Valutastøtte for brasilianske real og påkrevde skatter

Vi har lagt til valutastøtte for brasilianske real (BRL). Nå som BRL støttes, kan utviklerne angi priser og tilby varer i BRL. Brasilianske utviklere kan også motta utbetalinger i BRL.

I stedet for å se prisene i amerikanske dollar (USD) på Google Play kan brasilianske kunder kjøpe apper og produkter i apper i valutaen BRL.

Merk: Du kan fortsatt oppgi priser for appene dine i andre støttede valutaer.

Hvis du er en brasiliansk utvikler og bare publiserer gratisapper uten kjøp i appene, trenger du ikke foreta deg noe.

Hvis du er en brasiliansk utvikler og publiserer eller planlegger å publisere apper som koster penger, eller tilby kjøp i apper, anbefaler vi deg å lese gjennom informasjonen nedenfor om overføring av innholdet i utviklerkontoen for å bruke BRL. Nye brasilianske utviklerkontoer får automatisk BRL som standardvaluta.

Obligatorisk avgift for selgere

For å sikre overholdelse av brasiliansk lovgivning må selgere som selger innhold i Brasil og mottar betalinger i andre valutaer enn brasilianske real (BRL), betale 25 % avgift for salg til brasilianske kunder fra og med 4. november 2014. Dette avgiftstrekket går til de brasilianske myndighetene.

Hvis du er en brasiliansk selger, anbefaler vi at du endrer kontoen din til å motta utbetalinger i BRL.

Se et eksempel
Før obligatorisk avgiftstrekk fra innholdskjøp i Brasil Etter obligatorisk avgiftstrekk (25 %) fra innholdskjøp i Brasil

Forutsatt at app-prisen er 1 USD

Utvikleren mottar etter 70/30 deling: 70 cent

• Eksempel: 1 USD * 0,7 = 0,70 USD

Forutsatt at app-prisen er 1 USD

Obligatorisk avgift: 1 USD * 0,25 = 0,25 USD

Utvikleren mottar etter 70/30-deling og obligatoriske avgifter (25 %):

• Eksempel: (USD 1 * 0,7) - (USD 1 * 0,25) = USD 0,45

Betaling av denne avgiften er lovpålagt for alle selgere som mottar betalinger i andre valutaer en brasilianske real. Avgiften trekkes automatisk fra utbetalinger til utviklerne. Brasiliansk lov tillater ikke betaling med brasilianske real utenfor Brasil. Hvis du vil motta betaling i brasilianske real, må du ha en bankkonto i Brasil.

Flytting av utviklerkontoen (gjelder brasilianske utviklere)

Hvis du er en utvikler i Brasil som tilbyr apper som koster penger eller kjøp i apper, oppfordres du sterkt til å endre valutaen du bruker, til BRL. Hvis du er en brasiliansk utvikler og velger å fortsette å bruke USD som utbetalingsvaluta, trekkes du 25 % avgift for alle salg til brasilianske kunder.

Trinn 1: Opprett en ny konto

Først må du sørge for at du er logget av eventuelle Google-kontoer. Deretter oppretter du en ny Google-konto og registrerer deg for en Google Play-utviklerkonto.

Før du registrerer deg, må du passe på at du er logget av den eksisterende utviklerkontoen din. Du kan registrere deg for en ny utviklerkonto på play.google.com/apps/publish/signup.

Viktig: Når du oppretter en ny utviklerkonto, må du betale for registrering med en lokal betalingsmåte knyttet til en faktureringsadresse i Brasil.

Trinn 2: Overfør apper til den nye kontoen

Sjekk at følgende betingelser er oppfylt, og kontakt brukerstøtteteamet vårt for å overføre appene dine, appdataene og betalingsloggen til den nye kontoen din:

• Den nye Google Play-utviklerkontoen din er opprettet med en annen e-postadresse enn den opprinnelige kontoen.
  • Registreringsavgiften for utviklere på 25 USD er betalt.
  • Du har logget på den nye utviklerkontoen.
  • Du har registrert deg for en ny betalingsprofil via e-postadressen for den nye utviklerkontoen din.

