Uitverkoopacties voor betaalde apps maken

Je kunt een uitverkoopactie maken om je betaalde apps met korting aan te bieden. Als gebruikers je app bekijken in de Play Store, krijgen ze zowel de uitverkoopprijs als de oorspronkelijke prijs te zien. De oorspronkelijke prijs is doorgestreept.

Een uitverkoopactie instellen

1. Open de Play Console en ga naar de pagina App-prijzen (Inkomsten genereren > Producten > App-prijzen).
  2. Selecteer het tabblad Verkoop.
  3. Klik op Uitverkoopactie maken.
  4. Volg de instructies op het scherm om je uitverkoopactie een naam te geven en de start- en einddatum in te stellen. De naam van de uitverkoopactie is alleen te zien in de Play Console en is niet zichtbaar voor gebruikers.
  5. Selecteer de landen/regio's die je binnen de uitverkoop wilt targeten. Standaard zijn alle beschikbare locaties geselecteerd en wordt de uitverkoop wereldwijd aangeboden. Gebruik zo nodig de selectievakjes om specifieke landen te kiezen waar je de uitverkoopactie wilt aanbieden.
  6. Klik op Uitverkoopprijs bewerken.
  7. Als je je app met korting wilt aanbieden: Geef de uitverkoopprijs op (in de standaardvaluta). De prijs die je opgeeft, wordt door ons als basis gebruikt om de marktspecifieke prijzen te berekenen.
    • Opmerking: Je kunt 0 invullen als je je app tijdelijk wilt aanbieden als een uitverkoopactie voor $ 0. De prijzen voor alle landen/regio's worden dan automatisch op 0 ingesteld. Hieronder vind je meer informatie over uitverkoopacties voor $ 0.
  8. Klik op Opslaan. Je uitverkoopactie begint op de startdatum die je in stap 4 hebt opgegeven.

Richtlijnen en vereisten

Deze richtlijnen en vereisten beschrijven hoe verkopen voor betaalde apps werken in de Play Console. Overleg met je juridische team om ervoor te zorgen dat functies van de promotie, zoals de timing van de promotie, voldoen aan de toepasselijke lokale wetgeving voor consumentenbescherming.

Beschikbaarheid en prijs
  • Op dit moment kun je alleen uitverkoopacties maken voor betaalde apps (niet voor abonnementen of in-app producten).
  • Op de uitverkoopprijs van je app moet een korting van ten minste 30% ten opzichte van de volledige prijs zijn toegepast (in elk land waar dit van toepassing is). Met uitzondering van een uitverkoopactie voor $ 0 moeten alle uitverkoopprijzen voldoen aan de geaccepteerde prijsbereiken.
  • Je app moet zijn gepubliceerd als je een uitverkoopactie wilt maken of bewerken.

Belangrijk voor uitverkoopacties voor $ 0: Een uitverkoopactie voor $ 0 is tijdelijk en is niet hetzelfde als je app permanent gratis aanbieden. Als je een uitverkoopactie voor $ 0 maakt, heeft dit geen invloed op de mogelijkheid om in de toekomst kosten voor de app in rekening te brengen. Als je een uitverkoopactie voor $ 0 maakt, wordt je app niet weergegeven in lijsten met de populairste betaalde items zolang de uitverkoopactie loopt.

Uitverkoopacties voor $ 0 worden niet geteld als aankopen. Als gevolg hiervan kan het aantal kopers in je rapporten afnemen tijdens een uitverkoopactie. Dit is van invloed op de volgende rapporten:

• Pagina Financieel overzicht: de waarde in de tabel met kopers neemt af tot 0.
  • Financieel rapport met kopers: je ziet een verschuiving in alle kopers en terugkerende kopers.
  • Rapport Gebruiks- en aankoopinformatie van app: je ziet een verschuiving in kopers en terugkerende kopers.
Tijdlijn
  • Voor elke app moet er ten minste 30 dagen liggen tussen de einddatum van de ene uitverkoopactie en de startdatum van een andere uitverkoopactie. Je kunt de basisprijs van een app altijd wijzigen.
  • Uitverkoopacties mogen minimaal 1 dag en maximaal 8 dagen duren.

Uitverkoop- en prijstemplates

Omdat elke uitverkoopactie per app wordt gemaakt, worden uitverkoopacties niet ondersteund door prijstemplates.

Als je een uitverkoopactie hebt gemaakt voor een app die deel uitmaakt van een template, moet je de uitverkoopactie stoppen of wachten totdat de uitverkoopactie is afgelopen voordat je wijzigingen in de template kunt aanbrengen.

Uitverkopen bekijken en updaten

In de Play Console heb je toegang tot actieve, aankomende en eerdere uitverkoopacties.

Een aankomende of actieve uitverkoopactie updaten
  1. Open de Play Console en ga naar de pagina App-prijzen (Inkomsten genereren > Producten > App-prijzen).
  2. Selecteer het tabblad Verkoop.
  3. Selecteer Uitverkoopactie bewerken naast de uitverkoopactie die je wilt updaten.
    • De naam van de uitverkoopactie updaten: Je kunt de naam van de uitverkoopactie altijd updaten. Houd er rekening mee dat de naam van de uitverkoopactie alleen in de Play Console wordt getoond en niet zichtbaar is voor gebruikers.
    • De startdatum of prijs updaten: Je kunt de startdatum of prijs voor aankomende uitverkoopacties updaten. Als een uitverkoopactie al is begonnen, kunnen de startdatum en prijs niet meer worden gewijzigd.
    • Een uitverkoopactie beëindigen of hervatten: Selecteer Stoppen of Hervatten rechtsboven in een actieve uitverkoopactie.
Eerdere uitverkoopacties bekijken
  1. Open de Play Console en ga naar de pagina App-prijzen (Inkomsten genereren > Producten > App-prijzen).
  2. Selecteer het tabblad Verkoop. Als er eerdere verkopen voor je app zijn, worden die hier vermeld.