Kennismaking met de nieuwe Google Play Console

In juni 2020 introduceerden we de nieuwe Google Play Console en in november van datzelfde jaar zijn we begonnen met de beëindiging van de oude Play Console. Nu gebruiken alle ontwikkelaars de nieuwe Play Console. Deze kun je hier vinden: play.google.com/console.

Wat is er gewijzigd?

We hebben het ontwerp van de Play Console vernieuwd om de tool nuttiger te maken. Dankzij het responsieve ontwerp kun je de Play Console op al je apparaten gebruiken. Hier volgen een paar wijzigingen die we hebben aangebracht:

• Het Overzicht van releases is anders ingedeeld: Productie staat nu op het hoogste niveau en we hebben alle testtracks gegroepeerd. Het intern delen van apps is ook te vinden onder Instellen.
  • Hogere snelheid, betere prestaties en aanpassingen van de UI (gebruikersinterface): Onder de updates vind je onder andere tekstvakken waarvan je het formaat kunt aanpassen, meldingen voor ongelezen berichten en verbeterde koppen op mobiele apparaten, zodat ruimte efficiënt wordt gebruikt.
  • We hebben Inbox gelanceerd: Je inbox is jouw gepersonaliseerde berichtgedeelte met onder andere nuttige informatie, beleidsupdates en functie-aanbevelingen.
  • Nieuw Publicatieoverzicht: Op deze pagina kun je zien welke wijzigingen worden beoordeeld.
  • Nieuw beheerd publiceren: Hiermee heb je controle over je lancering doordat je kunt bepalen wanneer goedgekeurde wijzigingen daadwerkelijk worden gepubliceerd.
  • Geüpdatete acquisitierapporten: Dit gedeelte is vernieuwd zodat je meer inzicht krijgt in je prestaties in de loop van de tijd. Lees het artikel De acquisitie van je app meten en analyseren voor meer informatie over wat er is veranderd.
  • Google Ads-campagne: Je kunt je Google Ads-account nog steeds koppelen om conversies en remarketinglijsten bij te houden, maar campagnerapporten en accountmeldingen van Google Ads zijn nu uitsluitend beschikbaar in Google Ads.
  • Makkelijker zoeken en navigeren: Je kunt nu zoeken in de Play Console, zodat je pagina's en functies sneller kunt vinden.
  • Beter beveiligde toegang: We hebben in 2020 ook aangekondigd dat alle Play Console-gebruikers verificatie in 2 stappen moeten gaan gebruiken.

Meer informatie bekijken over de nieuwe Play Console

Je kunt het volgende doen om meer informatie over de nieuwe Play Console te krijgen: