Veronpidätys

Joidenkin paikallisten markkinoiden sääntöjen vuoksi veroja voidaan pidättää kehittäjiltä, jotka tarjoavat näissä maissa Google Play Kaupan sovelluksia ja sovellusten sisäisiä ostoksia.

Suosittelemme, että kehittäjät kääntyvät veroneuvojan puoleen saadakseen lisätietoa veroseuraamuksistaan ja neuvoja liiketoimintaan mahdollisesti kohdistuvista vaikutuksista.

Alue‑ ja maakohtaiset ohjeet

Brasilia

Jos tarjoat Google Play Kaupan sovelluksia ja sovellusten sisäisiä ostoksia millä tahansa käytettävissä olevalla maksutavalla Brasiliassa asuville asiakkaille, Google tai sen maksunkäsittelijäkumppanit vähentävät sinulle maksetusta tulojen jaosta brasilialaisen ennakonpidätyksen koko summan, joka on 25 % (15 % IRRF ja 10 % CIDE) kuluttajalta veloitettavasta ostohinnasta.

Ennakonpidätykset koskevat vain muita kuin paikallisia kehittäjiä. Jos kuitenkin olet brasilialainen kehittäjä, joka saa maksut muussa valuutassa kuin Brasilian realeina, ennakonpidätys vähennetään sinulle maksetusta tulojen jaosta. Voit siirtyä Brasilian realeita käyttävälle tilille täältä löytyvien ohjeiden avulla. Siellä on myös lisätietoja Brasilian realin valuuttatuesta ja vaadittavista veroista.

Osana kehittäjille tarjottavaa palvelua Google seuraa jatkuvasti verosäännösten muutoksia ja tekee tarvittavat muokkaukset tai ilmoittaa Googlen käytäntöjen muutoksista kehittäjille.

Egypti

Jos tarjoat Google Play Kaupan sovelluksia ja sovellusten sisäisiä ostoksia operaattorin suoralaskutuksella Egyptissä oleville asiakkaille, Google tai sen maksunkäsittelijäkumppanit vähentävät enintään 20 prosentin veronpidätyksen.

Intia

Jos olet Intiassa ja tarjoat Google Play Kauppa ‑sovellusta ja sovelluksen sisäisiä ostoksia, Google pidättää tuotostasi Intian lakien mukaisen veron ja tallettaa verojen summan Intian hallitukselle. Veron summa on sama kuin

• 1 % asiakkaan maksamasta hinnasta (ei sisällä Intian ALV:tä) tuotosta, jonka olet saanut Googlen kautta, jos olet ilmoittanut vakituisen tilinumerosi (PAN-numeron) Googlelle tai
  • 5 % asiakkaan maksamasta hinnasta (ei sisällä Intian ALV:tä) tuotosta, jonka olet saanut Googlen kautta, jos et ole ilmoittanut PAN-numeroasi Googlelle.

Googlen on pyydettävä PAN-numerosi oikean veroprosentin soveltamiseksi. Näin voit ilmoittaa Googlelle PAN-numerosi:

1. Avaa Play Console ja siirry Maksuprofiili-sivulle (Määritys Asetukset > Maksuprofiili).
  2. Valitse Asetukset-osiosta Muuta asetuksia.
  3. Vieritä alas kohtaan "Intian verotiedot" ja valitse kynäkuvake Kynäkuvake/muokkauskuvake.
  4. Lisää tai päivitä PAN-tietosi.
  5. Valitse Tallenna.
Kuwait

Jos tarjoat Google Play Kaupan sovelluksia ja sovellusten sisäisiä ostoksia operaattorin suoralaskutuksella Kuwaitissa oleville asiakkaille, Google tai sen maksunkäsittelijäkumppanit voivat vährntää enintään 5 prosentin veronpidätyksen.

Myanmar

Jos tarjoat Google Play Kaupan sovelluksia ja sovellusten sisäisiä ostoksia operaattorin suoralaskutuksella Myanmarissa oleville asiakkaille, Google tai sen maksunkäsittelijäkumppanit vähentävät enintään 2,5 prosentin ennakonpidätyksen.

Sri Lanka

Jos tarjoat Google Play Kaupan sovelluksia ja sovellusten sisäisiä ostoksia operaattorin suoralaskutuksella Sri Lankassa oleville asiakkaille, Google tai sen maksunkäsittelijäkumppanit vähentävät enintään 10 prosentin veronpidätyksen.

