Valutaondersteuning voor Braziliaanse real en verplichte belastingen

We willen je graag laten weten dat we valutaondersteuning voor de Braziliaanse real (BRL) hebben toegevoegd. Omdat BRL nu wordt ondersteund, kunnen ontwikkelaars prijzen instellen en artikelen verkopen in BRL. Braziliaanse ontwikkelaars kunnen ook betalingen ontvangen in BRL.

In plaats van dat Braziliaanse klanten prijzen in Amerikaanse dollar (USD) zien op Google Play, kunnen ze nu apps en in-app-producten aanschaffen met BRL.

Opmerking: Je kunt de prijzen voor je apps nog steeds opgeven in andere ondersteunde valuta's voor kopers.

Als je een Braziliaanse ontwikkelaar bent en alleen gratis apps zonder in-app aankopen publiceert, hoef je geen actie te ondernemen.

Als je een Braziliaanse ontwikkelaar bent en momenteel betaalde apps of apps met in-app-aankopen publiceert of van plan bent dit te doen, raden we je sterk aan de onderstaande informatie door te nemen over hoe je je ontwikkelaarsaccount overzet naar BRL. Voor nieuwe Braziliaanse ontwikkelaarsaccounts wordt BRL automatisch ingesteld als standaardvaluta.

Verplichte belastingen voor verkopers

Er is een maatregel doorgevoerd om aan de Braziliaanse wet te voldoen. Vanaf 4 november 2014 wordt voor verkopers die content aanbieden in Brazilië en betalingen ontvangen in andere valuta dan de Braziliaanse real (BRL), 25% extra belasting ingehouden voor aankopen door Braziliaanse klanten. Deze belasting wordt afgedragen aan de Braziliaanse overheid.

Als je een Braziliaanse verkoper bent, kun je het beste je account overzetten om betalingen in BRL te ontvangen.

Voorbeeld bekijken
Vóór verplichte belastinginhouding op contentaankopen in Brazilië Na verplichte belastinginhouding (25%) op contentaankopen in Brazilië

Uitgangspunt is een app-prijs van $ 1

Betaling aan ontwikkelaar na de verdeling van 70/30: 70 cent

• Voorbeeld: $ 1 * 0,7 = $ 0,70

Uitgangspunt is een app-prijs van $ 1

Verplichte belasting: $ 1 * 0,25 = $ 0,25

Uitbetaling aan ontwikkelaar na 70/30-verdeling en verplichte belasting (25%):

• Voorbeeld: ($ 1 * 0,7) - 0,25 = $ 0,45

Deze belasting is bij wet verplicht voor alle verkopers die betalingen ontvangen in een andere valuta dan Braziliaanse real (BRL) en de belasting wordt automatisch ingehouden op betalingen aan ontwikkelaars. De Braziliaanse wet staat niet toe dat buiten Brazilië wordt betaald met Braziliaanse real. Je hebt een bankrekening in Brazilië nodig om betalingen in Braziliaanse real te ontvangen.

Je ontwikkelaarsaccount overzetten (geldt voor Braziliaanse ontwikkelaars)

Als je een ontwikkelaar in Brazilië bent en betaalde apps of apps met in-app-aankopen aanbiedt, raden we je ten zeerste aan over te stappen op BRL als valuta. Als je een Braziliaanse ontwikkelaar bent en USD blijft gebruiken als je valuta voor het uitbetalen van je inkomsten, wordt 25% belasting ingehouden op je uitbetalingen voor aankopen door Braziliaanse klanten.

Stap 1: Maak een nieuw account

Zorg eerst dat je bent uitgelogd bij al je bestaande Google-accounts. Maak een nieuw Google-account en meld je aan voor een Google Play-ontwikkelaarsaccount.

Zorg dat je bent uitgelogd bij je bestaande ontwikkelaarsaccount, voordat je jezelf aanmeldt. Je kunt je aanmelden voor een nieuw ontwikkelaarsaccount op play.google.com/apps/publish/signup.

Belangrijk: Wanneer je een nieuw ontwikkelaarsaccount maakt, moet je de registratiekosten betalen via een lokale betalingswijze met een factuuradres in Brazilië.

Stap 2: Zet apps over naar je nieuwe account

Zorg dat aan de onderstaande voorwaarden is voldaan en neem vervolgens contact op met ons supportteam om je bestaande apps, app-gegevens en betalingsgeschiedenis over te zetten naar je nieuwe account:

• Je nieuwe Google Play-ontwikkelaarsaccount is met een ander e-mailadres gemaakt dan je oorspronkelijke account.
  • De registratiekosten van $ 25 zijn betaald.
  • Je bent ingelogd op je nieuwe ontwikkelaarsaccount.
  • Je hebt je aangemeld voor een nieuw betalingsprofiel met het e-mailadres dat je hebt gebruikt voor je nieuwe ontwikkelaarsaccount.