Hvis du vil be om en overføring, kan du lese informasjonen og sende forespørselen om overføring nedenfor.

Be om en overføring

Så snart appene dine er overført, fjerner brukerstøtteteamet den opprinnelige kontoen din og refunderer registreringsavgiften du betalte. Når refunderingen er behandlet for den opprinnelige kontoen, kan du ikke logge på Play Console med den opprinnelige utviklerkontoen din.

Merk: Selgersaldoer kan ikke overføres til nye kontoer. Eventuell utestående saldo på kontoen i USD utbetales som en del av den vanlige utbetalingssyklusen. Du har fortsatt tilgang til andre Google-tjenester, deriblant finansielle rapporter for den opprinnelige Google Play-utviklerkontoen din.

Trinn 3: Sjekk og angi priser for appene dine i den nye utviklerkontoen

Sånn kan du sjekke og angi priser for appene i den nye utviklerkontoen:

1. Logg på Play Console med den nye kontoen din.
  2. Velg en app.
  3. Klikk på Butikktilstedeværelse > Priser og distribusjon i menyen til venstre.
  4. Angi priser i BRL for brasilianske kunder.
  5. Lagre endringene.

Vanlige spørsmål

Jeg er en brasiliansk utvikler. Hvorfor må jeg overføre innholdet i den opprinnelige kontoen min?

Du må overføre innholdet i den opprinnelige kontoen din fordi brasilianske utviklerkontoer med USD som standardavaluta ikke støttes lenger.

Kontoer med BRL som valuta mottar utbetalinger i BRL og trekkes derfor ikke for kildeskatten på 25 % som er pålagt av den brasilianske sentralbanken. I tillegg kan lokale priser angis for 65 land i kontoer med BRL som standardvaluta.

Hva om jeg ikke holder til i Brasil?

Det er bare utviklere i Brasil som behøver å overføre innholdet i kontoen sin til en ny konto med BRL som valuta.

Den eneste endringen for utviklere som ikke holder til i Brasil, er avgiften på 25 % som trekkes fra utbetalinger for kjøp som gjøres av brasilianske kunder. Denne avgiften er lovpålagt og overføres til brasilianske skattemyndigheter.

Kan jeg velge bort dette avgiftstrekket?

Avgiftstrekket på 25 % ved kjøp som gjøres av brasilianske kunder, er lovpålagt og gjelder for alle utviklere som mottar utbetalinger i andre valutaer enn brasilianske real (BRL).

Fordi denne avgiften er obligatorisk, kan den bare unngås gjennom å fjerne apper fra distribusjon i Brasil.

Hvis jeg bare har gratisapper – trenger jeg å overføre?

Hvis du bare har gratisapper (uten kjøp i appene), er ikke overføringen obligatorisk – gratisappene dine fortsetter å være tilgjengelige.

Men hvis du planlegger å tilby apper som koster penger, eller kjøp i apper, i fremtiden, må du overføre kontoen din.

Får jeg refundert registreringsavgiften når jeg overfører innholdet til en ny utviklerkonto?

Når overføringen er fullført og du har mottatt en e-postbekreftelse, refunderer vi registreringsavgiften til kredittkortet du brukte da du betalte den.

Når refusjonen er behandlet, kan det ta noen virkedager før den vises i kontoen din.

Hva skjer med eventuelle penger jeg har tjent etter at jeg har overført innholdet til en ny selgerkonto?

Hvis du overfører innholdet ditt til en ny selgerkonto, mottar du pengene til den nye kontoen din ved neste utbetaling, sammen med utbetalinger knyttet til den nye kontoen.

Hvis du for eksempel mottar utbetalinger i begynnelsen av hver måned, får du den siste utbetalingen for den kontoen i begynnelsen av november.

Mister jeg informasjon om appene mine på grunn av kontooverføringen?

Når du overfører appene dine til en ny konto, overføres også vurderinger, omtaler, nedlastninger, betalingsloggen og annen appinformasjon. Du mister ikke noe av informasjonen fra den opprinnelige utviklerkontoen din.

Kontakt brukerstøtten

Hvis du har andre spørsmål, kan du kontakte brukerstøtteteamet vårt.

Kontakt brukerstøtten