Sovellusversioiden jakelu tiettyihin maihin

Kun julkaiset sovelluksen tuotantokanavalle tai avoimelle tai suljetulle testikanavalle, voit kohdistaa sen kullakin kanavalla tietyissä maissa oleville käyttäjille.

Maakohdistuksen käyttötapoja

Tässä on esimerkkejä tilanteista, joissa maan mukaan kohdistamisesta voi olla hyötyä:

• Jos sovelluksesta on olemassa tuotantoversio, voit julkaista avoimen testikanavan uudessa maassa laajentamatta tuotantoversiota uuteen maahan.
  • Jos sovelluksestasi on olemassa avoin testikanava, voit julkaista tuotantoversion vain joissain maissa ja jatkaa avointa testiä muissa maissa.
  • Jos haluat suorittaa maailmanlaajuisen avoimen testin, kun sovelluksesi on käytettävissä tuotantoversiona joissain maissa.
  • Jos sovelluksesi on tuotantoversiona ja avoimessa testissä useissa maissa, mutta haluat, että sisäiset tiimit tai laadunvarmistustiimit voivat käyttää sovelluksesi suljettua testiversiota.

Maakohdistus ei koske sisäisellä testauskanavalla olevia sovelluksia. Voit lisätä käyttäjiä sisäiseen testiin missä tahansa. Jos sisäinen testaaja on maassa, jossa sovelluksen tuotantoversio tai avoin tai suljettu testiversio ei ole saatavilla, käyttäjä saa silti sisäisen testisovelluksen.

Oikeiden käyttäjien tavoittaminen

Jos haluat hallinnoida alueellista saatavuutta kaikilla kanavilla, sinun on tiedettävä sovelluksen saatavuuden ja maakohdistuksen ero.

Sovelluksen saatavuus

Sovelluksen saatavuus tarkoittaa sovelluksen saatavuutta tuotantokanavalla. Kun valitset maan käytettävissä olevaksi, kaikki tulevat tuotantojulkaisut sisältävät kyseisen maan.

Sovelluksen saatavuuden hallinta:

1. Avaa Play Console ja valitse sovellus, jonka saatavuutta haluat muuttaa.
  2. Siirry Tuotanto-sivulle.
  3. Valitse välilehti Maat/alueet.
  4. Valitse Lisää maita/alueita tai Poista maita/alueita ja valitse maat tai alueet, jotka haluat lisätä tai poistaa. Ota huomioon seuraavat asiat maksullisissa sovelluksissa ja tilauksissa:
    • Jos lisäät maan maksulliselle sovellukselle, uudet hinnat lisätään automaattisesti. Voit tarvittaessa muokata paikallisia hintoja.
    • Jos myyt tilauksia, varmista, että asetat hinnat lisättäville maille tai alueille. Lue lisää tilauksista.
  5. Vahvista valinnat.

Huom. Jos haluat lisätietoja vaiheittaisen käyttöönoton kohdistamisesta tiettyihin maihin, siirry sovelluspäivitysten vaiheittaista käyttöönottoa käsittelevään osioon.

Maakohdistus

Tuotantoversiota varten määritetyn saatavuuden lisäksi voit muokata testiversioiden maakohdistusta. Oletuksena testiversiosi alueellinen saatavuus vastaa tuotantoversiolle määrittämääsi saatavuutta.

Edellytys: Voit muokata sovelluksen testikanavien alueellista saatavuutta seuraavissa tapauksissa:

• Sovelluksen sovelluspakettia ei ole lähetetty tuotantoon.
  • Sovelluksella on tuotantoon lähetetty sovelluspaketti ja tuotantokanavalla on vähintään yksi maa.

Sovelluksen testiversion saatavuuden muuttaminen:

Se voidaan poistaa käytöstä, jos käyttäjällä ei ole lupaa muutosten tekemiseen.

1. Avaa Play Console ja valitse sovellus, jonka testin saatavuutta haluat muuttaa.
  2. Siirry päivitettävälle testikanavalle:
    • Jos haluat päivittää avoimessa testauksessa olevan sovelluksen, valitse Avoin testaus (Testaus > Avoin testaus) ja valitse Maat/alueet-välilehti.
    • Jos haluat päivittää suljetussa testauksessa olevan sovelluksen, valitse Suljettu testaus (Testaus > Suljettu testaus), valitse päivitettävän kanavan vierestä Ylläpidä kanavaa ja valitse Maat/alueet-välilehti.
  3. Maakohtainen saatavuus synkronoidaan oletuksena tuotantoversion kanssa. Tämä tarkoittaa, että kaikki tuotantoversion tai ennakkorekisteröitymisen saatavuuteen tehdyt muutokset tehdään myös testikanavan julkaisuun. Jos haluat muuttaa tätä, valitse Peru maiden/alueiden synkronointi. Synkronointi on käytössä vain: Synkronointi voidaan poistaa käytöstä, jos käyttäjällä ei ole lupaa muuttaa sitä.
    • Kanavallasi ei ole julkaistua versiota.
    • Tuotantokanava on kohdistettu vähintään yhteen maahan tai alueeseen.
    • Ennakkorekisteröinti on alkanut ja se kohdistuu vähintään yhteen maahan "Muun maailman" ulkopuolella.
  4. Jos kanavaasi ei enää synkronoida tuotantoversion kanssa, voit valita Muokkaa maita ja valitse maat tai alueet, jotka haluat lisätä tai poistaa.
  5. Vahvista valinnat.

Lisää aiheesta