Als je een overdracht wilt aanvragen, controleer je de informatie en dien je je aanvraag hieronder in:

Een overdracht aanvragen

Nadat je apps zijn overgezet, annuleert ons supportteam je oorspronkelijke account en worden de registratiekosten terugbetaald. Nadat de terugbetaling voor je oorspronkelijke account is verwerkt, kun je niet meer inloggen bij de Play Console met je oorspronkelijke ontwikkelaarsaccount.

Opmerking: Saldo van verkopers kan niet worden overgezet naar een nieuw account. Openstaand saldo in het account waarvoor USD wordt gebruikt, wordt verrekend tijdens de gebruikelijke betalingscyclus. Je blijft toegang houden tot andere Google-services, waaronder financiële rapporten voor je oorspronkelijke Google Play-ontwikkelaarsaccount.

Stap 3: Check en bepaal de prijzen voor de apps in het nieuwe ontwikkelaarsaccount

Zo kun je prijzen voor de apps in je nieuwe ontwikkelaarsaccount nagaan en instellen.

1. Log met je nieuwe account in bij de Play Console.
  2. Selecteer een app.
  3. Klik in het linkermenu op Aanwezigheid in Google Play Store > Prijzen en distributie.
  4. Stel prijzen in BRL in voor Braziliaanse klanten.
  5. Sla je wijzigingen op.

Veelgestelde vragen

Ik ben een Braziliaanse ontwikkelaar. Waarom moet ik mijn oorspronkelijke account overzetten?

Je moet je oorspronkelijke account overzetten, omdat Braziliaanse ontwikkelaarsaccounts met Amerikaanse dollar (USD) niet meer worden ondersteund.

Accounts met BRL ontvangen betalingen in BRL en hoeven daarom de 25% bronbelasting die door de centrale bank van Brazilië is opgelegd, niet te betalen. Daarnaast kun je voor accounts met BRL lokale prijzen instellen in 65 landen.

Wat als ik niet gevestigd ben in Brazilië?

Alleen ontwikkelaarsaccounts in Brazilië moeten worden overgezet naar nieuwe accounts waarvoor BRL wordt gebruikt.

De enige wijziging voor ontwikkelaars die niet in Brazilië gevestigd zijn, is de 25% belastinginhouding op betalingen voor aankopen van Braziliaanse klanten. Deze belasting is wettelijk verplicht en wordt afgedragen aan de Braziliaanse belastingdienst.

Kan ik me afmelden voor ingehouden belastingen?

Volgens de wet is de 25% belasting op aankopen van Braziliaanse klanten van toepassing op alle ontwikkelaars die betalingen ontvangen in andere valuta dan Braziliaanse real (BRL).

Omdat de belasting verplicht is, kun je jezelf alleen afmelden voor deze Braziliaanse belasting door je app te verwijderen voor distributie in Brazilië.

Moet ik ook overstappen als ik alleen gratis apps heb?

Als je alleen gratis apps (zonder in-app aankopen) hebt, hoef je je account niet over te zetten. Je gratis apps blijven gewoon beschikbaar.

Als je echter van plan bent om in de toekomst betaalde apps te verkopen of in-app aankopen aan te bieden, moet je je account overzetten.

Wanneer ontvang ik een terugbetaling voor de registratiekosten voor een ontwikkelaarsaccount als ik mijn account overzet?

Zodra het overzetten is afgerond en je een bevestigingsmail hebt gekregen, ontvang je een terugbetaling op je creditcard voor de registratiekosten van het account.

Nadat de teruggave is verwerkt, kan het een paar dagen duren voordat het tegoed wordt weergegeven in je account.

Wat gebeurt er met geld dat ik heb verdiend, nadat ik ben overgestapt naar een nieuw verkopersaccount?

Als je overstapt naar een nieuw account, ontvang je het geld in je bestaande account bij de volgende maandelijkse uitbetalingscyclus, samen met toekomstige betalingen die je hebt verdiend met je nieuwe account.

Als je bijvoorbeeld betalingen ontvangt aan het begin van elke maand, ontvang je begin november de laatste uitbetaling voor dat account.

Ben ik na het overzetten informatie over mijn apps kwijt?

Nadat je je apps naar een nieuw account hebt overgezet, worden je beoordelingen, reviews, downloads, betalingsgeschiedenis en andere app-informatie ook overgezet. Er gaat geen bestaande informatie in je ontwikkelaarsaccount verloren.

Contact opnemen met support

Als je nog andere vragen hebt, kun je contact opnemen met ons supportteam.

Contact opnemen met support