Opprett salg for apper som koster penger

Du kan opprette salg med reduserte priser for apper som koster penger. Når brukerne ser på appen din i Play-butikken, ser de både tilbudsprisen og den opprinnelige prisen gjennomstreket.

Konfigurer salg

1. Åpne Play-konsollen, og gå til siden Priser for apper (Tjen penger >Produkter >Priser for apper).
  2. Velg Salg-fanen.
  3. Klikk på Opprett salg.
  4. Følg veiledningen på skjermen for å gi salget et navn og konfigurere start- og sluttdato. Salgsnavnet er bare synlig i Play-konsollen, ikke for brukerne.
  5. Velg hvilke land/regioner salget skal gjelde i. Som standard blir alle tilgjengelige steder valgt, og salget tilbys globalt. Hvis det er nødvendig, kan du bruke avmerkingsboksene til å velge hvilke land du vil tilby salget i.
  6. Klikk på Endre tilbudsprisen.
  7. Sånn tilbyr du appen til redusert pris: Skriv inn tilbudsprisen (i standardvalutaen). Vi bruker prisen du legger inn, som et grunnlag for å beregne markedsspesifikke priser.
    • Merk: Du kan skrive inn 0 hvis du midlertidig vil tilby appen på salg til USD 0, noe som automatisk setter alle priser i land/regioner til 0. Du finner mer informasjon om å tilby apper på salg til USD 0 nedenfor.
  8. Klikk på Lagre. Salget starter i henhold til startdatoen du skrev inn i trinn 4.

Retningslinjer og krav

Disse retningslinjene og kravene beskriver hvordan salg av apper som koster penger, fungerer i Play-konsollen. Snakk med det juridiske teamet ditt for å sikre at kampanjefunksjonene, for eksempel kampanjetidspunktet, er i samsvar med gjeldende lokale lover om forbrukervern.

Tilgjengelighet og priser
  • Du kan for øyeblikket bare opprette salg for apper som koster penger (ikke abonnementer eller produkter i apper).
  • Tilbudsprisen til appen må representere en rabatt på minst 30 % av full pris (i alle landene det gjelder). Med unntak av USD 0-salg må alle prisene overholde de aksepterte prisområdene.
  • For å opprette eller endre salg må appen din være publisert.

Viktig for USD 0-salg: USD 0-salg er midlertidige og betyr ikke at du gir bort appen kostnadsfritt permanent. Hvis du oppretter et USD 0-salg, påvirker ikke det muligheten din til å ta betalt for appen din i fremtiden. Hvis du oppretter et USD 0-salg, blir ikke appen din fremhevet på noen betalte topplister så lenge salget pågår.

USD 0-salg regnes ikke som kjøp. På grunn av dette kan antall kjøpere i rapporten din falle. Følgende rapporter berøres:

• Finansoversikt-siden: Kjøpere-tabellen faller til 0.
  • Finansrapport over kjøpere: Du ser en endring i alle kjøpere, tilbakevendende kjøpere og returnerende kjøpere.
  • Brukeranskaffelse-rapporten: Du ser en endring i kjøpere og tilbakevendende kjøpere.
Tidslinje
  • For hver av appene må det være 30 dager mellom sluttdatoen for ett salg og startdatoen for et annet salg. Du kan når som helst endre grunnprisen på appene dine.
  • Salg kan være aktive fra én dag (minimumslengde) og opptil åtte dager (maksimumslengde).

Salg og prismaler

Siden hvert salg opprettes for hver enkelt app, støttes ikke salgene av prismaler.

Hvis du har opprettet et salg for en app som er en del av en mal, må du stoppe salget eller vente til salget er ferdig før du kan gjøre endringer i malen.

Se og oppdater salg

I Play-konsollen har du tilgang til aktive, kommende og tidligere salg.

Oppdater kommende eller aktive salg
  1. Åpne Play-konsollen, og gå til siden Priser for apper (Tjen penger >Produkter >Priser for apper).
  2. Velg Salg-fanen.
  3. Velg Endre salget ved siden av salget du vil oppdatere.
    • Oppdater salgsnavnet: Du kan når som helst oppdatere salgsnavnet. Husk at salgsnavnet bare er synlig i Play-konsollen, ikke for brukerne.
    • Oppdater startdato eller pris: Du kan oppdatere startdatoen eller prisen for kommende salg. Hvis et salg allerede har begynt, kan du ikke lenger endre startdatoen og prisen.
    • Avslutt eller gjenoppta salg: Velg Stopp eller Gjenoppta øverst til høyre i et aktivt salg.
Gjennomgå tidligere salg
  1. Åpne Play-konsollen, og gå til siden Priser for apper (Tjen penger >Produkter >Priser for apper).
  2. Velg Salg-fanen. Hvis det finnes tidligere salg for appen din, står de oppført her.