Kehittäjätilin linkittäminen Googlen palveluihin

Voit linkittää Google Play ‑kehittäjätilisi tiettyihin tileihin ja palveluihin, kuten Google Adsiin, Google Marketing Platformiin, Firebaseen ja Google-maksukeskukseen.

Tilien tai projektien linkittäminen

Google Ads

Play Console ‑tilin omistajat voivat lähettää linkityspyynnön Play Consolesta Google Ads ‑tilille kampanjoiden kohdistamiseksi tiettyihin käyttäjiin.

Näin linkittäminen toimii

Kun Google Ads‑ ja Google Play ‑kehittäjätilit on linkitetty, Google Ads ‑tilin omistajat saavat käyttöoikeuden kehittäjätililläsi julkaistujen sovellusten automaattisesti luotuihin uudelleenmarkkinointiluetteloihin.

Voit poistaa linkitetyn tilin milloin tahansa. Jos linkitetty tili poistetaan, linkitetyn kehittäjätilin sovelluksiin perustuvat Google Ads ‑uudelleenmarkkinointiluettelot poistetaan käytöstä eivätkä kaikki näihin luetteloihin kohdistavat mainokset välttämättä toimi. Voit lukea lisää Google Adsin ja kehittäjätilien linkittämisestä Google Adsin ohjekeskuksesta.

Linkityspyyntöjen lähettäminen

1. Avaa Play Console ja avaa Linkitetyt palvelut ‑sivu (Asetukset > Linkitetyt palvelut).
  2. Valitse Google Ads ‑kohdasta Linkitä Google Ads -tili.
  3. Kirjoita Google Ads ‑asiakastunnus.

Google Ads ‑tilille lähetetään sähköpostipyyntö. Google Ads ‑tilien järjestelmänvalvojat voivat nähdä linkityspyynnöt kirjautumalla Google Ads ‑tililleen ja valitsemalla Asetukset > Linkitetyt palvelut.

Firebase

Näin linkittäminen toimii

Jos käytät Android-sovellusten luontiin Firebasea, voit linkittää Firebase Android ‐sovelluksesi Google Play ‐kehittäjätiliin ja ottaa käyttöön seuraavat ominaisuudet:

• Sovellusten jakelu: Android App Bundle ‐tiedostojen tuki
    • Kun lähetät sovelluspaketin sovellusten jakeluun, se eksportoidaan Google Playhin, jotta voit luoda testaajasi laitteen kokoonpanolle optimoidun APK:n.
  • Crashlytics: jaa sovellus- ja kaatumisdataa
    • Saat Google Play -sovellus ja -vakausdatan Crashlyticsista, jotta saat monipuolisemman kuvan sovelluksesi kunnosta. Crashlytics-data voi myös sisältää Play Consolen ominaisuuksia. Lue lisää
  • Google Analytics: Jaa tulo- ja yleisödataa.

Sovelluksen linkittäminen tai linkityksen poistaminen

Voit luoda ja ylläpitää Firebase-sovellusten ja Play-kehittäjätilien välisiä linkityksiä Firebase-konsolin kautta (Projektiasetukset > Integraatiot > Google Play). Lue lisää Firebasen ohjekeskuksesta.

Voit poistaa Firebase-sovelluksen linkityksen Play-kehittäjätililtä joko Play Consolen tai Firebase-konsolin kautta.

Jos sovelluksen linkitys poistetaan:

• Kaikki aiemmin siirretty data on yhä käytettävissä vastaanottavissa tuotteissa.
  • Firebasen ja Google Playn välinen datan vienti lopetetaan sovellettavien tuoteintegrointien kautta.
  • Jos sovellus on linkitetty Sovellusten jakelun integroinnin kautta, et voi enää ladata uusia sovelluspaketteja Sovellusten jakeluun ja viedä niitä Google Playhin Sovellusten jakelun integroinnin kautta.
  • Jos sovellus on linkitetty Google Analyticsin integroinnin kautta, kaikki Google Playn ja Google Analyticsin väliset tulo- ja yleisödatan eksportoinnit lopetetaan.

Ennen kuin aloitat

Jos haluat linkittää Firebase-sovelluksen Play-kehittäjätiliin, varmista seuraavat asiat:

Jos haluat poistaa Firebase-sovelluksen linkityksen Play-kehittäjätililtä, varmista seuraavat asiat:

Ohjeet

Katso Firebasen ohjekeskuksesta, miten voit linkittää Firebase-sovelluksen Play-kehittäjätiliin. Siinä on myös tietoa esimerkiksi tilisi linkityksen poistamisesta.

Jos poistat Firebase Android ‐sovelluksen linkityksen Play Consolen kautta, seuraa näitä ohjeita:

1. Avaa Play Console ja avaa Linkitetyt palvelut ‑sivu (Asetukset > Linkitetyt palvelut).
  2. Valitse Firebase-kohdasta Poista linkitys.
Google Marketing Platform

Jos itse haluat tai käyttämäsi mainostoimisto haluaa seurata sovellusasennusten konversioita Campaign Manager 360:lla tai Display & Video 360:lla, voit lähettää tilien linkityspyynnön Google Marketing Platform ‑tililtä Google Play ‑kehittäjätilille.

Tärkeää: Linkityspyynnöt on lähetettävä CM360:sta tai Display & Video 360:sta ja hyväksyttävä Play Consolessa. Play Consolessa voi vain hyväksyä, hylätä tai poistaa pyyntöjä.

Voit poistaa linkitetyn tilin milloin tahansa. Jos linkitetty tili poistetaan, linkitetyn kehittäjätilin sovellusten seuranta poistetaan käytöstä Google Marketing Platformilla.

Linkityspyyntöjen tarkastelu

Saat sähköpostiisi ilmoituksen, kun tilin järjestelmänvalvoja pyytää Google Ads- tai Google Marketing Platform ‑tilin linkittämistä kehittäjätiliisi. Voit myös katsoa pyyntöjä Play Consolen määrityssivulla.

1. Avaa Play Console ja avaa Linkitetyt palvelut ‑sivu (Asetukset > Linkitetyt palvelut).
  2. Hyväksy tai hylkää linkityspyyntö Toiminnot-kohdassa.

Muiden tilien linkityksien peruuttaminen

Näin voit poistaa Google Ads‑ tai Google Marketing Platform ‑tilisi linkityksen:

1. Avaa Play Console ja avaa Linkitetyt palvelut ‑sivu (Asetukset > Linkitetyt palvelut).
  2. Valitse Toiminnot-kohdasta Poista tilin linkitys.

Aiheeseen liittyvää sisältöä

Google Play ‑kehittäjätilin linkittäminen maksuprofiiliisi