Taiwan

Taiwanin verolakien mukaan Googlen on pidätettävä verot sinulle suoritettavista maksuista, jos maksut liittyvät taiwanilaisten loppukäyttäjien Play Kaupassa tekemiin ostoksiin.

Tämä vaikuttaa kehittäjiin, joilla ei ole

• taiwanilaista ALV-tunnusta (8-lukuinen numero) tai
  • ulkomaista TIN-tunnistetta, joka on rekisteröity Taiwanissa.

Jos et voi ilmoittaa taiwanilaista ALV-tunnusta tai verotunnistetta, Googlen täytyy pidättää ja vähentää kolmen prosentin vero maksuista, jotka saat Taiwanissa asuvien käyttäjien tapahtumista. Kun Google pidättää veroja, se ei voi antaa Taiwanin veroviranomaisten sinun nimelläsi myöntämää veronpidätystodistusta.

Jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset apua, ota yhteyttä Google Playn kehittäjätukeen.

Veronpidätysdokumentit

Seuraavat veronpidätysdokumentit ovat ladattavista Play Consolen Talousraporttien lataaminen ‑sivulta (Raporttien lataaminen > Talous). Sinulla on oltava Katsele talousdataa, tilauksia ja vastauksia peruutuskyselyyn ‑lupa.

Ennakonpidätysdokumentti

Google toimittaa tällä hetkellä vuosittaisen ennakonpidätystositteen, jossa näkyy kalenterivuoden aikana ansaituista ennakonpidätysprosenteista ja tuloista vähennetyt summat.

Nämä tiedotteet eivät ole viranomaisasiakirjoja, vaan Googlen julkaisemia tiedotteita, joiden tarkoitus on vain antaa tietoa. Niitä ei ole tarkoitettu vero-, laki- tai kirjanpitoneuvontaa varten eikä niihin tule luottaa sellaisena. Kysy veroneuvojaltasi tarkempia neuvoja tiedotteeseen liittyen.

Intian ennakonpidätystodistukset (lomake 16A)

Intian ennakonpidätystodistukset (lomake 16A) toimitetaan neljännesvuosittain sellaisten kehittäjien osalta, joilla on Intiassa rekisteröity kauppiastili. Tietojen (esim. PAN-numero, PAN-numeron haltija jne.), jotka ilmoitetaan maksuprofiilissa, on oltava oikein.

Nämä todistukset tulevat saataville 15 päivää vuosineljänneksen jättöpäivän jälkeen. Esimerkiksi vuoden 2020 4. vuosineljänneksen jättöpäivä on 31.1.2021, joten todistukset ovat saatavilla 15.2.2021 alkaen.

Usein kysyttyä

Yleiset kysymykset

Miksi kehittäjä on vastuussa näistä veloituksista?

Veronpidätys koskee tuloja, jotka kehittäjät saavat myynneistä kuluttajille näissä maissa.

Jos Google tai sen maksukäsittelijä pidättää veroja Google Play Kaupassa operaattorin suoraveloituksella tehdyistä sovellusostoista tai sovellusten sisäisistä ostoista, näkyykö ennakonpidätys rivikohtana raportissa? Mistä näen sen?

Veronpidätys näkyy kehittäjän tuloraportissa rivikohtana. Sen kohdalla lukee seuraava teksti:

• Operaattorin suoralaskutus Egyptissä (EG), Kuwaitissa (KW), Myanmarissa (MM) ja Sri Lankassa (LK): "Direct Carrier Billing Withholding Tax"
  • Kaikki maksutavat (BR): "BRAZIL_IRRF" ja "BRAZIL_CIDE"
  • Kaikkien maksutapojen tapahtumat (TW): "TAIWAN_WITHHOLDING_TAX_2017_2019", "TAIWAN_WITHHOLDING_TAX_2020" ja "TAIWAN_WITHHOLDING_TAX"
Jos Google tai sen maksukäsittelijä pidättää veroja Google Play Kaupassa operaattorin suoraveloituksella tehdyistä sovellusostoista tai sovellusten sisäisistä ostoista, olenko Googlelle velkaa niistä veroista, jotka se on maksanut?

Et.

Voinko välttyä veronpidätyksiltä?

Et. Näitä veroja peritään myyntitulostasi, kun asiakas on tässä maassa tai alueella asuva käyttäjä.

Kysymyksiä Yhdysvaltain ja Singaporen sertifioinneista (Kehittäjien jakelusopimuksen kohta 3.6)

Estääkö Playn Kehittäjien jakelusopimus (DDA) kehittäjää julkaisemasta, jakelemasta tai myymästä sovellusta Yhdysvaltain ja/tai Singaporen markkinoille?

