Sovelluksen hankinta- ja säilyttämistietojen mittaaminen

Tässä artikkelissa esitellään hankintaraportti, joka on saatavilla vanhasta Play Consolesta. 2.11.2020 lähtien raportti ei enää ole ollut saatavilla Play Consolessa. Käyttämällä Google Cloud Storagea voit kuitenkin jatkaa hankinta- ja pysyvyysdatan viemistä tästä raportista 1.8.2021 asti. Uuden hankintaraportin ohjelmallinen vienti tulee saataville maaliskuussa 2021.

Tästä artikkelista saat lisätietoja hankintaraportista, joka on saatavilla uudessa Play Consolessa (myös datan vientiominaisuudesta).

Kun olet julkaissut sovelluksen Google Playssa, voit tutkia dataa sovelluksen tietosivun käyttäjäkokemuksesta.

Jos sovelluksessasi on tarjolla sovelluksen sisäisiä tuotteita ja/tai tilauksia, voit myös katsella sovelluksen käyttäjäkohtaista keskituottoa sekä käyttäjien konvertoimista ostajiksi ja toistuviksi ostajiksi hankintakanava- ja maakohtaisesti.

Huomioitavaa:

• Tilaajaraportti poistui käytöstä heinäkuussa 2019.
  • Hankinta- ja säilytysdata perustuu Tyynenmeren aikaan (PT) ja päivitetään joka päivä.
  • Osa mittareista lasketaan käyttämällä dataa käyttäjiltä, jotka ovat antaneet luvan datansa jakamiseen ja koostamiseen. Hienosäädämme Play Consolessa tarjoamiamme mittareita, jotta ne vastaavat kaikilta käyttäjiltäsi kerättyä dataa tarkemmin. Historialliset tiedot voidaan laskea uudelleen, jotta niissä otetaan huomioon käyttäjät, jotka ovat poistaneet käyttödatan jakamisen käytöstä.
  • Google näyttää vain dataa, joka täyttää tietyt reunaehdot. Tämä data saattaa näkyä Muu-luokassa.

Tehokkuuden arviointi kanavan ja maan perusteella

Sovelluksen Hankintaraportit-sivulla näet, mitä mieltä käyttäjät ovat sovelluksesi Play Kauppa ‑tietosivusta ja kuinka sovellustasi käytetään sen asentamisen jälkeen.

Yhteenveto

Käyttäjäkohortin valitseminen ja seuraaminen
  1. Avaa Play Console.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Käyttäjien osto- ja muu toiminta > Hankintaraportit.
  4. Valitse Säilyttäneet asentajat- tai Ostajat-välilehti.
    • Säilyttäneet asentajat: Yksittäiset käyttäjät, jotka kävivät sovelluksesi tietosivulla, asensivat sovelluksesi eivätkä poistaneet sitä 30 päivän aikana.
    • Ostajat: Yksittäiset käyttäjät, jotka kävivät sovelluksesi tietosivulla ja ostivat vähintään yhden sovelluksen sisäisen tuotteen tai tekivät tilauksen.
  5. Määritä raportin tiedot:
    • Hankintakanava- ja maanäkymien välillä voi vaihtaa avattavasta Mittaa seuraavan perusteella ‑valikosta.
    • Jos haluat nähdä raportissa tietoja käyttäjistä, jotka asensivat sovelluksesi käymättä sovelluksesi tietosivulla tai joiden laitteelle sovellus oli asennettu jo valmiiksi, valitse "Näytä asennukset ilman käyntiä sovelluksen tietosivulla".
    • Avattavan Kävijät alkaen ‑valikon avulla voit valita aikapohjaisen käyttäjäkohortin.

Huom. Seurantajakson valitseminen on mahdollista vain Ostajat-välilehdellä. Voit tehdä niin vain, jos käyttäjät voivat ostaa sovelluksen sisäisiä tuotteita tai tilauksia. Muuten oletuksena käytetään kuuden kuukauden seurantajaksoa.

Esimerkki

Olet päivittänyt sovelluksesi kuvakkeen ja sovelluksen sisäiset tuotteet 6.1.2017. Voit tarkastella, kuinka tämä vaikutti sovelluksesi käyttäjähankinnan tehokkuuteen viikon aikana, valitsemalla jommankumman seuraavista:

• Kävijät aikana: 6.1.2017–12.1.2017

Sisältää sovelluksesi tietosivulla Play Kauppa ‑sovelluksessa valitulla ajanjaksolla käyneet käyttäjät, joiden laitteille sovelluksesi ei ollut vielä asennettuna.

• Ajanjakso: Viikko

Seuraa käyttäjiä, jotka kävivät sovelluksesi tietosivulla Play Kauppa ‑sovelluksessa, asensivat sovelluksesi tai ostivat tai tilasivat sovelluksen sisäisen tuotteesi viikon kuluessa vierailusta.

