Utgi appoppdateringer med trinnvise oppdateringer

Du kan utgi appoppdateringer til produksjons- og testmålgrupper med trinnvise oppdateringer. Med trinnvise oppdateringer når oppdateringene dine bare ut til en prosentandel av brukerne dine, som du senere kan øke over tid.

Trinnvise oppdateringer kan brukes for appoppdateringer, men ikke når du publiserer en app for første gang.

Brukerkvalifisering og målretting

• Nye og eksisterende brukere er kvalifisert for å motta oppdateringer fra trinnvise oppdateringer og blir valgt ut tilfeldig for hver nye oppdatering.
  • Når du stanser og deretter gjenopptar oppdateringen av versjonen, blir det samme settet av brukere berørt.
  • Når du gjør en trinnvis oppdatering av en ny versjon før oppdateringen av den forrige versjonen er ferdig, bruker den nye versjonen den samme brukergruppen som den forrige versjonen (avhengig av prosentandelen for oppdateringen).
  • Appoppdateringen blir tilgjengelig for den samme prosentandelen av brukere som tar del i den trinnvise oppdateringen, men det kan ta tid før hele gruppen mottar oppdateringen.
  • Brukerne blir ikke varslet hvis de mottar en versjon av appen din i en trinnvis oppdatering.
  • Hvis du velger bestemte land for den trinnvise oppdateringen, blir oppgraderingen begrenset til brukere med Google Play-kontoer i disse landene.

Konfigurer og vedlikehold trinnvise oppdateringer

Velg prosentandelen for den trinnvise oppdateringen

Når du oppdaterer en utgave, velger du prosentandelen av brukerne som skal motta oppdateringen. Gå til Klargjør og publiser utgaver for å få mer informasjon.

Husk at prosentandelen for den trinnvise oppdateringen av appen ikke øker automatisk. For å inkludere en større prosentandel av brukerne i en trinnvis oppdatering, følg instruksjonene nedenfor.

Publiser trinnvise oppdateringer i bestemte land

Når du publiserer en app ved hjelp av trinnvis oppdatering, kan du begynne med et begrenset sett med land.

• Som standard er den trinnvise oppdateringen tilgjengelig i landene du har valgt for produksjonssporet til appen.
  • Når en trinnvis oppdatering er i gang, kan du ikke fjerne land.

Slik konfigurerer du målretting mot land:

1. Åpne Play-konsollen, og gå til Produksjon-siden hvis du vil oppdatere en produksjonsutgave. Hvis appen er til testing, går du til Åpen testing-siden eller Lukket testing-siden.
  2. Velg Utgaver-fanen.
  3. Klikk på Endre for utgaven du vil oppdatere.
  4. Hvis du ikke vil gjøre noen andre endringer i utgaven din, trenger du ikke å gjøre endringer i «Klargjør»-delen på Opprett produksjonsutgave-siden. Du kan klikke på Gå gjennom utgaven nederst på skjermen for å gå videre til «Gjennomgå og publiser»-delen.
  5. Rull ned til «Trinnvis oppdatering»-delen.
  6. Skriv inn en prosentandel for oppdateringen.
  7. Under «Tilgjengelig i disse landene» velger du Velg spesifikke land/regioner og merker av for landene og regionene du vil at appen skal være tilgjengelig i som en del av den trinnvise oppdateringen. Alternativene for tilgjengelighet i ulike land vises bare når du oppdaterer en produksjonsversjon.
  8. Klikk på Start lansering til produksjonsversjon.
Øk prosentandelen for den trinnvise oppdateringen
  1. Åpne Play-konsollen, og gå til Produksjon-siden hvis du vil oppdatere en produksjonsutgave. Hvis appen er til testing, går du til Åpen testing-siden eller Lukket testing-siden.
  2. Velg Utgaver-fanen.
  3. Under utgaven du vil oppdatere, velger du Administrer oppdateringen > Oppdater oppdateringen.
  4. Oppdater prosentandelen for oppdateringen.
  5. Klikk på Bekreft oppdateringen.
Stans en trinnvis oppdatering

Hvis du oppdager et problem, kan du stanse en trinnvis lansering for å minimere antallet brukere som opplever problemer med appen din.

Når du stanser en trinnvis lansering, mottar ingen flere brukere appversjonen som brukes i den eksisterende trinnvise lanseringen. Brukere som allerede har mottatt appversjonen i den trinnvise oppdateringen, beholder denne versjonen.

Stans oppdateringer på nettstedet for Play-konsollen

1. Åpne Play-konsollen, og gå til Produksjon-siden hvis du vil oppdatere en produksjonsutgave. Hvis appen er til testing, går du til Åpen testing-siden eller Lukket testing-siden.
  2. Velg Utgaver-fanen.
  3. Under utgaven du vil stanse, velger du Administrer oppdateringen > Stans oppdateringen.
Gjenoppta en trinnvis oppdatering

Hvis det viser seg at det ikke er problemer med den eksisterende Android-appsamlingen (App Bundle), kan du gjenoppta en trinnvis oppdatering som er stanset.

På nettstedet for Play-konsollen

1. Åpne Play-konsollen, og gå til Produksjon-siden hvis du vil oppdatere en produksjonsutgave. Hvis appen er til testing, går du til Åpen testing-siden eller Lukket testing-siden.
  2. Velg Utgaver-fanen.
  3. Under utgaven du vil stanse, velger du Administrer oppdateringen > Gjenoppta oppdateringen.
  4. Oppdater prosentandelen for oppdateringen.
  5. Klikk på Bekreft oppdateringen.

Med appen for Play-konsollen

1. Åpne appen for Play-konsollen App for Play-konsollen.
  2. Velg en app.
  3. Trykk på målgruppen for utgaven du vil gjenoppta, på «Aktive versjoner»-kortet.
  4. Trykk på Trinnvis oppdatering > Gjenoppta oppdateringen > Gjenoppta.

Tips: Hvis du oppdager problemer med den eksisterende appsamlingen din, kan du opprette og lansere en ny utgave med en appsamling der problemene er løst.

Tips for trinnvise direkteoppdateringer

• Hvis appoppdateringen din krever endringer i butikkoppføringen, anbefaler vi at du oppdaterer butikkoppføringen etter at versjonen er oppdatert hos 100 % av brukerne.
  • Under en trinnvis oppdatering er det lurt å følge nøye med på programstopprapporter og tilbakemeldinger fra brukerne. Brukere som mottar den trinnvise oppdateringen, kan legge ut offentlige anmeldelser på Google Play. Finn ut hvordan du kan se vurderinger og anmeldelser med Play-konsollen.

Relatert innhold

• Du kan finne ut mer om stykkevis utgivelse med trinnvise oppdateringer i Play-akademiet.