Prestatiemeldingen krijgen

In de webversie van de Play Console kun je via meldingen de prestaties van je app bijhouden.

Meldingen krijgen

1. Open de Play Console.
  2. Klik op Instellen > Meldingen.
  3. Kies waarvoor je meldingen wilt krijgen en klik op de vakjes.
  4. Klik rechtsonder op de pagina op Opslaan.

App-meldingen

Meldingen zijn gebaseerd op de statistieken van je app. Als er een aanzienlijke wijziging is in de prestatie-indicatoren van je app, krijg je een e-mail.

Typen meldingen
Meldingen Beschrijving
Reviews
  • Je app krijgt een nieuwe review.
Geüpdatete reviews
  • Een gebruiker updatet de review nadat je erop hebt gereageerd.
ANR's en crashes
  • Er zijn aanzienlijke wijzigingen in ANR- of crashclusters waargenomen.
App-vitaliteit
  • Er zijn aanzienlijke wijzigingen in vitaliteit waargenomen.

Meldingen van Google Play-gameservices

Als je een melding van Google Play-gameservices krijgt, moet je mogelijk actie ondernemen.

Typen meldingen van gameservices
Melding Beschrijving
Misbruik van functie gedetecteerd
Frequentielimiet van gameservice overschreden voor method_name
  • Je game stuurt meer dan het normale aantal aanroepen naar de API's voor gameservices en voor bepaalde spelers geldt daarom een frequentielimiet.
  • Lees meer informatie over de detectie van frequentielimieten om ervoor te zorgen dat gamefuncties (zoals prestaties, scores of wedstrijden) consistent werken en het batterijverbruik door je game te verminderen.
Game nadert of overschrijdt het dagelijkse quotum
  • Je game nadert of overschrijdt het dagelijkse quotum voor verzoeken aan de game-API.
  • De meest voorkomende reden hiervoor is dat de API's voor gameservices herhaaldelijk worden aangeroepen. Check en beheer je dagelijkse quotum om te voorkomen dat je deze limiet overschrijdt.
Game-instellingen niet gepubliceerd
  • Je hebt je instellingen voor gameservices gedefinieerd, maar niet gepubliceerd.
  • Publiceer je wijzigingen zodat de gamefuncties naar behoren werken en eruitzien zoals jij wilt.
Onjuiste ID gebruikt voor (prestaties | scoreborden)
  • Deze melding wordt weergegeven wanneer je game toegang probeert te krijgen tot een game-API met de verkeerde bron-ID.
  • Door de juiste ID aan te roepen, zorg je ervoor dat de gamefunctie de juiste spelersgegevens weergeeft wanneer prestaties worden ontgrendeld of een score wordt toegekend.
  • Meer informatie over het instellen van een scorebord en prestaties.
Dubbele afbeeldingen
  • Deze melding wordt weergegeven als je game dezelfde afbeelding gebruikt voor meerdere prestaties of scoreborden.
  • Je kunt beter verschillende afbeeldingen gebruiken zodat gebruikers prestaties en scoreborden van elkaar kunnen onderscheiden.
Onjuiste implementatie gedetecteerd Realtime multiplayer of op beurt gebaseerde multiplayer: Er zijn uitnodigingen geïmplementeerd voor deze game, maar gebruikers kunnen vanuit een uitnodiging niet deelnemen aan een wedstrijd. Deze benadering wordt afgeraden omdat het kan leiden tot een slechte gebruikerservaring.

Prestaties: Er zijn prestaties in de Play Console gemaakt voor deze game, maar de game roept de ontgrendelingsmethoden van de SDK nooit aan. Deze benadering wordt afgeraden omdat het kan leiden tot een slechte gebruikerservaring.