Ideoita käyttäjähankintatietojen käyttämiseen

• Katso, kuinka monen käyttäjän kohdalla Play Kauppa ‑sovelluksen tietosivulla käyminen johti toimiin seitsemän päivän sisällä.
  • Vertaile hankintakanavien ja maiden ostajadataa saadaksesi selville, mitkä kanavat ja sijainnit houkuttelevat arvokkaimpia käyttäjiä.
  • Vertaile ajanjaksoja nähdäksesi, kuinka sovelluksesi käyttäjien osto- ja muun toiminnan tiedot ovat muuttuneet ajan myötä.
  • Vertaile sovelluksen asentaneiden ja sen seitsemän päivää säilyttäneiden käyttäjien määrää 30 päivää säilyttäneisiin.

Hankintaraportti: asennukset verrattuna asennustilastoihin

Sovelluksen Hankintaraportit-sivulla näkyy käyttäjien toiminta myös valitsemasi ajanjakson ulkopuolelta. Sovelluksen Hankintaraportit-sivun asennustilastoissa voi siis näkyä suurempia määriä kuin sen Tilastot-sivulla, vaikka ajanjakso olisi sama.

Esimerkki

Jos valitset ajanjakson 6.1.2017–12.1.2017 ja seuraat kävijöitä viikon ajalta:

• Käyttäjä, joka käy sovelluksesi tietosivulla Play Kauppa ‑sovelluksessa 11.1. ja asentaa sovelluksen 15.1., näkyy silti Hankintaraportit-sivun asennustiedoissa. Käyttäjä lasketaan tilastoihin, sillä hän kävi tietosivulla valitulla ajanjaksolla ja hänen toimintaansa seurattiin viikon ajan vierailun jälkeen.
Erilaiset käyttäjämuuttujat

Näet seuraavat luokat, kun katselet käyttäjien osto- ja muun toiminnan dataa kanavan tai maan mukaan lajiteltuna. Näet ostajatietoja vain, jos sinulla on oikeus lukea taloudellisia raportteja ja sovelluksessa on tarjolla sovelluksen sisäisiä tuotteita tai tilauksia.

• Tietosivulla käyneet: Yksittäiset käyttäjät, jotka ovat käyneet sovelluksesi tietosivulla Play Kauppa ‑sovelluksessa, mutta eivät ole asentaneet sovellustasi
  • Ensi kertaa asentaneet: Yksittäiset käyttäjät, jotka asensivat sovelluksesi X päivää sen Play Kaupan tietosivulla käynnin jälkeen.
  • Ostajaraportissa
    • Ostajat: Yksittäiset käyttäjät, jotka ostivat vähintään yhden sovelluksen sisäisen tuotteen tai tekivät vähintään yhden tilauksen X päivää Play Kauppa ‑sovelluksessa sovelluksesi tietosivulla käynnin jälkeen.
    • Toistuvat ostajat: Yksittäiset käyttäjät, jotka tekivät vähintään kaksi sovelluksen sisäistä ostosta tai tilausta X päivää Play Kauppa ‑sovelluksessa sovelluksesi tietosivulla käynnin jälkeen.
  • Säilyttäneiden asentajien raportissa
    • Säilyttäneet asentajat: Asentajat, jotka eivät poistaneet sovellustasi kaikilta laitteiltaan valitulla ajanjaksolla. Asentaminen ei tarkoita, että sovellus avattiin ajanjakson kuluessa.

Huom. Vuoden 2017 syyskuusta alkaen saatat huomata, että sovelluksesi säilytettyjen asentajien data on vähentynyt. Tämä johtuu siitä, että lyhensimme ajanjaksoa, jona päivitämme uudelleenasennusten säilytysdataa.

Huom. Over the air- ja verkkoasennukset (play.google.com) sisältyvät Play Kauppa (orgaaninen) ‑hankintakanavaan.

Kuukausittaisten raporttien lataaminen

Play Consolen Lataa raportteja ‑kohdasta voit ladata ja viedä kuukausittaisia raportteja, joissa on dataa säilytetyistä asentajista ja ostajista.

Näin voit ladata kuukausittaiset raportit sovelluksen Hankintaraportit-sivulta:

1. Avaa Play Console.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Käyttäjien osto- ja muu toiminta > Hankintaraportit.
  4. Valitse avattavan Kävijät alkaen ‑valikon yläpuolelta Lataa.

