Distribuer apputgaver til bestemte land

Når du publiserer apputgaven til målgruppene for produksjon, åpen testing eller lukket testing, kan du målrette utgaven i hver målgruppe mot brukere i bestemte land.

Slik kan du bruke målretting mot bestemte land

Her er noen situasjoner der målretting mot bestemte land kan være nyttig:

• Hvis appen din allerede har en produksjonsversjon, kan du publisere en åpen testutgave i et nytt land uten å publisere produksjonsversjonen i det nye landet.
  • Hvis appen allerede har en åpen testutgave, kan du lansere en produksjonsversjon i enkelte land, samtidig som du fortsetter å kjøre en åpen test i andre land.
  • Hvis du vil kjøre en global åpen test mens appen er tilgjengelig i produksjon i enkelte land.
  • Hvis appen er tilgjengelig som produksjonsversjon og åpen testutgave i flere land, men du vil at interne team eller kvalitetssikringsteam globalt skal få tilgang til appen i lukket testing.

Målretting mot land gjelder ikke for apper i den interne testmålgruppen. Du kan legge til brukere fra hvor som helst, i interne tester. Hvis en intern tester befinner seg i et land der appens produksjonsutgave, åpne testutgave eller lukkede testutgave ikke er tilgjengelig, mottar brukeren likevel den interne testappen.

Nå ut til de riktige brukerne

For å administrere tilgjengeligheten per land i alle spor må du vite forskjellen mellom apptilgjengelighet og målretting mot land.

Apptilgjengelighet

Apptilgjengelighet er appens tilgjengelighet i produksjonssporet. Når du velger et land som tilgjengelig, blir det landet inkludert i alle fremtidige produksjonsversjoner.

Slik administrerer du tilgjengeligheten for appen din:

1. Åpne Play-konsollen, og velg appen du vil administrere tilgjengelighet for.
  2. Gå til Produksjon-siden.
  3. Velg Land/regioner-fanen.
  4. Klikk på Legg til land/regioner eller Fjern land/regioner, og velg landene/regionene du vil legge til eller fjerne. Vær oppmerksom på følgende for abonnementer og apper som koster penger:
    • Hvis du legger til et land for en app som koster penger, blir nye priser automatisk lagt til. Du kan om nødvendig endre de lokale prisene etterpå.
    • Hvis du selger abonnementer, må du angi priser for landene/regionene du vil legge til. Finn ut mer om abonnementer.
  5. Bekreft valgene dine.

Merk: For å få informasjon om hvordan du målretter trinnvise oppdateringer mot bestemte land, kan du se hvordan du publiserer trinnvise appoppdateringer.

Målretting mot land

I tillegg til tilgjengeligheten som er konfigurert for produksjonsversjonen, kan du tilpasse målrettingen mot land for testutgaver. Som standard samsvarer testutgavene med tilgjengeligheten per land som du har konfigurert for produksjonsversjonen.

Forhåndskrav: Du kan tilpasse tilgjengeligheten per land for appens testmålgrupper

• når appen ikke har noen appsamling lastet opp til produksjonsversjonen, eller
  • når appen har en appsamling lastet opp til produksjonsversjonen, og minst ett land er tilgjengelig i produksjonsmålgruppen

Slik endrer du tilgjengeligheten for testutgaver av appen:

Dette kan deaktiveres hvis brukeren ikke har tillatelse til å endre den.

1. Åpne Play-konsollen, og velg appen du vil administrere testtilgjengelighet for.
  2. Gå til testmålgruppen du vil oppdatere:
    • Hvis du vil oppdatere en app i åpen testing, klikker du på Åpen testing (Testing > Åpen testing) og velger Land/regioner-fanen.
    • Hvis du vil oppdatere en app i lukket testing, klikker du på Lukket testing (Testing > Lukket testing) Administrer målgruppen ved siden av målgruppen du vil oppdatere, og deretter velger du Land/regioner-fanen.
  3. Tilgjengelighet i forskjellige land synkroniseres med målgruppen for produksjon som standard. Dette betyr at eventuelle endringer i tilgjengeligheten til produksjon eller forhåndsregistrering også gjøres for utgivelser til testmålgruppen. Du kan endre dette ved å klikke på Opphev synkroniseringen av land/regioner. Synkronisering aktiveres kun hvis  (dette kan deaktiveres hvis brukeren ikke har tillatelse til å endre det)
    • målgruppen ikke har noen utgave
    • produksjonsmålgruppen er målrettet mot minst ett land / én region
    • forhåndsregistrering har startet og er målrettet mot minst ett land som ikke er «Resten av verden».
  4. Hvis målgruppen ikke lenger synkroniseres med produksjon, kan du klikke på Endre land og velge landene / regionene du vil legge til eller fjerne.
  5. Bekreft valgene dine.

Relatert innhold