Vereisten voor apparaatverificatie voor nieuwe ontwikkelaarsaccounts

Vanaf begin 2024 moeten ontwikkelaars met nieuwe persoonlijke accounts laten verifiëren dat ze toegang hebben tot een echt mobiel Android-apparaat via de mobiele Play Console-app voordat ze hun app beschikbaar kunnen maken op Google Play.

Dit is een belangrijke stap in onze voortdurende inspanningen om het vertrouwen en de veiligheid van gebruikers te vergroten voor de miljarden mensen die Google Play gebruiken. Door te vereisen dat ontwikkelaars laten verifiëren of ze toegang hebben tot een Android-apparaat, zorgen we dat ze hun apps correct kunnen testen voordat we de apps beschikbaar maken voor gebruikers. Zo kunnen we de kwaliteit van apps op Google Play verbeteren en gebruikers beter beveiligen.

Apparaatverificaties afronden

1. Log in op je Play Console-account (webversie) als accounteigenaar (dat wil zeggen met het Google-account waarmee het ontwikkelaarsaccount is gemaakt).
  2. Ga naar de homepage.
  3. Ga naar de taak 'Laat verifiëren dat je toegang hebt tot een mobiel Android-apparaat' en klik op Details bekijken.
  4. Scan de QR-code om de mobiele Play Console-app te openen of deze te installeren op het apparaat dat je wilt gebruiken om de verificaties af te ronden.
  5. Open de mobiele Play Console-app en log in als accounteigenaar.
  6. Selecteer je ontwikkelaarsaccount.
  7. Tik op Verifiëren en volg de instructies op het scherm.
  8. Nadat je de apparaatverificatie hebt afgerond, wordt de taak voor verificatie van mobiele apparaten niet meer op de homepage in de Play Console getoond.

Veelgestelde vragen

Waarom zie ik mijn ontwikkelaarsaccount niet in de mobiele Play Console-app?

Dit kan zijn omdat je niet met het juiste account bent ingelogd. Log in met hetzelfde Google-account dat je hebt gebruikt om je Google Play-ontwikkelaarsaccount te maken.

Wat voor apparaat kan ik gebruiken om apparaatverificaties af te ronden?

Je kunt elk fysiek Android-apparaat zonder roottoegang met minstens het Android 10-besturingssysteem gebruiken.

Ik heb meerdere apparaten. Maakt het uit welk apparaat ik voor de verificatie gebruik?

Je kunt elk fysiek Android-apparaat zonder roottoegang met minstens het Android 10-besturingssysteem gebruiken.

Waarvoor worden mijn apparaatgegevens gebruikt?

We willen ervoor zorgen dat mensen die apps voor Google Play-gebruikers ontwikkelen, over de basistools beschikken die ze nodig hebben. We kunnen bepaalde informatie ook gebruiken om misbruik te helpen voorkomen.

Kan ik een apparaat gebruiken dat ik al heb gebruikt om een ander ontwikkelaarsaccount te laten verifiëren?

Ja, je kunt hetzelfde apparaat gebruiken om meerdere accounts te laten verifiëren.

Hoe lang duurt de verificatie?

Apparaatverificaties via de mobiele Play Console-app duren minder dan een minuut.

Moet dit het apparaat zijn met hetzelfde mobiele nummer dat ik eerder tijdens het aanmeldingsproces heb verstrekt?

Nee. Het telefoonnummer van het apparaat dat je voor de verificatie gebruikt, wordt niet gebruikt of verzameld voor apparaatverificaties.

Moet ik dit apparaat bewaren zodat het in de toekomst opnieuw kan worden geverifieerd?

Nee. We kunnen je in de toekomst vragen om je account opnieuw te laten verifiëren, maar je hoeft daarvoor niet hetzelfde apparaat te gebruiken.