Datan näyttäminen hankintakanavan ja maan perusteella

Hankintakanavatyypit

Kun käyttäjähankintatietoja tarkastellaan kanavan mukaan, tarjolla on seuraavat luokat:

• Kaikki hankintakanavat: Sellaisten yksilöityjen käyttäjien kokonaismäärä, jotka kävivät sovelluksesi tietosivulla Play Kauppa ‑sovelluksessa.
  • Play Store (orgaaninen): Yksilöidyt käyttäjät, jotka näkivät sovelluksesi tietosivun Play Kauppa ‑sovelluksen haun tai selausnäkymän kautta.
    • Haku: Yksilöidyt käyttäjät, jotka löysivät sovelluksesi Google Playn hakutuloksista. Nämä käyttäjät lasketaan myös Play Kauppa (orgaaninen) ‑rivillä.
    • Tutkiminen: Yksilöidyt käyttäjät, jotka löysivät sovelluksesi Google Playsta muualta kuin hakutuloksista, esimerkiksi selaamalla luokkaa tai samanlaisten sovellusten kortteja. Nämä käyttäjät lasketaan myös Play Kauppa (orgaaninen) ‑rivillä.

• Asennukset ilman vierailua sovelluksen tietosivulle: Yksittäiset käyttäjät, jotka asensivat sovelluksesi näkemättä sen tietosivua tai joiden laitteelle sovellus oli asennettu jo valmiiksi. Sisältää joitain asennuksia, jotka käynnistettiin suoraan hakutulosten, Play Kaupan verkkosivuston ja tietosivun ulkopuolisten lähteiden kautta. Ei sisällä erikseen ladatun asennustiedoston kautta tehtyjä asennuksia. Seurantajakso ja käyttäjäkohortit riippuvat asennustapahtumasta, eivät käynnistä.
  • Seuratut kanavat (UTM): Yksilöidyt käyttäjät, jotka siirtyivät sovelluksesi tietosivulle Play Kauppa ‑sovellukseen UTM-tagatusta linkistä.
  • Google Haku (orgaaninen): Yksilöidyt käyttäjät, jotka siirtyivät sovelluksesi tietosivulle Play Kauppa ‑sovellukseen Google Hausta.
  • Google Ads: Yksilöidyt käyttäjät, jotka siirtyivät sovelluksesi tietosivulle Play Kauppa ‑sovellukseen Google Ads ‑mainoksesta. Google Adsin ja Play Consolen datassa voi olla eroja. Lisätietoja eri datalähteiden käyttämisestä on alempana.
  • Kolmannen osapuolen viittaavat sivut: Yksilöidyt käyttäjät, jotka siirtyivät sovelluksesi tietosivulle Play Kauppa ‑sovellukseen käyttämällä tagaamatonta Play Kaupan täsmälinkkiä

Huom. Over the air- ja verkkonäyttökertoja (play.google.com) ei seurata sovelluksesi Hankintaraportit-sivulla.

Yksityiskohtaiset tiedot

Näet hankintakanavan yksityiskohtaiset tiedot klikkaamalla kanavan nimeä (jos se on saatavilla).

Maakohtaisen kehityksen mittaaminen

Näytä käyttäjien osto- ja muun toiminnan dataa maittain näin:

1. Avaa Play Console.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Käyttäjien osto- ja muu toiminta > Hankintaraportit.
  4. Valitse avattavasta Mittaa seuraavan perusteella ‑valikosta Maat tai Maat (Play Kauppa, luonnollinen).
    • Maat: Sovelluksesi tietosivulla Play Kaupassa vierailleiden yksittäisten käyttäjien kokonaismäärä maakohtaisesti jaettuna
    • Maat (Play Kauppa, luonnollinen): Sovelluksesi tietosivulle Play Kauppa ‑sovelluksen haun tai selausnäkymän kautta saapuneiden yksittäisten käyttäjien kokonaismäärä maakohtaisesti eriteltyinä.

Huom. Maakohtaisia tietoja käyttäjien osto- ja muusta toiminnasta on tarjolla 1.2.2016 alkaen.

Käyttäjäkohtaisen keskituoton katselu hankintakanavan ja maan perusteella

Jos sovelluksesi tarjoaa sovelluksen sisäisiä ostoksia tai tilauksia ja sinulla on taloustietojen tarkasteluoikeus, voit nähdä sovelluksen käyttäjäkohtaisen keskituoton (ARPU) hankintakanavan ja maan perusteella. Tämän datan avulla voit optimoida hankintastrategioitasi ja selvittää, missä arvokkaimmat käyttäjäsi ovat.

Käyttäjäkohtainen keskituotto lasketaan jakamalla käyttäjien maksullisista sovellusostoksista, sovelluksen sisäisistä ostoksista ja tilauksista koostuva kokonaistuotto kyseiseen muuttujaan (esim. tietosivun kävijät) liittyvien yksittäisten kävijöiden määrällä.

Huom. Valitulla ajanjaksolla hyvitetyt summat vähennetään kokonaistuotosta.