Ei. DDA:n kohdassa 3.6 ei kielletä myyntiä näille markkina-alueille riippumatta siitä, missä kehittäjä toimii tai on verovelvollinen.

Edellyttääkö tämä DDA:n muutos, että ilmoitan Googlelle, jos aion julkaista uuden pelin tai sovelluksen Yhdysvalloissa tai Singaporessa?

Ei. DDA:n kohta 3.6 ei edellytä ilmoitusta, jos haluat julkaista uuden pelin tai sovelluksen Yhdysvalloissa ja/tai Singaporessa.

Edellyttääkö tämä DDA:n muutos, että ilmoitan Googlelle aiemmin julkaisemastani pelistä tai sovelluksesta?

Ainoastaan silloin, jos pelissä tai sovelluksessa tarjotaan sovelluksen sisäistä tilausta ja tuet tai ylläpidät tilaussisältöä Yhdysvalloista tai Singaporesta käsin etkä ole verovelvollinen maassa, josta käsin tarjoat palveluja (esim. sinä tai työntekijäsi olette fyysisesti Yhdysvalloissa tai Singaporessa ja ylläpidätte tai tuette tilaussisältöä kyseisissä maissa).

Mitä palvelut tarkoittavat?

Palveluilla ei yleensä viitata vain sovelluksen tai pelin myyntiin. Palvelut eivät myöskään yleensä tarkoita sovelluksensisäisen tuotteen myyntiä, ellei kyseessä ole tilaustuote. Sovelluksen sisäisistä tilauksista kehittäjille maksettuja tuloja voidaan pitää palvelutuloina.

Esimerkkejä palveluiden tarjoamisesta ovat asiat, joita teet päivittääksesi tai ylläpitääksesi tilaukseen liittyvää sisältöä. Tähän saattaa sisältyä myös asiakastukea, joka koskee tilaussisällön päivittämistä tai ylläpitoa. Palveluita eivät yleensä ole pelin tai sovelluksen kehittäminen, luominen, myyminen, markkinointi tai tukeminen, paitsi jos se liittyy pelissä tai sovelluksessa tarjottavaan tilaussisältöön.

Mitä tarkoitetaan palvelujen tarjoamisella määrätyissä sijainneissa?

Tämä DDA:n kohta koskee vain Play-kehittäjätiliisi liittyvän tahon sijaintiin, josta käsin ylläpidetään Google Playn kautta myytäviä tilauksia. Tämä ei koske Yhdysvalloissa tai Singaporessa olevan tytäryhtiön toimintaa, jos kyseinen tytäryhtiö ei ole DDA:n osapuoli.

Täytän ehdot (tai en ole varma, täytänkö ehdot), joiden mukaan minun on ilmoitettava asiasta Googlelle.  Miten teen ilmoituksen Googlelle, ja mitä tietoja minun pitäisi ilmoittaa?

Lähetä seuraavat tiedot sähköpostilla osoitteeseen play-tax-notices@google.com:
1. Google Play ‐kehittäjätiliin liittyvän yksityishenkilön tai yrityksen nimi
2. Maa, jossa olet verovelvollinen
3. Ilmoituksen syy:

a. Tarjoan palvelua Yhdysvalloissa, mutta asun Yhdysvaltojen ulkopuolella
b. Tarjoan palvelua Singaporessa, mutta asun Singaporen ulkopuolella
c. Tarjoan palvelua Yhdysvalloissa ja Singaporessa mutten asu kummassakaan maassa
d. Muu – kerro, miksi lähetät ilmoituksen tai miksi uskot sen olevan tarpeen.

4. Play-kehittäjätilin tiedot:

a. Nimi
b. Profiilin tunnus

Intiaa koskevat kysymykset

Mikä on PAN-numero?

Vakituinen tilinumero (PAN-numero) on Intian tuloveroviraston myöntämä kymmenkirjaiminen aakkosnumeerinen tunniste. Sitä käytetään tuloverotusta / välitöntä verotusta varten verotunnistenumerona.

Miksi ennakonpidätyksessä / lomakkeessa 16A mainittu nimi on eri kuin Googlelle antamani?

Huomioithan, että ennakonpidätysvarmenteessa / lomakkeessa 16A oleva nimi kuuluu sille PAN-numerolle, jonka olet antanut Googlelle ja joka on saatavilla Intian tuloverovirastolta. Google ei voi muuttaa varmenteessa olevaa nimeä, joka luodaan Intian tuloveroviraston tietojen mukaan.