Je ontwikkelaarsaccount aan Google-services koppelen

Je kunt je Google Play-ontwikkelaarsaccount koppelen aan bepaalde accounts en services, waaronder Google Ads, Google Marketing Platform, Firebase en het Google-betalingscentrum.

Accounts of projecten koppelen

Google Ads

Eigenaren van Play Console-accounts kunnen vanuit de Play Console koppelingsverzoeken sturen naar Google Ads-accounts om toestemming te geven campagnes op gebruikers te targeten.

Hoe het koppelen van accounts werkt

Als een Google Ads- en Google Play-ontwikkelaarsaccount worden gekoppeld, krijgen Google Ads-accounteigenaren toegang tot automatisch gegenereerde remarketinglijsten voor apps die zijn gepubliceerd met je ontwikkelaarsaccount.

Je kunt een gekoppeld account altijd verwijderen. Als een gekoppeld account wordt verwijderd, worden Google Ads-remarketinglijsten op basis van apps in het gekoppelde ontwikkelaarsaccount niet gebruikt en worden geen advertenties getoond die deze lijsten targeten. Ga naar het Helpcentrum van Google Ads voor meer informatie over hoe je Google Ads- en ontwikkelaarsaccounts koppelt.

Koppelingsverzoeken sturen

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Gekoppelde services (Instellingen > Gekoppelde services).
  2. Klik onder Google Ads op Google Ads-account koppelen.
  3. Geef de klant-ID op voor Google Ads.

We sturen een e-mailverzoek naar het Google Ads-account. Google Ads-accountbeheerders kunnen koppelingsverzoeken checken door in te loggen op hun Google Ads-accounts en op Instellingen > Gekoppelde services te klikken.

Firebase

Hoe het koppelen van accounts werkt

Als je Firebase gebruikt om Android-apps te maken, kun je je Firebase Android-app aan een Google Play-ontwikkelaarsaccount koppelen om het volgende aan te zetten:

• App Distribution: ondersteuning voor Android App Bundles
    • Als je een app-bundel uploadt naar App Distribution, wordt deze geëxporteerd naar Google Play om een APK te genereren die is geoptimaliseerd voor de apparaatconfiguratie van je tester.
  • Crashlytics: app- en crashgegevens delen
    • Krijg toegang tot je app- en stabiliteitsgegevens van Google Play in Crashlytics voor een beter overzicht van de status van je app. Je Crashlytics-gegevens kunnen ook worden gebruikt voor functies in de Play Console. Meer informatie
  • Google Analytics: opbrengst- en doelgroepgegevens delen

Een app koppelen of ontkoppelen

Je kunt koppelingen met Firebase-apps maken en beheren voor ontwikkelaarsaccounts met de Firebase-console (Projectinstellingen > Integraties > Google Play). Ga naar het Helpcentrum van Firebase voor meer informatie.

Je kunt een Firebase-app ontkoppelen van een Play-ontwikkelaarsaccount via de Play Console of de Firebase-console.

Het volgende gebeurt voor een app die is ontkoppeld:

• Gegevens die eerder zijn geëxporteerd, blijven mogelijk toegankelijk in de producten van de ontvanger.
  • Alle gegevensexports tussen Firebase en Google Play via de toepasselijke productintegraties stoppen.
  • Als de app was gekoppeld via de App Distribution-integratie, kun je geen nieuwe app-bundels meer uploaden naar App Distribution en deze exporteren naar Google Play via de App Distribution-integratie.
  • Als de app was gekoppeld via de Google Analytics-integratie, worden alle exports van opbrengst- en doelgroepgegevens tussen Google Play en Google Analytics via deze integratie gestopt.

Voordat je begint

Als je een Firebase-app aan een Play-ontwikkelaarsaccount wilt koppelen, zorg je voor het volgende:

• Je gebruikt hetzelfde Google-account voor zowel de Play Console als de Firebase-console.
  • Je hebt de juiste toegang:

Als je een Firebase-app wilt ontkoppelen van een Play-ontwikkelaarsaccount, zorg je voor het volgende:

Stappen

Vind meer informatie in het Helpcentrum van Firebase over hoe je een Firebase-app aan een Play-ontwikkelaarsaccount koppelt. Ook vind je daar info over hoe je je account kunt ontkoppelen en andere nuttige informatie.

Als je ervoor kiest je Firebase Android-app te ontkoppelen via de Play Console, volg je deze stappen:

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Gekoppelde services (Instellingen > Gekoppelde services).
  2. Selecteer onder Firebase de optie Ontkoppelen.
Google Marketing Platform

Als jij of het reclamebureau waarmee je samenwerkt, Campaign Manager 360 of Display & Video 360 wilt gebruiken om conversies voor app-installaties bij te houden, kun je vanuit een Google Marketing Platform-account een accountkoppelingsverzoek sturen naar je Google Play-ontwikkelaarsaccount.

Belangrijk: Koppelingsverzoeken moeten worden gestuurd vanuit CM360 of Display & Video 360 en moeten worden goedgekeurd in de Play Console. Je kunt verzoeken alleen accepteren, weigeren of verwijderen via de Play Console.

Je kunt een gekoppeld account altijd verwijderen. Als een gekoppeld account wordt verwijderd, worden geen gegevens bijgehouden in Google Marketing Platform voor apps uit het gekoppelde ontwikkelaarsaccount.

Koppelingsverzoeken checken

Nadat een accountbeheerder heeft verzocht om een Google Ads- of Google Marketing Platform-account te koppelen aan je ontwikkelaarsaccount, krijg je een e-mailmelding. Je kunt ook verzoeken controleren op de pagina Instellen van de Play Console.

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Gekoppelde services (Instellingen > Gekoppelde services).
  2. Bij Acties kun je het koppelingsverzoek goedkeuren of afwijzen.

Koppelingen met andere accounts intrekken

Zo verwijder je koppelingen met Google Ads- of Google Marketing Platform-accounts:

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Gekoppelde services (InstellingenGekoppelde services).
  2. Klik onder Acties op Account ontkoppelen.

Gerelateerde content

Een Google Play-ontwikkelaarsaccount koppelen aan je betalingsprofiel