Functies voor Google Play-gameservices

Met Google Play-gameservices kun je leuke sociale en multiplayer-functies toevoegen aan je games.

Selecteer een functie hieronder om de basisprincipes te bekijken en documentatie voor het implementeren van Google Play-gameservices te vinden.

Aan de slag

SDK voor Google Play-gameservices integreren

Als je wilt weten hoe je de SDK voor Google Play-gameservices kunt integreren, ga je naar de site van Google Developers voor instructies en voorbeelden om aan de slag te gaan.

Een gamevermelding maken

Als je Google Play-gameservices wilt gebruiken, moet je een gamevermelding maken in de Play Console. Je gamevermelding staat los van de pagina Winkelvermelding van je app.

Zo voeg je een nieuwe gamevermelding toe:

1. Open de Play Console.
  2. Ga naar Instellen Instellingen > Gameprojecten.
  3. Klik rechtsboven op Nieuwe game toevoegen.

Functies

Prestaties

Met prestaties kun je spelers steeds laten terugkomen door ze te belonen voor het behalen van ingestelde doelen in je game. Spelers kunnen XP (expertpunten) verdienen door prestaties in je game te behalen.

Ga naar de site van Google Developers voor informatie over hoe je prestaties kunt maken en beheren in de Play Console.

Opmerking: Nadat je een prestatie hebt gepubliceerd, kan deze niet meer worden verwijderd.

Scoreborden

Met scoreborden kun je de spelers van je game hun scores laten vergelijken met vrienden en laten concurreren met de beste spelers.

Ga naar de site van Google Developers voor informatie over hoe je scoreborden kunt maken en beheren met de Play Console.

Opmerking: De scores op scoreborden kunnen niet opnieuw worden ingesteld, maar je kunt op elk moment een scorebord verwijderen of verbergen.

Als je verdachte scores op bestaande scoreborden wilt verbergen, kun je de functie voor beveiliging tegen manipulatie van scoreborden aanzetten op de pagina Scoreborden van je game in de Play Console.

Opgeslagen games

Met opgeslagen games geef je de spelers van je game een makkelijke manier om hun voortgang op te slaan. De voortgang en metadata van je spelers worden gesynchroniseerd op meerdere apparaten die Google Play-gameservices gebruiken.

Ga naar de site van Google Developers voor informatie over hoe je opgeslagen games kunt implementeren.

Publicatie-API voor Google Play-gameservices

Je kunt de Publicatie-API voor Google Play-gameservices gebruiken om de app-configuratie te automatiseren en releases in bestaande geautomatiseerde tools en processen te integreren. Je kunt als volgt toegang tot de Publicatie-API voor Google Play-gameservices aanzetten met de Play Console.

1. Open de Play Console.
  2. Ga naar Instellen Instellingen > API-toegang.
  3. Maak een gekoppeld project als je dit nog niet hebt gedaan.
  4. Klik op de knop Aan naast 'Configuratie-API voor Games'.

Meerdere gebruikers beheren

Als meerdere gebruikers games beheren in je ontwikkelaarsaccount, moet je rechten beheren vanuit de Play Console op de pagina Gebruikers en rechten van de Play Console.