Legg til eller test APK-utvidelsesfiler

Fra og med august 2021 må nye apper publiseres med Android App Bundle på Google Play. Nye apper som er større enn 200 MB, kan bruke enten Play Asset Delivery eller Play Feature Delivery.

Fra og med 30. juni 2023 støttes ikke TV-appoppdateringer som bruker APK-er, av Google Play lenger. Alle TV-appoppdateringer må publiseres med Android App Bundles (AAS).

Du kan finne ut mer i «The Future of Android App Bundles is here» på Android-utviklerbloggen.

Hvis appen din trenger mer enn 100 MB minne, kan du bruke utvidelsesfiler for å lagre flere APK-elementer. Du kan lagre to utvidelsesfiler per app. Hver utvidelsesfil kan ha en størrelse på opptil 2 GB.

APK-filer har en maksimal filstørrelse som er basert på Android-versjonen som støttes av APK-filen din.

• 100 MB – APK-er som er målrettet mot Android 2.3 eller nyere (API-nivå 9–10 og 14 eller høyere)
    • Brukere må kjøre versjon 5.2 eller nyere av Play Butikk for å installere APK-er på 100 MB.

Utvidelsesfilene oppbevares uten ekstra kostnad. Når det er mulig, laster Google Play ned utvidelsesfiler når appene blir installert eller oppdatert. I noen tilfeller må appen din laste ned utvidelsesfilene sine.

Hvis den komprimerte APK-en (inkludert utvidelsesfilene) er større enn 200 MB på nedlastingstidspunktet, ser brukerne en advarsel med forslag om å bruke wifi til å laste ned appen.

Tips: Ved å publisere appen din med Android App Bundle kan du bygge og levere mindre, mer effektive apper som brukerne kan installere.

Typer utvidelsesfiler

Når du bruker utvidelsesfiler, er én fil hovedutvidelsesfilen og den andre en valgfri feilrettingsfil (patch-fil). Valgfrie oppdateringsfiler brukes vanligvis til små oppdateringer av hovedfilen.

Utvidelsesfilene kan være av en hvilken som helst filtype og lagres på enhetens delte lagringssted (for eksempel et SD-kort eller en USB-monterbar partisjon), der appen finner dem. Hver nettadresse til utvidelsesfiler er unik for hver enkelt nedlasting.

Administrer utvidelsesfiler

Legg til eller endre utvidelsesfiler

Du kan laste opp nye eller legge til eksisterende utvidelsesfiler i APK-er i utkast til utgivelser.

1. Åpne Play-konsollen.
  2. Velg appen din.
  3. Gå til Utgave > Produksjon i menyen til venstre.
  4. Produksjon-siden ser du en rullegardinmeny hvor du kan velge mellom Standard, Bare instant-apper og Administrer utgavetyper.
  5. Velg Administrer utgavetyper.
  6. Du ser en liste over APK-er som er tilknyttet utgaven. Velg ikonet for å legge til ved siden av den relevante versjonskoden.
  7. Velg om du vil laste opp en ny fil eller legge ved en eksisterende utvidelsesfil.
    • Hvis APK-en ikke er publisert ennå, kan du endre eller fjerne en utvidelsesfil ved å velge en annen fil eller Ingen utvidelsefil. Du kan ikke fjerne utvidelsesfiler fra eksisterende utgivelser.
  8. Velg Lagre.
Fjern utvidelsesfiler

Du kan ikke fjerne utvidelsesfiler fra eksisterende utgivelser. Hvis du ikke lenger vil inkludere en utvidelsesfil for APK-en din, oppretter du en utgivelse med en ny APK som ikke har utvidelsesfilen.

For APK-er som ikke er publisert ennå, kan du endre de vedlagte utvidelsesfilene når som helst.

1. Åpne Play-konsollen.
  2. Velg appen din.
  3. I menyen til venstre går du til Utgave > Apputgaver.
  4. Ved siden av utgivelsestypen du vil oppdatere, går du til Administrer.
  5. Du ser en liste over APK-er som er tilknyttet utgaven. Velg ikonet for å legge til ved siden av den relevante versjonskoden.
  6. Velg nedoverpilen Rullegardinpil.
  7. Velg Ingen utvidelsefil > Lagre.
Test utvidelsesfiler

Før du publiserer appen, må du teste implementeringen av utvidelsesfilen.

APK-utvidelsesfiler kan ikke testes med apputkast. For å teste APK-utvidelsesfiler må APK-en være publisert i et tilgjengelig spor.