appen sin på Google Play eller bruke andre funksjoner som forhåndsregistrering og åpen testing. Du kan finne ut mer ved å lese denne brukerstøtteartikkelen.

Testoppgaver omfatter

• å konfigurere en intern eller lukket test.
  • å klargjøre og lansere en utgave til testmålgruppen
  • å invitere testere via e-post eller Google Grupper og samle inn private tilbakemeldinger
  • å konfigurere et åpen testmålgruppe og gå videre til åpen testing, slik at alle kan delta i testene dine på Google Play og gi tilbakemelding uten at det påvirker Google Play-vurderingen din
Forhåndsregistrering

Med forhåndsregistrering kan du publisere butikkoppføringen din før lansering, slik at brukere kan registrere interessen sin. Når du lanserer, mottar brukere som har forhåndsregistrert seg, et varsel om å laste ned appen, eller appen installeres automatisk.

Gå til Få mer oppmerksomheten rundt appene dine med forhåndsregistrering for å finne ut mer om hvordan du gjør apper og spill tilgjengelig.

Gi ut appen din (som produksjonsversjon)

For å lansere appen på Google Play må du lansere en utgave til produksjonsmålgruppen for appen.

Etter lansering

Når du har lansert appen, kan du gå til oversikten for å se viktige beregninger, trender samt viktig statistikk for appen. Beregningene du ser her, kan endres over tid, ettersom mer bruksdata blir tilgjengelig. Du kan tilpasse oversikten til å vise dataene som er viktigst for deg.

Relatert innhold