1. Avaa Play Console.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Käyttäjien osto- ja muu toiminta > Hankintaraportit.
  4. Valitse Ostajat-välilehti.
  5. Määritä raportin tiedot:
    • Hankintakanava- ja maanäkymien välillä voi vaihtaa avattavasta Mittaa seuraavan perusteella ‑valikosta.
    • Jos haluat säätää sitä, kuinka pitkään käyttäjien kulutusta seurataan sovelluksesi tietosivulla vierailun jälkeen, valitse avattavasta valikosta Kävijät alkaen.
  6. Kunkin hankintakanavan tai maan alla on ilmoitettu käyttäjäkohtainen keskituotto (ARPU) käyttäjäluokittain.

Huom. Käyttäjäkohtainen keskituotto sisältää kaikentyyppiset Google Playsta kertyneet tulot, mutta ainoastaan niiltä käyttäjiltä, jotka vaikuttavat kyseiseen muuttujaan. Käyttäjän on esimerkiksi tehtävä sovelluksen sisäinen ostos tai tilaus sisältyäkseen Ostajat-luokkaan. Jos sovellus on maksullinen, Ostajat-kohdan käyttäjäkohtainen keskituotto sisältää myös sovelluksen ostohinnan.

Kaaviot ja datan vertailu

Jos haluat tarkastella hankintakanavan dataa kaaviona, valitse kanavan vieressä oleva valintaruutu. Kaaviossa näytettävät prosenttiluvut kuvaavat kahden vierekkäisen segmentin konversioprosenttia toisiinsa verrattuna.

Play Kauppa ‑liikenteen konversioprosenttien vertaisvertailu

Kun katsot Hankinta- tai Maat (Play Kauppa, orgaaninen) ‑dataa, voit nähdä tietoja myös siitä, miten sovelluksesi tietosivun konversioprosentti vertautuu muihin vastaaviin. Näiden vertailujen avulla saat käsityksen siitä, miten sovelluksesi vertautuu samanlaisiin sovelluksiin Google Playssa.

Kun konversioprosentin vertaisvertailu on saatavilla, kehitystiedoissa näkyy prosenttiluku sekä punainen tai vihreä palkki (mukaan lukien Asentajat ja Säilyttäneet asentajat). Prosenttiluku ilmaisee sovelluksesi konversioprosentin mediaaniin verrattuna. Voit näyttää seuraavia tietoja laajentamalla rivin:

• Vertailuryhmä: Vertailuryhmä-valitsimella voit valita sovellusjoukon sovelluksesi vertailukohteeksi.
  • Kaupallistaminen: Sovellustasi verrataan muihin samaa kaupallistamismallia käyttäviin sovelluksiin: maksuttomiin, maksullisiin tai sovelluksen sisäisiä ostoksia tai tilauksia sisältäviin sovelluksiin.
  • Konversioprosentti: Jos haluat nähdä konversioprosentin, etsi sovellukseesi viittaava nuoli.
  • Prosenttiosuus sovelluksista: Valitussa vertailuryhmässä olevien ja samaa tulouttamismallia käyttävien sovellusten konversioprosenttien erittely.
  • Mahdollisuus: Joissakin tapauksissa voit nähdä kortin, jossa suositellaan tapoja konversioprosentin parantamiseen.

Huom. Vertailut tulevat saataville, kun sovelluksesi vertailuryhmässä olevia ja samaa tulouttamismallia käyttäviä sovelluksia on riittävästi.

Eri tietolähteiden käyttö

Koska eri tietolähteet (kuten Google Ads, Google Analytics ja kolmannen osapuolen seurantalähteet) mittaavat tietoja eri tavoilla, niiden käyttäjien osto- ja muuta toimintaa koskevissa tiedoissa saattaa olla eroja.

Esimerkkejä:

• Play Consolen tiedot tietosivujen vierailijoista eroavat Google Adsin klikkaustiedoista, sillä mainoksen klikkaus ei johda aina Play Kaupassa vierailuun. Näin voi käydä esimerkiksi silloin, kun käyttäjä klikkaa mainosta, mutta koskettaa sitten Takaisin-painiketta ennen Play Kaupan latautumista. Yksittäisen käyttäjän mainosklikkaukset lasketaan Play Consolessa vain kerran.
  • Play Consolen data sovelluksen asentajista voivat erota Google Adsin konversiodatasta. Asentajien tiedoissa otetaan huomioon vain yksittäiset käyttäjät, jotka asentavat sovelluksesi ensimmäisen kerran. Google Adsin konversioihin luetaan kaikki asennustapahtumat, mukaan lukien uudelleenasennukset ja saman sovelluksen asentaminen useille laitteille.

Raporttien lataaminen Google Cloud Storagesta

Voit avata ja ladata raportteja CSV-tiedostoina Google Cloud Storagen kautta. Raportit luodaan päivittäin ja kerätään kuukausittaisiin CSV-tiedostoihin.

Samankaltainen sisältö